Labai reikia pagalbos del stiprintuvo, atsitiko nelaime.
Vat turiu didele problema su vienu radijo magnetofonu-stiprintuvu. Jo modelis yra GRUNDIG RC 100. Jo labai grazhus skambejimas gaunasi ir sheip geras daiktas yra. Nedaug truxta iki lempinio skambejimo. Ir vat atsitiko viena karta teip kad jo vieno kanalo galiniai tranzai sudege (keturi ish BD 435, 436 serijos, visi skirtingi), nes nera ten peak lemputes ir pan,chia toxai namu stiprintuviukas galima sakyt du kanalai po 50W ant 4 omu. Ash tuos tranzus ishlitavau, galvoju dabar nereix to vieno kanalo, tai pabusiu su kitu kanalu, kaip monitoriumi naudojant. Bet dalykas toks, kad kai grazhiai viska ishlitavau, takeliai tikrai niekur nesiliechia, na zhodzhiu viskas shvaru, bet labai kaista stiprintuvo schemos diodinis tiltelis (ten naujovishkas blokelis toxai), na zhiauriai kaista. O dabar galvoju ilgiau palaikysiu pazhesiu kas bus taj pradejo rukti, ash ishjungiau, bet nieko nudegusio viduje neradau. Ar gali buti kad nuo ishimtu tranzu pradejo shitaip darytis? Kiti dalykai tikrai nera sudege, nes meistras zhejo taj sake pasikeist galinius tranzus. Kaip ce gali but? Ir gal turite shito mago schemas ?Inete visur jieshkojau neradau. O man labai reik ji dabar susitaisyt nes jis net nemano yra. Plz gelbekit.
[quote]
Edvazas rašė:
O tai tau sunku buvo atjungti maitinimo laidus nuo sugedusio kanalo, kai tranzus išlitavai ten velniai žino kas jam galėjo pasidaryti, po tokių "liaudies maistrų" "remontų" tokių čiūdų prisižiūri, kad į blaivią galvą neateitų.
Šiaip jau ir pats dijodų tiltelis gali būti pramuštas, dėl to kaista
Nu o tu pasakyk kaip tuos laidus atjungt jei ten vientisa didele schema.
Gražiai skutimosi peiliuku takelius nupjaut, po to tose vietose lydmetalio lašą užmesi ir viskas.
aishku,achiu, teip ir reix padart,gal dar tilta eix pabandyt pakeist, turiu panashu…
O gal kas turit shito daikto schemas? Nors stiprintuvo schema?
atpiešk…
Na man ne butent schemos, o schemioje kad detales butu pazhymetos su ju modeliais (na tranzai varzos ir t.t.) nes man pora varzhu leke lauk, tan galines prie tranzu stovi, ir nudege spalvos nuo ju, ir nebezhinau kur rast tokiu, ten manychiau turetu but apie 0,5 omo, kaip kad ir daugeliuose stipriu, ka manai?
bandyk matuot kitam kanale. ten ir spalvos nenudegę?..
Na kita taj nenudegus, bet pamatuoji taj rodo iki galo, o pas mane testeris iki x1000 nevezha, taj bbz kas ten per vabaliukai tokie…
tu spalvas pasakyk…