Kuo skires rap\'as nuo hip hopo?

Kuo skires rap’as nuo hip hopo?

a? kas zino Baisu

pirmoj eilej hip-hop taj yra kultura,y kuria ieina mc,graffiti,b-boys,djs. antram plane hip-hop gal ir stilius,kuriame manau yra daugiau melodijos,ritmas pagal kuri galima linguot galvaŠypsena rapas taj grynaj MC darbas,muzika ne taip svarbu. nuo to ir zodziai yra repavimas,reperis…
y hip-hop ieina dar daugelis stiliu,kaip po r’n’b,soul ir t.t.

Repas (Rap) - tai shokiu muzikos forma, kuriai harekteringas pleshytas, greichiau lauzhytas ritmas, paprastos ir trumpos mzuikines frazes, idetos i nesustojanti refrena ( [ poetinio vokalinio kurinio (dainos,balades) teksto ir melodijos dalis, kuri desningai kartojasi tam tikrose jo vietose ] ). Klasikiniuose repo kompozicijose (kaip ir dabar) naudojamas vinilu grotuvas, kuris atlieka pagrindine role instrumentalikos "ritmo-sekcijoje". Vokalo kaip tokio nera, ji pakeichia rechitatyvas, kuris yra uzhdedamas ant irashyto instrumentalinio kurinio.

Kaip nekeista, repo muzika gyvuoja shioje planetoje ne deshimt metu, ne dvideshimt ( kaip daugelis galvoja ), o kur kas daugiau. Savo rima ( kalbu apie zhodziu rimavima, ne dainavima ) dar 1940 metais, bendraudamas su savo klausytojais, naudojo garsus radio vedejas - Cab Calloway. Panashius netiketumus savo publikai pristatinejo ir Arlo Gutherie, Bo Diddley, Charlie Daniels ir Lou Rawls. O ka kalbeti apie lauzhyta ritma, gyvuojanti musu zhemeleje jau ne viena shimtmeti, kuri naudojo ivairioms ceremonijoms ir kitkam praktishkai daugelis pasaulio tautu. Bet tai tradicijos, tachiau toks stilius kaip repas oficialiai atsirado deka vieno Dj’ejaus prijomo, kuris labai populerus Jamaikoje. Vadinasi jis - toasting ir daugelio zhmoniu nuomone jis buvo "nukirstas" nuo kito muzikinio stiliaus Ska. Pagimdytas toasting’as buvo deka garso aparaturos, ir jo pagrindas susidejo ish to, kad ant grojanchios muzikos buvo uzhdedamas balsas, tiksliau sakant - eilerashchiai, poemos, lyrika. Pirma karta repo muzika ishvydo shviesa juoduju disko klubuose shiauriniame Bronxe ( New Yorkas ) '70-uju viduryje. Nuo to laiko naujas muzikinis stilius pradeda savo egzistavima ir kelione po visa pasauli…

1976 metai. Africa Bambaataa ir kompanija suarganizavo pirmaji savo pasirodyma ir vakareli Bronx River Community centre. Kas be ko, shis legendine akcija iejo i hip-hopo istorija, kaip pirmasis toks ivykis.

1977 metai. Taip kogi akcijos, kurios buvo rengiamos vidury New York’o gatviu ir tapo labai populerios. Pirmieji kas surengia tokio pobudzhio akcija, buvo toki repo pionieriai, kaip Grandmaster Flash ir Kool DJ Herc.

1979 metai. Kolektyvas Sugarhill Gang pirmieji ishleidzhia mazhdauk komercini repo albuma - "Rapper’s Delight", kuris tapo pirmuoju disku, papuoliusiu i Didzhiosios Britanijos ir Jav Top 40-ukus, bei buvo leidzhiamas per radija. Shis relizas tuo pachiu buvo ir "Sugarhill" leiblo debiutas. Shi leibla ikure Silvija Robinson New Jarsey’je, kuri daugiau prisilaike R’n’B muzikini stiliu. Ta pati menesi kitas repo albumas - "Fatback XIII", kuri irasho Fatback Band, isirauna i visus viso pasaulio pop-chartus. Shiu dvieju relizu unikalumas buvo tame, kad tai nebuvo kazhkoks semplavimas, o kompozcijos mirkte mirko gyva alternatyve muzika, su specialiai kompozicijoms pakviestais bugnininkais ir gitaristais. Tu metu lapkriti Sweet Tee ( tikrasis vardas Tania Winley ) savo tevelio Paul Winley leible ishleidzhia kompozicija - "Vicious Rap", iejusia i istorija, kaip pirmoji kompozicija kuria atliko moteris Mc.

1980 meati. "Nekarunuoto repo karaliaus" Kurtis Blow singlas - "The Breaks" pirma karta per repo istorija tampa auksiniu. Kas padeda shiam Mc pasirashyti sutarti su tikru "monstru" tarp irashu studiju - "Mercury Records". Tais pachiais metais visa Break-Dance’o komanda - High Times Crew - yra suimami uzh shokius Washington Heights metro. Shio incidento ir pachio shokio nuotraukos pasirodo dienrashtyje - "New York Post". Daugelio zhmoniu nuomone, shi nuotrauka yra pirmoji, kurioje butu nufotagrafuoti B-Boy. Tuo metu visu pajegumu isivazhiuoja repuojanchios grazhiosios lyties atstoves - grupe Sequence. Shi, grupes sudetis susidejo tik ish merginu, repo grupe prasimushe i chartus ir atidare duris kitoms reperems - Roxanne Shante ( ishejo i scena '84-aisiais ) , Salt-n-Pepa (atsirado '85-aisiais ) ir MC Lyte, kuri pradejo repuoti '87-aisiais metais. Tada atsiranda ir dar viena ish pirmuju repo radio laidu, kuri pilnai buvo skirta repo muzikai - tryju valandu laida "Mr. Magic’s Rap Attack " radio stotyje - WHBI. Kazhkur tokiame laikmetyje atsiranda ir baltaode atlikeja Blondie, kuri atakavo ivairiausiaus viso pasaulio pop chartus, ishleido singla - "Rapture" kuriame buvo repo elementu, ir greitai jis tapo hitu. 1981 metai. Grand Master Flash irasho izhymuji "Adventures on the Wheels of Steel" albuma - kuriame pirma karta galima buvo ishgirsti sckrach’a.

1982 metai. Grand Master Flash ir jo Furious Five ishleido - "The Message". Shis gabalas buvo pirmasis polit-repas, per visa Hip hopo egzistavima. Kompozicija padejo pamatus naujai erai, Hip Hopas tapo savotishkas ginklas politinems kovoms. Reikia pamineti, kad repas vis dar buvo instrumentaline muzika, ir repo atlikejai savo irashams vis dar kvieti gyvus ansamblius, o semplavimas tuo laiku buvo dar nepraktikuojamas. O tuo metu Hip Hopo tevas Africa Bambaataa kartu su Sonic Force irasho - "Planet Rock", pirma kompozicija, kuri ishlaikyta Electro Funk ( arba Techno Funk ) stiliuje, specealioje muzikineje formoje, kuri tiesiog labai tiko ir prilipo Break-Dance’ui.

1983 metai. Herbie Hancock & Grandmaster D.S.T. pirma karta istorijoje "sukryzhmina" Hip Hopa ir Jazza, taigi gimsta kompozicija pavadinimu - "Rockit". O Africa Bambaataa irasho savo darba - "Looking for the Perfect Beat", pirmajame irashe, kuriame galima uzhtikti kazhka panashaus i semplavima. Kompozicija buvo irashyta "Tommy Boy Records", kas padejo shiam Hip Hop leiblui pakelti savo statusa.

1984 metai. Repo grupe UFTO ishleidzhia singla - "Roxanne, Roxanne", pasakojanti apie kazhkokia ishgalvota super grazhuole vardu Roxanna. Deka shios kompozicijos, kuri buvo labai populeri ir tiesiog mirko populerume, jaunosios reperes, kurios pasirinkdavo sau "Roxanne" pasiaudonima, augo kaip grybai po lietaus. Vienintele talentinga Mc ish visos tos "Roxannu" sroves buvo Roxanne Shante, tapusi dar populeresne uzh pachius UFTO ir priezhastimi to, kad shie reperiai paliko repo scena. Tais pachiais metais Los Angel’e ikurta pirmoji repo-radio stotis - KDAY, o Run DMC, Kurtis Blow, Whodini, Fat Boys ir Neweleus koncertinis turas - "Fresh Fest", tampa pirmas repo turas anteshes didelius pinigus (3,5 milijonu doleriu uzh 27 koncertus ). Tuo metu baltaodis Rika Rubinas ir vieno ish Run DMC grupes nario brolis Rasselas Saimonsas ikure - "Def Jam Recordings" leibla. Shi kompanija po savo stogu priglaudzhia tokius Hip Hopo grandus, kaip Run DMC ir LL Cool J, ir greitu laiku tampa vienu ish kiechiausiu leiblu Hip Hopo gretose, pradejo tapriai bendradarbiauti su "CBS Records" leiblu.

Rap tai reiske plepeti, o hip hopas tai muzikos stilius labai kietai skamba gyvas hip hopo ritmas

[quote]katinelis21 rašė:
Rap tai reiske plepeti, o hip hopas tai muzikos stilius labai kietai skamba gyvas hip hopo ritmas
[/quote]

Hip-hop nėra muzikos stilius.Ne

taip iseina, kad hip hopas yra kultura, i kuria
ieina muzika, t.y. repas, graffiti [daile ar kaip
cia ivardint] ir t.t. simple.

PVZ. : Busta Rhimes - HIP HOP
EMINEM - RAPMirkt

lama budon…kas cia tave leido

Manau tai tiesa Nekaltas Taip

Man tai jokio skirtumo Ne

hip-hop laikas nuo laiko koks nors kurinys gali uzvilkti, o repas niekada Cha cha stai tuo ir skiriasi Šypsena

zhinot ka kaj kurie kajp antaj: tas yra rapas, o tas hiphopas
netingekit paskaityt, paaukokit savo brangaus laiko ir suzhinosit daugiau, apie ka buvo uzhklausta. Daugiau istorijos zhinosit mazhiau lix lamishku pasisakymu.

krc kiek tokiu temu gali buti…Nekaltas
gal skraidanchia tema reikia padaryti…Cha cha Wisiems aisq butu…Liežuvis

vajezau kam taip piktai? Cha cha

tuo kad hip-hop mane weza o repaas ne…Cha cha

atsakymas cia trumpas ir paprastas!

Hip hop - tai kultura
Rap’as - tai hip hop’o kulturos atshaka.

Theats all…Vyras

Budamas Jav (ir darbar dar esu), klausiau juodo reperio kuo skiriasi repas nuo hip-hopo. Atsakymas: repas - tik juodi, ir smurtines, zeidziancios temos. Hip-hopas - balti (gali but ir juodu, bet balti butinai), ir varo "grazius tekstus" - apie meile ir panashiai. Aisku, dar skiriasi aprangos ir t.t., bet pagrindiniai - sie .

tas pac bb kitoi rankoi…ir tas ir tasVeeeVeeeVeee

ir tas ir tas meslas apsinarkasinusiu nigeriu kliedesiai Veee