Lašyša ir ką galima butu is jos pagaminti? Karštas patiekalas.
Labai norečiau nustebinti savo mylimą žmogų prabangiu patiekalu is lašyšos. Gal padetumet ką nors sugalvoti?
Siaip pas mus ja valgo salta, rukyta ar kokia. Deda ant sumustiniu kaip kokia desra
"Žalią" lašišos filė galima iškepti grilyje Reikia pakepti po kelias minutes iš abiejų pusių. Labai skanu - lašiša yra riebi ir švelnaus skonio, ir spalva išlieka rausva
Garnyrui daržovės ir aišku citrina.
Pernai vienas klaipėdietis man aiškino, kal labai skanu apvirta lašiša - verdama keliolika min. Žuvis kiek supratau lieka pusžalė. Bet pats neragavau
o kodel butent lasisa netinka kitokia mesa?
SUPERfanas rašė:
mjo, gyveni zmogus ir mokaisi: lasisa - mesa
Labai megstu lasisa, mamyte daznai gaimina
Gali pakepti ant keptuves arba orkaiteje lasisos gabaliukus, isvirti ryziu ir siulau toki padaziuka ant virsaus:
sumaisai majoneza su grietine, sojos padazu, ispaudi skiltele cesnako -
Lashisha apibarstai prieskoniais , idedi i folija ir kepi orkaiteje … labai grazhiai atrodo ir , aishku skaniai … Sekmes!
aciu visiems uz patarimus. Bandysiu kepti folijoje orkaiteje. Ir butinai padazas su citrina.
hmmmzzz… na aš galėčiau patart tau vieną receptuką - tikrai nenusivilsi pasigaminus (kažkada mAčiau jį per "travel chanel" )
Ir… Tau reikės tik 3jų ingredientų - sluoksniuotos tešlos (geriausiai tiks šaldyta iš parduotuvės), lašišų filė (be odos ir kaulų, grynai vien mėsa) ir daug šviežių petražolių. Ant sluoksniuotos tešlos išdelioji lašišos gabaliukus, ant jų - daug smulkiai kapotų petražolių ir ant viršaus uždedi dar vieną plona tešlos sluoksnį, turėtų gautis piragas. Jo viršų patepi kiaušinio triniu ir kepi orkaitėje 180 C apie 30-40 min, kol šis gražiai apskrus… Prie jo labiausiai tiks lengvas baltas vynas…
SKANAUS