Kriksto teva. Kokia butu iseitis?

Kriksto teva. Kokia butu iseitis?

Toks reikaliukas: mano mamos brolis, kuris uz mane vyresnis puse metu, turi maza dukryte 4 men. Jau galvoja apie kriskstynas, noretu, kad kriksto mama buciau as, bet as netekejusi ir tai jau problema. Ir jie ir as noreciau, kad kriksto tevai butu seima. Ir dar visokie prietarai, kad negali netekejusi mergina krikstyti mergaites… ir tt.
O i kriksto tevus pretenduojnciu poru daug nera.
Ka jus manot, kokia butu iseitis?

O kodel is vis maza vaika krikstyti ? Kai paugs ir jei bus tikinti pati pasikrikstys …Nors nepakenks gal…

Na netekejusi krisktijau berniuka. Bet va mano brolis nevedes prikrikstijo ir berniuku, ir mergaiciu, ie nieko. Atejo laikas ir vede… O jei tevai nori seiminines poros, tai ko verziesi?

Nori pagasdinsiu kitokiais prietarais: jei kriksto tevai nesusituoke tarpusavyje, tai jau ir nesusituoks… Nescia moteris negali tapti kriksto mama… Jei kriksto tevai sedi nesusiglaude, vaiko dantys bus reti… Kai kas sako, kad geriausi kriksto tevai yra brolis su sese(aisku, nei krikstijamo vaoko, bet tiesiog tarpusavyje)…

Nu, kad netekėjusi negali krikštyti…, negirdėjau…, bet ar maža prietarų, kurių negirdėjauCha cha
O dėl porų, tai štai ką pasakysiu: turiu sūnėną, kurį krikštyti mane kviečia Šypsena O krikšto tėvas bus mano svainis (vyro brolis). Krikšto tėvai iš skirtingų šeimų dėl išskaičiavimo: daugiau dovanų, daugiau svečių per gimtadienius, etc…Mirkt
Gal ten koks prietaras yra, kad netekėjusi 50-metė negali krikštyti mergaitės, kad senmerge neliktųCha cha, bet jei jauna mergina…

As tikrai nesiverziu, pati nesisiuliau ir nezadejau. As pasikrikstijau budama 16-os, bet kriksto tevai, vos pazistami zmones, todel dabar Blogai, bet del to nesuku galvos.
O kaip atsisakyti, nes noreciau, su savo vyru (kuri gal turesiu gi), buti kriksto tevais.

Kiek zinau, kristavaikiu galima tureti ne viena. O musu giminej yra tokia pasitaikiusi situacija: teveliai krikstateviu peme vedusi (seimos) vyra ir netekejusia mergina. Ne del kazkiu negeru santykiu, o tiesiog labai norejo, kad ir vienas ir kitas butu ju vaiko krikstytojais. Kadangi daugiau vaiku neplanuoja tureti, tai atsiklause to vyriskio zmonikes ir taip susiorganizavo visa ta reikala. Kol kas visi gyvi, sveiki ir laimingi.

Gyvenime į daug dalykų kreipiame dėmesį - ir į preitarus, ir į tradicijas - na, bet jeigu vien tik jais vadovautumės, tai turbūt kojos iš namų iškelt negalėtume Cha cha

Aš tapau krikštamote būdama 16 metų - ir man buvo dzin, kad jauna, netekėjusi, kad tipo savo laimę ir grožį atiduosiu krikšto dukrai ir t.t., ir pan. Man negaila Aš nekaltas

Kai krikštyjom savo dukrą, uošviai labai tikėjosi, kad į krikštatėvius kviesime vyro seserį su vyru Aš nekaltas - atseit į krikštatėvius turi eiti artimiausi giminės Aš nekaltas Bet ačiū Dievui mano vyras pakęsti negali savo švogerio, o aš jau tuomet jaučiau, kad su vyro sese tikrai nesugyvensim Piktas. Todėl pareiškiau, kad dukters krikštatėviais bus mano draugai - radau labai gerą paaiškinimą - per juos susipažinom su vyru, tai dabar tegul būna už tai atsakingi Cha cha Na, bet iš tikrųjų man ir mano vaikui geriau, kad krikštatėviais yra mano geri draugai, su kuriais nuolat ir nuoširdžiai bendraujam, o ne artimiausi giminės, kurių pakęst negalim Aš nekaltas

na nezinau is kur istraukei visus prietarus, bet tu jais tiki, nes nori tiketi… as asmeniskai turiu zavia kriksto dukra, kuria krikstijau, kai man buvo sesiolika. ir visai nesigailiu. jos kriksto tevas mano pusbrolis, kuris ja myli kaip savo tikra vaika. mano sesuo mus pasirinko, nes mano, kad mes ja galesime pasirupinti, jei kas atsitiks. dar pati neistekejau ir neturiu vaiku, tam esu per jauna. taigi manau, kad kriksto mama gali tapti ir neistekejusi mergina, svarbu tik, kad ji myletu ta vaika.

prietaru prigalvota gal ir visokiu nesamoningu, bet tik vienas yra pagristas, kad nescia moteris negali but krikstamote… ir dar - negali juom but nekrikstytas zmogus, nes kunigas paklaus, ar dori krikstateviai yra…
o NETEKEJUSI moteris nera jokia problema, taip kad pirmyn… vaika geriausia krikstyti mazdaug puses metu…
siaip tai esu jau dukart krikstatevis… ir su ta pacia porininke…

Netekejusi buna MERGINA

lietusLietuvoj® raše:
,

o NETEKEJUSI moteris nera jokia problema,

Mirkt