Saliut, papasakosiu savo ilga ir man jau gana graudzia istorija. Mano bolidas (Audi 100, KU variklis) rieda varomas dujomis, taip po 5 metu atejo laikas remontuoti arba keisti reduktoriu. Nusprendziau keisti, pakeiciau. Dabar istorija: pakeitus reduktoriu dujas sureguliavo idealiai, salone beveik isvis nesigirdejo veikiancio variklio. Pravaziavau taip ~100 km., prie to pacio nusprendziau pasikeisti ir zvakes. Pasikeiciau. Pravaziavus dar ~20 km prasidejo idomybes: uzvedus silta varikli nerealiai sukilo apsukos (nors tachometro ir nera, manau ~3500-4000) abiejomis kuro rusimis, uzvedant po nakties salta varikli ir jam pasiekus darbine temperatura apsukos nedideja, viskas ok, bet jei ji isjungi ir vel uzvedi, auto “rekia”. Taigi, nuvaziuoju pas dujininkus, kurie man state reduktoriu, mastom kas gali buti. Vienas zmogelis atjungia maitinima nuo laisvu apsuku voztuvo, apsukos krenta, stabilizuojasi. Variklis dirba tyliai, idealiai. Pajungiam maitinima - niekas nepasikeicia. Gesinam varikli, vedames isnaujo (su pajungtu laisbu apsuku voztuvu) - auto “rekia”, vel atjungiam voztuva, apsukos krenta, variklis dirba tyliai, idealiai abiejomis kuro rusimis. Klausimas: ka daryti - ji remontuoti ar keisti? Ir kodel variklio darbas tampa idealus su atjungtu voztuvu? P.S. Sorry uz kvaila klausima: laisvu apsuku voztuvas ir stabilizatorius yra vienas ir tas pats?
pabandyk kita veikianti voztuva istatyt - jei ir su juo bus blogai, bent zinosi, kad ne voztuvas kaltas. p.s. pas mane kazkas panasaus buvo, kai voztuvas buvo ‘aprejes’ - nebelaike vakuumo. gava deti kita
Nezinau , kai ten Audi , bet manishkej yra ne tik ne tik droseline sklende, bet ir droselines sklendes padeties daviklis - metalo oksido takelis , per kuri vazineja kontaktas (gaunasi varzos kitimas, priklausomai nuo sklendes pateties. Buna , kad tas takelis uzsitershia ar prasitrina. Jei konstrukcija ishardoma, padeda plovimas spiritu.
Tai va, isardziau as vakar ji, uzmoviau ant “smegeneliu” (ten kur 12V ateina) tikru tikriausia prezervatyva ir pamerkiau pusvalandziui i litra benzino . Surinkau, kol kas vis dar veikia
daug s… buvo prisikaupe? l. gerai pravalo purskiamas karbiuratoriu valiklis, ypac jei prie to voztuvo pajungi 12v per reostata koki (keisdamas paduodama srove, tu voztuva atidarai-uzdarai, issivalo super)
pas mane irgi labai daug chiudu buvo su tuo vozhtuvu ish pradzhiu buvo nuspresta kad kompas klajda duoda, poto ant karshto nedirbdavo, veliau ant shalto, dar veliau gazo nepriimdavo… krc vazhinet mieste budavo “smagu” pazhiurejau kad tas vozhtuvas kashtuoja ~300lt tada nuvariau y garazhely, zhmogus kazhka ten pasikrapshte diena ir daba viskas ok tik ant shalto ~1800rpm buna, shiltas ~900rpm
pas daug ka buvo tokia problema , as ja sprendziu taip kad dapilu truputi daugiau antifryzo nes berods kad yra kazkoks daviklis virsuj ir jei mazai antifryzo jo gali nepasiekt del to reik kad butu daugiau
na siaip siulo toki buda patikrinti, ar tas voztuvas geras - paciulpt (negalvok nieko blogo - tikriau, patraukti o ra i save) ta voztuvo vamzdeli, kuris soninis. Jei laiko vakuuma - sveikas, jei ne - gatovas. Bet buna, kad to vakuumo nelaiko butent del prisikaupusio brudo - tada belieka ji valyt
Bandziau, oras siurbiasi. Vadinasi keist? Bet ar neturi buti “bypass” ertmes? Ta prasme atjungus ji juk variklis toliau dirba, t.y. tai butu net ir dingus maitinimui. Beje, kiek zinau, shis stabilizatorius buna 2 ir 3 laidu. Pas mane 2.
jei oras siurbiasi - negerai (nebent oro tarpas del prisikaupusio purvo, kuri reikia isplaut). kai variklis siltas, jis variklio darbe praktiskai nedalyvauja (su salyga, kad misinys gerai nustatytas), isskyrus atvejus, kai variklis ant laisvu papildomai apkraunamas (paprastai tai - ausinimo ventiliatorius, galinio lango apsildymas ir pan.) JO didesnis darbas - palayti apsukas ant salto motoro, t.y. per ji papildomai paduodama oro i isiurbimo kolektoriu (kartu su tuo keliama lekste dozatoriuj). O ant silto motoro, jei sis voztuvas nehermetiskas - papildomas oras, papildomas benzo kiekis (per lekste) ir papildomos apsukos. Cia visa sneka apie 2 kontaktu voztuva (t.y. sena gera K-Jet’a)