kulinarija- ką gero galima padaryti su lašiša iš parduotuvės?

kulinarija- ką gero galima padaryti su lašiša iš parduotuvės?

Pažiūrėjau, visai beverte žuvim tapo apie 12 Lt/kg, jau net už paršo sprandinę pigiau Apakęs Galvoju, reik kažką skanaus su ja pasidaryt, tik nežinau- kaip. Atmetame kepimus ant grotelių, nes bute laužo nekursiu ir atmetame sūdymą, nes čia jau viskas +/- aišku. Norėčiau karšto patiekalo Liežuvis Bet juk jūs nežinot? Šypsena

Paimi didelį puodą. Į jį reikia pridėti 25 gr. druskos (su jodu), 3 lauro lapelius, 15 gr. gvazdikėlių, 3 šaukštus cukraus ir keletą gabaliukų imbiero šaknies (šviežios). Visa tai užpili šaltu vandeniu ir uždedi ant silpnos ugnies. Kai vanduo pašyla, kad būtų galima laikyti jame ranką, į visą šį reikalą dadedi keletą lašų feirio ir gerai išmaišai, ir išpili visą turinį į tuoletą t.y. išplauni. Plovimą būtina pakartoti du kartus vien tik su feiriu. Tokiu būdu paruoštas puodas tiks troškinimui. Šypsena

Dabar žuvies paruošimas: lašišą supjaustai gabalais ir juos truputį apkepi. Tada imi tą išplautą didelį puodą ir sudedi gabalus. Papildomai įdedi per burokinę tarką supjaustytų morkų. Viską užpili grietinėle ir troškini. Prieskonių ir svogūnų kiekvienas deda pagal savo skonį.
Taip gaminu ne tik lašišą, bet ir karpį.
Skanaus Šypsena

paskaitysiu vakare savo super knygoj, jei nepamirsiu,
paasysiu rytoj

Rashai y web shirshery salmon recipes ir paleidi ieshkotis- patikek, turesi ish ko pasirinkti…

ir “didžiojoj virėjoj” yra iš ko pasirinkti, bet man kažko nelabai tie receptai apetitą kėlė Ne. O vat šitas Peliuks receptas gal ir visai nieko Taip

Labai panashu y upetakio ruoshima pagal SvP, ti truksta pievagrybiu, ir viskas dedama ne y pilva…

O kaip daryt su lašišos skutimu? Ar reikia odą nulupti, ar tik nuskust?

Beje, o troškintas karpis man nelabai dėl vienos priežasties- užknisa ašakas rankelioti Blogai

Nelupu odos.

O aš Neperku lašišų ir Nevalgau žuvų. MirktŠypsena

O kur???ApakęsApakęsApakęsApakęs
Į Ignore???ApakęsApakęs

o man klausimas kilo - kodel ta lasisa taip atpigo???

Visi lėvi daiktai kada nors nebelieka daficitu ir atpinga.
Taip buvo su šampinjonais, kava, vidiakais…
Lašišos eilė atėjo Cha cha

IKI padaro kartais tokį fintą ant savaitgalio, spėju, kad reikia ja greit atsikratyti, bet vaizdas kaip ir normalus buvo.

Nu tai gi šiaurėje dabar lašišas augina aptvaruose panašiai kaip kiaules, tai va ir jų kaina artėja link kiaulienos kainos. Tik va blogai, kad per tokius auginimo būdus labai išplito visokios žuvų ligos ir parazitai. Liūdna

Lašišą galima sumalti, sumaišyti su miltais ir džiūvėsiais, po to patroškinti ir apkepti - rezultate gausis tokie kotletai, kad net neatskirsi iš kuojų ar karosų buvo daryti…

Lašiša labai riebi. ( kai Siomka Gerai) kotletams netinka Blogai
Geriausia ant laužo kept.Gerai O balkone negerai iškept ant laužiuko ? Liežuvis

…pagal Peliuko recepta, viskas dedama ne y pilva…
Jo, ble… Y Ignore… mol netaspats.

Nu, jei jau lašiša tokia riebi, tai dėk ne vieną, o dvi ar net tris dalis džiūvėsėlių ir viskas bus gerai… O jei jau ant laužo balkone kept, tai geriausia tai daryti svečiuose pas draugus.GeraiTaip

Vycka pakviesk Piktas lašišos turim.Gerai