Kova su lietuvišku spamu (neprašytomis reklamomis)
Šiandien eilinį kartą gavau lietuviškos neprašytos reklamos (šį kartą ta reklama buvo maskuojama, kaip Kalėdinis sveikinimas nuo firmos, su kuria man niekad neteko susidurti). Lietuvos Respublikos reklamos įstatymas teigia :
Kur derėtų kreiptis dėl šių pažeidimų? Ar galima įmones nepaisančias šio įstatymo paduoti į teismą? Kiek galima būtų prisiteisti? Nuorodos: Lietuvos Respublikos reklamos įstatymas: www3.lrs.lt/cgi-bin/preps2?Condition1=199351&Condition2 = Cia sena su popieriniu spam’u susijusi tema: [bite.lt/plius/bendravimas/klubai/2forum.showPosts/270156.50 1-=(1620151541](http://www.bite.lt/plius/bendravimas/klubai/2forum.showPosts/270156.501-=(1620151541)
Tik ką pasiunčiau konkurencijos tarnybai tokį laišką:
zhiani tu man tikrai padejai, man pastaruoju metu is vienos firmos vis siuntineja ivairius pasiulymus and so on, na vien zo reklama. as buvau susidures su imone ir viena karta paprasiau kad el. pastu man atsiustu savo pasiulyma(ji gavau), puse metu buvo tyla ir tada prasidejoivairus pasiulyma, na tuomet as graziai paprasiau kad man daugiau reklamos nebesiuntinetu, kuri laika vel atrodo tyla, tik si karta trumpau ir vel prasidejo. Sulyg kitu laisku as jau prasysiu nebegraziai, o grasinsiu skustis. na dekui uz minti
Del spamo emeilu yra mytrashmail.com/ priemone. O siaip del sms siulau pasiskaityt sutarti - ar kartais nera punktelio, jog savo parasu sutinki gauti ir reklama i savo nr.
Bro1: yra viena skyle reklamos istatyme. Tu turi reklamos siuntejams paneshti, kad nepageidauji gauti ju reklamos. Kol to nepadarei… pagal nutylejima tu sutinki kad tave spaminti visi kas netingi. Kiek teko susidurti su lietuvishku spam’u daugiau nei puse jo eina ish fake adresu (todel tiesiogiai negali sakyti kad reklamuojas firma) net jei spam’as atejas ish oficialaus firmos e-mailo tu jiems pareishki kad daugiau nebepageidauji reklamos… jie tai gali paprasciausiai pamirshti. kaip irodysi kad tikrai jeims praneshei ? P.S. jei netycia konkurencijos tarnyba atsakytu… papostink ju atsakyma forume (kiek ash pats esu rashinejas valdishkom institucijom… tiek shiuo tiek kitais klausimais i e-mail’us praktishkai niekas neatsakineja. (nedaugiau 1 atsakymo ish 10 nusiustu laishku)
blokavau as irgi viena siunteja su tuo lietuvisku kalediniu sveikinimu… parasiau grazu laiskeli, kad nenoriu ju matyti ir tikiuosi ateityje nematysiu… jei nepades gales isideti filtrus nes patys gaus zymiai daugiau “spam`o”
Pagal sita punkta jie patys turetu irodyti, kad gavo mano sutikima arba prasyma:
butent cia kazkas minejo, kad neirodysi, jog prasei reklama nutraukti. cia pats siuntejas turetu susiorganizuoti tavo rastiska sutikima, kitaip gali buti traukiamas siokion tokion atsakomyben pagal ck
O antras punktas sako: 2. Draudžiama tiesiogiai teikti reklamą konkrečiam asmeniui, jeigu yra aiškiai išreikštas šio asmens nesutikimas. ash nesu teisininkas… bet kashkaip 1 su 2 pjaunas… taip isheitu kad leidziama teikti tik jei suinki… ir draudziama tik jei nesutinki. vienzo bro1 neatrashe tau ?
Dar ne Bet jeigu jie man pirma savaite po nauju neatsakys, tai dar rasysiu. Siaip ar taip, kai sulauksiu atsakymo - parasysiu i cia.
vis dar jokiu ziniu ?