Jei tai tikrai,kudikis, tai jam dzin, antras dalykas, kad teigiamos tevu emocijos teigiamai veikia ir kudiki. jei myliesi matant, sakykim, dvieju metu vaikui, tada jau negerai.
O ar kudikis netaps iskrypeliu, jei mama mylisi budama nescia? Jau senai irodyta kad jokiu neigiamu pasekmiu, jei nera gresiancio persileidimo ar kitokiu patalogiju. O teigiamos emocijos persiduoda ir kudikiui. tas pats ir su keliu menesiu kudikiu, ypac jei moteris maitina krutimi. Kitas dalykas, kad jei kudikis nemiega, tai neduos ramiai pasimyleti (bent jau mano nenuoramos) - reik palaukti kol uzmigs.
Mano dukra (kai dar buvo kūdikis) labai jautriai reaguodavo į visokius "neaiškios" kilmės bruzdėjimus, prabusdavo spiegdama ir sunkiai nurimdavo, tad po kelių tokių "trukdžių" išėjom į kitą kambarį. Kūdikį reikia gerbti kaip ir suaugusį žmogų, nemanau, kad labai jums faina būtų klausytis tėvų "bruzdėjimo". Aišku, vaikas nesupranta, kas darosi, bet gal tai jam ir sukelia baimę (kas ten "bruzda, gal vilkas) …
Ai, (Ni), ko tu taip viska sutirstini?
Zinoma, kudikiui tai niekaip neatsilieps, bet manau kad tevams patiems turetu buti minimum "nepatogu" myletis tame paciame kambaryje kur yra vaikas. O jau nekabant apie toki vaika, kuris pradeda viska suprasti, tai gali ji net isgazdinti.
O tai nuo kokio amžiaus atsilieps? Skaičiau, kad kol vaikas nesupranta mylėjimosi prasmės, besimylinčių tėvų vaizdas (net ir pamirštas) vėliau gali sukelti rimtų problemų seksualiniame gyvenime. Vaikui suaugusių poza gali pasirodyti kaip prievarta prieš mamą. Na, dabar tiksliai neprisimenu, seniai skaičiau. Didesniam vaikui, manau, problemų neturėtų būti, jis vis tiek jau žino, kad tėvai TAI daro
Mano sunus kai jau miega tai miega (tame paciame kambaryje kur ir mes) ir jei nepersistengsi su garsiais alsavimais ir lovos girgzdinimu, tai ir neprabus, todel mes ir naudojames proga. Nors dabar nekyla problemu - vaikai ziuri kitame kambaryje telvizoriu, ar siaip zaidzia, o mes sau…Anksciau, kai dukrai buvo kokie 3 metai, leisdavau jai kitame kambaryje kraustyti mano stalo stalcius, kad ramiai viena pabutu, tai kol visko neisversdavo (stalciu 9 buvo), tol budavo rami - labai jau daug ten idomiu daigteliu budavo prideta
Gal jau kazkada minejau, kad kai man buvo kokie 4 metai ir nakti atsibudes pamaciau , kad "tevelis mamyte spaudzia" ir as mamyte "isgelbejau" ("jei mamyte teveli spausdavo nieko baisaus - mamyte lengvesne" ) po 2-3 tokiu gelbejimo operaciju bavau iskomandiruotas miegot i kita kambari - nematau nieko tame blogo, nors, kita vertus, mano zmona sako, kad as esu gana istvirkes
Kažkaip nejučia šypsotis pradėjau, ir ko tik tie tėveliai neprisigalvoja. Gal trijų metų vaikas jau žino iš kur atsirado ir specialiai "lėtai" tuos 9 stalčius krausto
Bent jau dabar vaikai stengiasi netrukdyti, jei mes uzsidarome kitame kambaryje (nebutinai del sexo), ir net jei neuzsirakiname, tai dukra (beveik 8 metai) pasibeldzia pries ieidama - supratinga mergina
Tai ir sakau, kad nederetu to daryti tame paciame kambaryje kur ir vaikas miega.
O kudikis, kuriam dar nera metu, tikrai nieko nesupranta ir labai kietai miega, dazniausiai Na, any way, niekas nesimyles ju atzalai spoksant is lovytes. Tai jau butu
Ziuriu panasius metodus naudoja matyt daugumas teveliu. Kol vaikui buvo iki 3 metu, mes per daug nesibaimindavom, nes budamas kitam kabary jis tikrai nepabusdavo (dabar taipogi nepabunda, bet yra neramiau ).
Dabar sudetingiau , bet taikomas momentas kai vaikas ziuri megstamus filmukus ar ka nors susikaupes dirba
Kaip sakant, gerai baigėsi. Toje knygoje, apie kurią sakiau, buvo rašoma apie moterį, kuriai vyro artumas sukeldavo vėmimo priepuolius. Vaikščiojo ji pas psichologą (ar ką ten), kuris taikė hipnozę. Seanso metu moteris "prisiminė", kad kai jai buvo 2-3 metukai, ji netyčia įbėgo į kambarį "nelaiku", išsigando (nes pagalvojo, kad tėvelis mamytę skriaudžia) ir nuo kūkčiojimo apsi. Aišku, po kiek laiko JI viską pamiršo, bet smegeninėje tai liko ĮRAŠYTA ir kiekvienas suartėjimas su vyru jai baigdavosi … Kas įrodys, kad kūdikio smegenys "neįrašinėja" to, ką mato akys