Kuro sanaudos šildant variklį

Kuro sanaudos šildant variklį

Tai va, - iškilo toks klausimas… Pastebejau, kad žiemą užsikūrus mašiną ir ją šildant benzino rodiklė vos ne akyse leidziasi žemyn… Labai idomu pasidare, kiek gi automobilis ryja kuro, kol pilnai užšyla iki darbinės temperatūros?

Čia turbūt reikėtų klausti žmonių pas kuriuos automobiliuose yra kompai rodantys momentines kuro sąnaudas…

Pas Vectrą 2,0 DOCH rodo 1…1,5 L per valandą

Pas mane kai uzkuri tai rodo 2.0-1.5ltr/h,kol isyla iki normalios temperaturos.

tai cia turbut kuro sanaudos ant laisvų apsukų esant jau užsilusiam varikliui???

Saltai?

kad kazkaip nesitiki…

kai variklis uzsilęs neijungus pavaros mano automobilio apsukos yra apie 800 rpm… o kai uzsikuriu šaltą, - tai apsukos siekia beveik 2000 rpm… taigi, teoriškai išeina, jog ir benzino turėtų ryti bent dvigubai daugiau…

Na žiemos ji pas mane nesulaukė tiek rodydavo užkurus pavasarį, gal lauke t buvo 2-5

2000aps tai jau daug.Pas mane isilus apie 800.o salta 1000aps

buvo neseniai tokia tema…

buvo tema apie tai, kiek automobilis ryja benzino ant laisvų apsukų esant darbinei variklio temperatūrai…

o mane domina kuro sanaudos šildant variklį (ypac prie minusinės temperaturos)…

Bortkompas tik uzhkurus rodo 2.2-2.5ltr/val, paskui,shylant varikliui, krenta.

kad kazkaip nesitiki…

kai variklis uzsilęs neijungus pavaros mano automobilio apsukos yra apie 800 rpm… o kai uzsikuriu šaltą, - tai apsukos siekia beveik 2000 rpm… taigi, teoriškai išeina, jog ir benzino turėtų ryti bent dvigubai daugiau…

[/quote]

Šiaip tai daugiau nei dvigubai , nes ne tik apsukos didesnės bet ir mišinį riebesnį daro…
Bet kaip rašo kad rodyklė tiesiog akyse krenta, to negali būti.Gali gal nežymiai pakristi dėl įšilimo.Juk lygio rodyklė-tai miliampermetras su nuosekliai yjungta kintama varža,kurią valdo plūdė bake.Pradžioj varža šalta, paskui nuo srovės gal kiek pašyla, o šylant laidininkui varža didėja, srovė mažėja, ir lygis mažėja…

uzsivedus saltą variklį (pas mane ipurskimas) man atrodo, jog apsukos per daug sukyla (kazkur iki 1800 rpm), todel yra paduodamas per riebus misinys… po kokiu 4-5 minuciu darbo apsukos nukrinta iki 1000 rpm, o visiskai uzsilus - iki 800 rpm…

o siaip tai pas mane labai ekonomiskas automobilis (mieste - 7; trasoje - 5 litrai)…

~2.5 esant saltam ir kai kompresorius veikia,
po poros minuciu issijungus kompresoriui ~1.5,
susilus ~1.0 l
2.0 DOHC ecotec

Kurą riebina kompas kad esant šaltam varikliui vyktų daugmaž normalus degimo procesas.Senuose karbiuratoriniuose aparatuose tam yra rankenėlė- PADSOSAS liaudiškai.Naujesniuose karbiuratoriniuose jau automatizuotas,bet neypač patikimas oro sklendės valdymas…
Apsukas šaltam varikliui sukelia kad būtų geresnis tepimas ir netrūkčiotų dėl nevisai teisingo šalto degimo.

o ar labai pasikeicia kuro suvartojimas ijungus galinio stiklo apsildyma? kazkada sklande gandai, jog daugiau nei pusę litro… Baisu

jo, pas mane šaltas variklis nuo apsūkų net ūžia daug garsiau… ir todėl atrodo, kad variklis taip intensyviai dirbdamas ryja kokius 8 litrus benzo… kazkaip nesitiki, jog prie 1500-1800 apsūkų automobilis valgo tik 2-3 litrus… Nekaltas