Kova uz buvi (arba kaip mazesnieji naudoja savo ginklus)
Taigi, turiu as 2 atzalas: dukra 7 metu ir sunus 3 metu. Jei ko mazasis negauna, tai arba rekia arba musasi su sese (uz musimasi, jau ne karta gavo i kaili). Dabar kartais taip iseina, kad zmona su kaimyne (pas juos 2 metu mergaite) padaboja viena kitos vaikus, kai i kalbos kursus eina. Tai pastejau, kad mazoji irgi naudoja tuos pacius ginklus - oii kliuna musu jauneliui (buna ir apstumdytas, nors ta mergaite, palyginus su juo, coliuke), bet tas kaip mazesniai nusileidzia ir atgal nekerta, ko nepasakysi apie jo santykius su didesniais (ko as , is tikruju, nesitikejau).
Mažasis Ostapiukas - tikras džentelmenas
Aš savo mažąją bardavau ir bausdavau už mušimasi,dabar ji gauna nuo visų,ir verkia,net tada kai į ją piktai žiūri tas žmogus,su kuriuo ji susipyko.O kaip graudžiai verkia…Net nebežinau ką su ja daryt?Kaip reikės tokią jautrią į darželį išleist?O juk greit reikės.
Siaip jau pastebejau, kad nereikia vaikams diegti per didelio nuolaidumo, o tai lipa paskui visi kas netingi gyvenime ant galvos. Buvo toks ivykis: mes su seima vaiku aikstelej buvom, vaikai suposi ant supyniu, privare prie ju tokios mergaiciukes ir stovi - tipo, nori suptis, nu ka , paeme vaikai ir prie kiitu supyniu nuejo - tos is paskos. Mes sakom "nenusileiskit".
O aš,kaip tik-visada savo mažei sakau,leisk,tu gi gali kažką kitą veikti,kai jau tokia situacija,musiau neteisingai aš ją mokau
Kiek mes savo sunui sakom,duok atgal,kepsteli kaip pelyte ir tiek.O sese-jaunesne dviem metais,duoda jam kaip turi but.Svetimiems nedrista.Cia greiciau kaip Kamiliux sake,nuo charakterio priklauso.Pati stebejau darzely situacija.Sunus zaide,kazkokius pagalius state,o kiti du vis pribega ir nuvercia.tai tas taip truputi,kepst kepst,tie nusijuoke ir nubego.Nu irgi nepiktybiski buvo,o kitas butu vozes atgal uz ta kepst kaip turi but.
Kaimynai ukrainiecia du vaikus turi vienas kokiu 11, kitas beveik 4 (su musu sunum draugeliai, siaip gerokai islepintas vaikas). kazkada buvom pas juos sveciuose, mano dukra piese, o tas ukrainieciu mazasis vis trukde, nepadejo jokie prasymai, kol musu mazasis neapsikentes neuzvoze . Aisku, mustis negerai, bet sese ginti reikia. Arba dar: (mazajam gal dar ne 2 metu nebuvo) ejom i parduotuve ir sese uzsigavo i duris, ir pradejo verkti, tai brolis "sese, tu neverk as tas duris pamusiu" ir privares kai spyre i tas stiklines duris, tai kai subarskejo, galvojom stiklas isbyres
Ajezau, maniškei metai iš 8 mėnesiai, bet jai dar toli iki tokio sakinio surezgimo
, nors stalą, į kurį užsigauna tai "pamuša" ir niu-niu parodo
Ir puse metų vyresnįjį auklės berniuką apstumdo, o tas verkia, pas mamą slepiasi, bet atgal neduoda. Čia jau gal tokis charakteris…
Na mano mazajei tai tik 1,4 metuku bet savaje teritorija ir save apsigina .Mat mano drauges dukryte irgi tokio pat amziaus.Tai viena kitai ikanda tai apsistumdo, o kartasi sava kalba bartis pradeda, idomus vaizdelis
.Bet cia tik savuos namuos o sveciuos tili rami tarsi pelyte
ilys i kampa ir sau zais ramiai. Bet nezinau kaip bus toliau kai pauags.