Labai sunkiai uzmiega vaikas

Labai sunkiai uzmiega vaikas

Sunui pusantru metuku. Paskutine savaite naktinio miego, arba tiksliau, uzmigimo procesas jam tapo tarsi didziausia kancia: jis blaskosi, rekia, verkia, Žliumbia lyg kamuotu kokie skausmai, kol po kokios valandos galiausiai visiskai nusilpsta ir uznusta Angelas.
Migdome mes ji tradiciskai savo lovoje - gulim salia, sekam pasakas, dainuojam, bet kai arteja "paskutinioji faze", jis pradeda nezmoniskai kankintis…Bandziau galvoti visokiu priezasciu, nieko labai konkretaus neradau - skaudeti niekas neturetu, vienintelis kazkoks paaiskinimas - kad per daug pavargsta per diena ar tiesiog negali "susitaikyti" su tuo, kad reikes uzmigti…Nežinau
Gal kas dar kokiu galimu priezasciu pasiulytumet? Kaip lengviau uzmigdyti vargsa vaika? Nustebęs

Manajam kadaise padejo guldymas ankschiau. Nes tikrai verkdavo, bo noredavo dar zhaist ir zhaist, o budavo pavarges.

Bandyk einant miegoti sugirdyti jam sauksteli Melisan sirupo. Kol paseksit pasaka jis turetu aprimti ir uzmigti.

O kaip keiciasi miego ritmas, kai pereinama nuo dvieju dienos miegojimu prie vieno? Kaip tik panasiu metu tai ivyko… Pries kuri laika miegodavo du kartus, dabar tik viena. Vakarinis migdymas pasislinko gal 1-1,5 anksciau… (t.y. migdydavome apie puse vienuolikos, dabar - devinta…)
Gal dar anksciau bandyti migdyt? Bet kad taip aksti dar jokiu pozymiu nerodo, kad pavarges…

Gal kai parodo pavargimo pozhymius, jau buna per velu ir jis pervargsta? Na, kol atsigulat, kol pasakas pasekat…

Vaikucius reikia migdyti apie 21:00 (Bet paskui, jie zalciukai,keliasi penkta, kas taip nepakeliama tevams Šypsena )

Gali buti, kad vaikas patiria per daug ispudziu, taip pat, kad tiesiog toks periodas - jei uzsites, ieskokit psichologiniu priezasciu. Melisan irgi iseitis kuriam laikui.

1. Patikrink del kirmeliu.
  2. Neguldyk salia tevu, o i savo lova atskirame kambaryje.
  3. Neprirenk karstai ir isvedink kambari.
  4. Nezaisk judriu zaidimu pries miega.
  5. Nerodyk televizoriaus.
  6. Ismaudyk siltame vandenyje.
  7. Visada migdyk tuo pat metu iskaitant ir savaitgalius.
  8. Parodyk gydytojui.

Mano vaikai nuo kokiu 2,5 metu nemiega pietu, tai ir vakare lengviau uzmiga. Nors budavo diena pervargsta, tai paskui nakti verkia. Bet diena atsibodo kankintis uzmigdant ir paskui dar vakare. Tai uztai pietu nemigdom, bet vakare guldom miegot 21 valanda. Nors ir dabar jaunelis po dienos su daug ispudziu (pvz .: tolima kelione, siaip aplinkos pasikeitimas) nakti prastai miega.
O melisa ir mes bandem duoti, bet pastebimo efekto nebuvo.

Mano vaikiuks irgi labai sunkiai užmigdavo. Ir iki pusantrų metų nubudinėdavo naktimis.

Mama pasakojo,kad as labai prastai miegojau. Kad per pietus visiskai buvo mane neimanoma uzmigdyti, o vakare verkdavau ir isterikuodavau nes nenoredavau miegoti. siaip ir pati atsimenu, kad man budavo pati baisiausia fraze paliepimas eiti miegoti. Gal del to, kad as peleda ? As ir dabar diena net ir noredama negaliu zumigti ir 12 val nakties man yra pats darbymetis ir net minties apie miega nera, ir anksti keltis nemegstu …
O kai mama augino mano sesri, tai mano prosenele( mamos senele) mamai dave patarima - pries miega vaika sociai gerai primaitinti, tai sesuo kaip tik paliesdavo pagalve iskarto uzmigdavo, ir dabar pavalgiusi nuo stalo tiesiai taikosi i lova Juokiasi

mano jaunelis vos vyresnisApkabinimas irgi su tuo susiduriau.Gan ilgai sokdindavo iki 3 val .nakties.Ysigudrinau sodintis tarp koju ant lovos krasto,apklot ir su juo kartu supuotis,nes lova minksta ir lengvai spyruokliuoja.Nauda dviguba-po keliolikos minuciu draugiskai luzdavom abu mano zopkejŠypsenaGirtas

Kai maniske pervargsta,tai prasideda baisiausios isterijos.Ir del miego ir del kiekvieno menkniekio.O jei atsisaket pietu miego,tai ir gali but priezastis.As manau tokio amziaus vaikai turi dar pietu pamiegot.Maniske triju metu ir gana pasiutus,bet kelias dienas nepamiegojus pietu ir per diena daug ispudziu turejus,po keliu dienu pasidaro nesuvaldoma.kai kelias dienas pasiilsi,tada vel ramesne pasidaro.O siaip mes vaikus i lovas jau 8 val.varom,iki 9 jie jau turi but nusiprause,atsigule ir pasakas isklause.