laukt
sita liux
hmm, o kuom jin butu liux, jei butu fotkinta ne su zuviaakiu?
Almius,o koks skirtumas? chia ir su 28mm ta pati siuzheta buchiau paemes. turit kazhka priesh fishaju? kiekvienas objektyvas yra savotishkas. galima tele kaltinkti uzh pritraukimus.ir vusu palchiakampius uzh platu kampa,bet butu kvaila.yra situacija yra ir pritaikymas. beje ji valyti yra kurkas sunkiau nei koki kita.
Almiau, kad jei jau uzdavei toki klausima, tai abejoju ar verta aiskinti, nes vistiek nesuprasi…
sorry,norejau parashyti-…ji valDyti yra kurkas sunkiau nei koki kita.
shuniux isitvere zhemes,kaip greit pastaroji sukasi kode duodat gaiviuju alkoholiniu gerimu gyvunams?
Nereikia ant manes “vaziuoti”, jei mano nuomone nesutampa su jusu. Kaip tik megstu placius kampus, o zuvies akis - isvis man vos ne fenomenas, tik manau, jog nuotrauka visu pirma turi buti idomi (ko sioje neizvelgiu), kad ant jos usinti tam tikra “efekta”, o ne atvirkscias variantas. Peace
gerai sudeliota foto
man patiko. fotozurnalizmas. siaip tiems kas nesupranta, tai sioje foto matyti miesto gyvenimas. o kodel sakai, kad fish-eye sunkiau valdyti?
AlLyta, su zenitu sufokusuoti per objektyva su jo ryshkumais begalo sunku.kuo mazhiau mm arba kuo platesnis kampas ,juo sunkiau izhiureti ryshkuma(fokusa). na bet chia dar ne beda. sunkiausia kadra ishstatyti. atstumas vizualiaj iki objekto smarkiai ishauga.palenki ji nors kiek ishkart viskas kisti pradeda.bej dazhnai ranka,ar koja savo i kadra pachiumpi nenoredamas.180laipsniu visgi.(ypach,kai fotika laikai pavertes.) ir visa tai sudejus,fotografuoti ne pizazhus yra na sakykim “bishi” sudetingiau. p.s. dar su juom turi zhmogui i veida lysti,kad matytusi gerai fizionomija.“sportinis objektyvas” taip sakant
nieko, nieko, visai ziurisi
marijus*, tai taip iseitu, kad jei butu fotkinta su ‘paprastu’ objektyvu ir ne su zenitu tai si foto butu nieko verta… dabar gi del sudetingu salygu ir tavo meistriskumo deka si foto pakyla zinovu akyse…? ka, manau, ir norejo pasakyti Almius…
bet kad isroriskai si foto daug vertingesne nei kitos, nors ir mano portretas.
sau-zi,ne ash apie objektyva prashnekau. jis chia detas tik tuom,kad padejo igivendinti mano sumanyma. na jei norit vertinkit tada technika,o ne mintis,ar mano darbus.tik man tokie vertinimai (technikos) visishkai nereikalingi.
sau-zi butent taip ir norejau pasakyt