lietuvaiciams anglijoje,kurie studijuoja ar studijavo ten
as labai nemazai ieskojau internete ir mokslas anglijoj,univesitetuose atrodo su gyvenimu nelabai imanomas be kokiu 10 000 paundu per metus. ar tai tiesa ar galima issiversti daug pigiau arba dirbti tuo paciu metu ir uzsidirbti tiek kad galima butu uzsimoketi uz moksa ir gyvenima?
ir mazdaug kiek kokio vieno pigiausiu kambariuku nuoma kainuoja londone menesiui?kituose miestuose?
**
**
jo as panasias kainas ir issiaiskinau apie tas nuomas…bet ar tai yra realu uzsidirbti tiek kiek reikia besimokant?
ziurint ka dirbsi, jeigu mokslai nekainuos tai aisku uzteks pragyvenimuj, bet abejoju kad galetum dirbti pilna etata besimokydama. P.S. koledzai taip pat nemokami jeigu uzdirbi maziau nei 15000 svaru per metus.
aha…jo bet mokslas yra apie 1150 svaru per metusartai per semestra uz betkoki ausktesni moksla man atrodo,tai dar nera taip daug, bet pragyvenimas atrodo sunkioji dalis…ir taip,beabejo besimokant neimanoma dar ir dirbti po kokias 8 valandas per diena…todel labai idomu ar tai yra realu besimokant save dar ir issilaikyti?
part-time dirbant tikrai neimanoma, bet viskas sakau priklauso nuo darbo. Nemanau kad po vidurines gautum ofisini darba…
mmm…taip as irgi nemanau…
liabs, as va ka tik grizau is Londono, pries tai visus metus rinkau info ir vaziavau ten su rimtu nusiteikimu studijuot ir dirbti. niu ir ka grizau po 3 menesiu…tikrai ten budama ranku greit nenuleidau, bet suvokiau, kad fiziskai tai neimanoma, nes pirmiausia, jei esi baigus tik 12 klasiu tai turesi eiti mokytis A levels 2 metus…o A level tiek reikes mokytis, kiek nereikes nei viename kitame univere po to. Dirbt be abejo galesi nebent part - time, taigi uzdirbsi greiciausiai nedaugiau 150 svaru i savaite. Is ju sumokesi minimum 50 uz kamabari, dar tarkim 10 svaru uz transporta ir mobilika dar 10 niu ir t.t. ir pan. Nenoreciau taves nuteikt liudnai, bet tik pasidalinu patirtimi…ir beje ji mane labai graudina, nes tiesiog pikta, kad negali to daryt vien del pragyvenimo islaidu…
na 1150 svaru per metus yra tikrai nedaug. pradziai gal ir bus sunkoka, bet veliau viskas turetu buti ok. tokia suma tu per vasaros atostogas galesi uzsidirbti per menesi dirbdama paprastus darbus. o ir netgi mokydamasi tu gali dirbti ne tik part time,o ir savaitgaliais ir vakarais ir panasiai. o dar vienas dalykas tai kai busi studente jei tikrai neishsilaikysi galesi pasimti paskola, kiek girdejau labai lengvai jas duoda
paskola?as apie tai galvojau ir labai norecia pasiimti jei bus persunku be to issiversti,bet kazkaiptai man labai neitiketina kad taip jau lengvai jas ir duoda…mmm o del Alevel anglu tai nemanau kad man reiks mokytis,nes as baigineju international school,tai kitaip tariant man anglu kalba tas pat kas lietuviu…bet dirbant part time ir uzsidirbant 150 svaru per savaite manau yra labai neblogai?nuoma,mob,maista atmetus dar net lieka kokiu 40…uz moksla…?
paskolas gauna tik britai
Zinoma, kad realu Sunku, nes maziau laiko lieka enjoyin’ti studijomis, bet imanoma. Taciau gyveni “nulis laisvalaikio” gyvenima
va va labai teisingai pasake Star - gyventum “nulis laisvalaikio”. o del 150 svaru…niu nuvaziuok pati pamatysi. Saunu del A level, na kad tau nereiktu lankyti dar ir ju, bet as turiu drauge, ji studijuoja dabar Londone, taciau yra baigus prestizine anglu mokykla ( ji jau nuo trylikos metu ten gyvena ) ir ji irgi turejo eiti i A level, tai nemanau, kad tik del anglu…zodziu ji mokosi labai geram univere…as jos klausiau ar butina lankyti A level, nes turiu klasioke, kuri be to A level istojo i Liverpoolio univera. Tai ji man atsake, kad gali istot i LIverpooli, na arba viena prastesniu Londono univeru … zinai, as sakau, tai, ka zinau. bet manau, kad velgi reikia, na nezinau, kazkaip paziureti ir ivertint, tai tavo jegoms ar ne
jei taip, tai valio, jei ne tada kazkaip kitaip darai gyvenime o del paskolu, tai kiek zinau, ne tik britams duoda… anyway, as tau tikrai linkiu didziausios sekmes!
Zinoma, kad realu Sunku, nes maziau laiko lieka enjoyin’ti studijomis, bet imanoma. Taciau gyveni “nulis laisvalaikio” gyvenima
thanx
, na bandysiu kaipnors gal pavyks, betiktai kad fiziskai imanoma,o jei dar ka lengvesnio studijuoji kaip kad tourism traver management,tai gal suspesiu ir pasimokyt ir padirbet…gaila zinoma del neturejimo jokio laiko pasilinksmint,nes be to nelabai galiu save ir isivaizduot,bet gal verta…
Imanoma Db UK paplite modern apprentiship
ash coledze mokausi man 16nzn keik moka mamashka…o paskuj ejsiu i univera taj sake rejkes moketi nuo 6 iki 45 000litu
matosi, kad ‘mamashka’ veltui pinigus leidzia