Pažiūrėjau, visai beverte žuvim tapo apie 12 Lt/kg, jau net už paršo sprandinę pigiau Galvoju, reik kažką skanaus su ja pasidaryt, tik nežinau- kaip. Atmetame kepimus ant grotelių, nes bute laužo nekursiu ir atmetame sūdymą, nes čia jau viskas +/- aišku. Norėčiau karšto patiekalo Bet juk jūs nežinot?
Paimi didelį puodą. Į jį reikia pridėti 25 gr. druskos (su jodu), 3 lauro lapelius, 15 gr. gvazdikėlių, 3 šaukštus cukraus ir keletą gabaliukų imbiero šaknies (šviežios). Visa tai užpili šaltu vandeniu ir uždedi ant silpnos ugnies. Kai vanduo pašyla, kad būtų galima laikyti jame ranką, į visą šį reikalą dadedi keletą lašų feirio ir gerai išmaišai, ir išpili visą turinį į tuoletą t.y. išplauni. Plovimą būtina pakartoti du kartus vien tik su feiriu. Tokiu būdu paruoštas puodas tiks troškinimui.
Dabar žuvies paruošimas: lašišą supjaustai gabalais ir juos truputį apkepi. Tada imi tą išplautą didelį puodą ir sudedi gabalus. Papildomai įdedi per burokinę tarką supjaustytų morkų. Viską užpili grietinėle ir troškini. Prieskonių ir svogūnų kiekvienas deda pagal savo skonį.
Taip gaminu ne tik lašišą, bet ir karpį.
Skanaus
Nu tai gi šiaurėje dabar lašišas augina aptvaruose panašiai kaip kiaules, tai va ir jų kaina artėja link kiaulienos kainos. Tik va blogai, kad per tokius auginimo būdus labai išplito visokios žuvų ligos ir parazitai.
Lašišą galima sumalti, sumaišyti su miltais ir džiūvėsiais, po to patroškinti ir apkepti - rezultate gausis tokie kotletai, kad net neatskirsi iš kuojų ar karosų buvo daryti…
Nu, jei jau lašiša tokia riebi, tai dėk ne vieną, o dvi ar net tris dalis džiūvėsėlių ir viskas bus gerai… O jei jau ant laužo balkone kept, tai geriausia tai daryti svečiuose pas draugus.