Labas,
Norejau paklaust gal kas bandet ir zinot kiek laiko nuo batareiku veikdamas
mini LCD televizorius ? pav. sitoks : http://tv.videon.ru/goods/408/
Kiek zinau ten dedas 10 batareiku ir idomu kiek laiko islaiko veikdamas toks LCD mini televizoriukas nuo batareiku?
Ir dar o jai vietoj batareiku panaudot akumuliatorines batareikas laikys kazin nors kiek jos? 1.2 ir 1.5 V skirias juk.
Nu tai kiek supratau tas telikas maitinamas 12-24V Tai jei pajungsi 10 akumuliatoriu po 1.2v, suma bus 12v. O kiek laiko laikys gali paskaiciuoti… Nuosekliai su batareikem pajunk ampermetra ir paziurek ka rodo… Tada pagal formule: t=talpa/I
susiskaiciuoji.
t- laikas valandomis;
talpa- akumuliatoriaus talpa ampervalandemis(Ah)
I- Sroves stipris amperais(ji tau parodys ampermetras)
Jei ka netaip pasakiau, pataisykit…
Nu tai jai laiko 3 val. mazokai aisku, 10 batarkiu jai is brangesniu imt kainuotu 20 lt o 20 lt uz 3 val brangokas malonumas. Idomu kodel parduotuves kur prekiauja tokiais telikais nesako kiek laiko nuo batarkiu o liepia nusipirkt batarkes jiems duot jie pajunks ir laikys kol nuses o poto
pasakys kiek istvere telikas nuo batarkiu .Todel ir jieskau kas jau yra bandes ir zino kiek istveria nuo batarkiu,daba butu dar suzinot del akumuliatoriu kiek islaikytu nes akumai 1.2 V o batarkes 1.5V batarkes lik ir daugiau turetu laikyt (akumai 10x1.2V=12V batarkes 10x1.5V=15V )
senukuose ir topo centre ir urmo bazej isikurus parduotuve man liepe nupirkt batarkes ir liepe taip isbandyt kiek laikys.
Bet man idomu kodel instrukcijoj pacio teliko ner parasyta kiek laikys nuo batarkiu nors mazdauk galetu nurodyt.
Kas dar del topo centro pasjuos telike buvo 3 mire taskai ir dar aiskino kad turi teise parduot su mirusiais taskais beto jie garantija duoda 6 men. kai kitur 12 men. Itartinas tas topo centras turbut ten tikrai dirba lopai.
Siaip jei pamascius tai kodel jie neturet laikyt? Notebookas pas mane su 15" displejum is 2Ah batarkes laiko 4 valandas. Tai ten procas beveik viska sueda. Nebent naudinga - greiciau sues , batarkiu apyvarta geresne bus
Kodel jokio malonumo ziuret nebus ? nu nebent kad batarkes seda tai sutinku sutuo,(bet galima akumus panaudot)o del vaizdo tai ten geras vaizdas ryskumas geras,va su vaizdu tai problema pacioj parduotuvej su telike esancia antena sunkiai ima signala bet man sake kad prie lango ima gerai signala .O jai tau 12.5 cm istrizaine per maza ziuret yra uz tapacia kaina jau 14 cm istrizaines nu man visai niekuo ziuret normalus vaizdas ir garsas (aisku ten kabeline pakungta)galima ausines pasijungt, va tik reiktu dar kaip jis ima su savo antena pamatyt paciam ba zodziais pardaveju ipac topo centro "lopu" as jau nepasitikiu.
Va dar kas idomu ar ten telike rodo kurnors kiek nusedo batarkes ?
Matai telike galima sumazint ekrano sviesuma kazin batarkes taipat ses ar laikys ilgiau nei ziurint pasviesinus ekrana daugiau? o jai klausyt garsa per ausines o ne per teliko garsiakalbius turetu irgi ilgiau islaikyt batarkes ?
Man telikas maziausia bent 50cm turi but kad galeciau ziuret… O kad vaizdas normalus tai zinau, pas mane masinoj kai buvau bagotas clarion displejus lcd puikavosi(5,8’), tik jokio tolko is jo, juolab kad su dvd mokejau 3000lt …
valbal, turiu tau nemokama beveik ideja. Sliauzi i krautuva, perki centralem skirta akuma &Ah, 12V uz kokius 35 lt (toki kaip apsaugai stato, i upsus kisa ir t.t.) Na tai rodys pusdieni, po to lengvai pakraut galesi ir vel is naujo
Anksciau kai videokameros dideles budavo vestuviu filmuotojai toki tampydavosi ir nieko, nenumire
JOnisProg aciu gera minti tikrai davej (jai aisku jo galia nesupliaskins pacio teliko ),tik va daba klausimas o sukuo pakraut ta akuma ? is kur jam pakroveja gaut?
[quote]
valbal rašė:
JOnisProg aciu gera minti tikrai davej (jai aisku jo galia nesupliaskins pacio teliko ),tik va daba klausimas o sukuo pakraut ta akuma ? is kur jam pakroveja gaut?
paziuri ant to akumo sono kiek ir ko jam reikia kraunant imi trafa toki,jungi +ir- ir krauni,tik su srove nepersistenk,greitas krovimas tokiem akumam ne i gera
ten ir sroves kiek duot jam parasyta bus
Jau antroi vietoi siam forume maiso priezasti su pasekme: 12V akumas kad ir kokia jo galia but (nors ir is kombaino idesi) NEDUOS daugiau sroves i ta pacia apkrova liginant su mazom 12V baterijom. Srove priklauso isskirtinai tik nuo to kiek praso apkrova, siuo atveju - telikas. Jei telikui rasoma 10- 24V , tai jungi ta 12V ir pofig.
Pakraudineju as toki akuma su automobiliniu akumu pakroveju. Duodu jam 13,7A stabilizuota buferine itampa, o akumas pats zino kiek jam sroves imt ir kai pasikrauna nustoja krautis. Nes uzsidaro stabilizatoriaus tranzas. Tai vadinama float krovimu. O siaip imk bet koki maitbloki duodanti bent 15V nuolatine, pajunk per keliasdesimt omu varza ir paleno krauk kol itampa ant akumo pasieks 13,7V
akumas pats zino kiek jam sroves imt ir kai pasikrauna nustoja krautis.
pala,o mano noskes akumas,tiesiogiai kraunamas ima 1A tai nori pasakyt jis pats srove pasirenka???ir tai jam nei kiek nekenkia??? susprogtu po keliu minuciu tokio krovimo reik testerio sitam dalykui ir varza pasiderint,kad sroves perdaug neimtu.
o tu nori pasakyt kad noskes akumui duodi stabilizuota jam priklausancia itampa? Paduok kiek reikia ir nesproks. O jei duodi perdaug itampos tai ir tenka ribot su varza. Padorus automatiniai pakrovejai ne pagal laika krauna o pagal matuojama itampa ant akumuliatoriaus gnibtu. Zinoma, jie turi ribojima, nes jei akuma iskrauni zemiau leistinos ribos jis trumpam ims gerokai daugiau negu priklauso. Tam yra ribinis sroves ribojimas. O idealiausia pakroveja galima padaryt is laboratorinio maitblokio, turincio sroves ribojima. Pastatai buferine itampa, nusistatai maksimalia srove ir puikus automatinis pakrovejas
Darbe nemazai pakroveju rezerviniams stotiniams akumams talpomis nuo 80 iki 500Ah. Ir visi pakrovejai dirba tik pagal palaikoma itampa, jokiu varzu ar kitu sroves ribojimu nera, nes akumuliatorius ir apkrova sujungti ligegreciai. Ir nesprogineja, nors kai kurie maitblokiai 500A atiduot moka prie 54 voltu (toki buferine 48V akumu itampa)
o tu nori pasakyt kad noskes akumui duodi stabilizuota jam priklausancia itampa? Paduok kiek reikia ir nesproks. O jei duodi perdaug itampos tai ir tenka ribot su varza.
itampa duodu ~4.5V,prie tiek ryja ~1A,as tik manau,kad akumas “pats sroves nepasirenka” tai tiek
beto ziurint i masininiu akumu pakrovejus,tai normalus turi sroves reguliavima… kam ten tada jis reikalingas???