Kuo gydote savo vaikucius?
idomu, kokius vaistus naudojate nuo temp., gerkles, nosies. Maniskei mergytei vis niekaip nenumusame temp. zemiau 38.8. Pas gydytojus buvome, prirase antibiotika, bet kol kas jokio poveikio. Rytoj vel eisime pas juos. Vat idomu ka jus duotate savo vaikams. Maniskei mergytei 1metai 8men.
o kiek laiko jau mazhe gere antibiotikus? gal dar nespejo suveikti? mes praeita zhiema keleta kartu turejom bedu su pershalimais temperaturom, bet pasiteisino mums priimtiniausias principas - nemushti temperaturos iki 39.5, leisti vaiko imunitetui “uzhsikurti” ir pachiam sukovoti, tuo pachiu sustiprejant (jei per anksti vaistais numushama temperatura, “zarazos” taip ir lieka neperkaitusios, liga gerokai uzsitesia…). Visus kartus pasiteisino, per 3 dienas temperatura grizho i normalias vezhes. Kartu patepliodavau nugaryte ir krutinele kenio aliejum, padarydavom inhaliaciju, jei kosulys prasidedavo, pavartojom homeopatiniu vaistuku. Aishku, jums shikart beliks klausyti gydytoju, jei jau rimtai isisirgta ir antibiotikai vartojami… laikykites beje, knygynuose yra puiki knygute - Petros Langes “Vaiku gydymas namie”, kur daug geros info apie vaiku gydyma kompresais, inhaliacijom ir kt naturaliom paprastom naminem priemonem + konkrechiai nurodyta, kokiais atvejais nesigydyt patiems, o skubiai kreiptis i gydytojus.
vaikui 1.6, bet antibiotiku ne karto neragaves (nors gydytoja pora kartu primygtinai siule)… pritariu aronijai , kad reikia leisti organizmui paciam kovoti - na man riba yra 39. Virs tokios temepraturos jau duociau temepratura musanciu vaistu. Bet ne antibiotiku.
retai sergam, nebent gerkles paskauda ar kosti bet temperatūros retai būna. O jei būna - laukiu iki 38,5 ir tada mušu, jei vaikui blogai. tada girdau Panadolį.
matot-mes ir kosinam daugiau kaip menesi. Gal kokios komplikacijos jau susidare… Mes irgi gydemes tik zoleliu pagrindu padarytais vaistais.
maniškis irgi mėnesį kosti - padarėm kraujo tyrimus ir radom priežastį - mikolpazmą.
Reiketu kreiptis i pulmonologa (nes kosulys juk gali buti ir alergines kilmes, tad pirma reikia issiaiskinti jo priezastis)
beje, ir musu mazhes slogos ir kosuliai pasibaige (tfu tfu tfu) issikrauschius ish buto (kur dar ir pelesis buvo) miesto centre i trobike pamishkej… Ish tikro, slogu/kosuliu prieshastys gali buti labai ivairios, geras ievalotos patarimas
Mamos, gal galit patarti del baseino? 5-iamete siek tiek pakosti, bet baisiai nori i baseina (siaip siltas ir baseinas ir aplinka). O mazasis (3 metai) pries dvi dienas turejo temp. 37,5, kosti, bet be temperaturos. Turbut jam baseino ir garines pirties geriau paluketi? Beje, vaikai idomus ligoniai - jei nenori kokio vaisto, tai ir surises neikisi. Musiskiai ne per kur nevalgo tos jogu uogienes. Juodojo ridiko sultys su medum buvo skanu tik pirma diena . Liko sirupas nuo kosulio ir vitaminai. Dar Ribomunyl.
o aš turiu savo nuomonę apie kai kuriuos alergologus: mano vaikui buvo pripaišę astmą ir prarašę net hormoninių vaistų. Gerai, kad nedavėm, nes jokios astmos po šiai dienai nėra
aš dėl baseino palaukčiau dar porą dienų
Musu pediatre skatina,kad vaikuciai nuo pat kudikystes gertu homeopatinius vaistukus.Bet kelis kartus dar darzeli lankant, buvo,kad gere, gere homeopatinius,bet vis tiek reikejo antibiotiku.Tiesa,vienakart man patijo anginai antibiotikai - purskiami.padejo.
Va va,dabar labai populiaru rasti mikoplazmu.Dar daro gerkles tepineli,tada nustato tikrai tai bacilai tinkancius vaistus,o ne bele ka Taigi,jei kankina sausas kosulys,geriau nelaukti, o nueiti ir pasitikrinti krauja,ar paimti is gerkles tepineli.Kam kankinti vaika?
o yra skirtumas kur matuoti temperatura: po pazastim ar uzpakaliuke?
Uzpakaliuke rodo keliais laipsniais aukstesne temp.Mes tai elektronini termometra turim,tai isikandam i dantis
LiP rašė:
ne keliais laipsniais, o 0.5 laipsnio atmest reikia, jei matuoji uzhpakaliuke. Bet ten matuot, sako, tiksliausia…
Labai keista, bet kai mano merginom buna temperaturam tai ne mes pas gydytojus o gydytojai pas mus ateina. Negi karsciuojanti vaika per sniegus pas gydytojus tempsi???
Na,jei turi auto,kodel gi ne?
As irgi auto turiu, bet kai temperaturos (virs 38C) turi, tai lovos rezimas buna, jau nekalbant apie keliones automobiliu