Koranas
…gal kam teko skaityti Korana?
kokie ispudzhiai?
shi vakara atversiu pirma jo puslapi…
as skaiciau bent pora sykiu, kazkada labai juo zavejausi… siaip nemanau kad tau siuolaikinei "vakarietiskai’ merginai patiktu kai kurios jame skelbiamos idejos… bet paskaityti tikrai verta…
mm! geras! maniau, nei su zhiburiu nerasiu lietuvio, bent varchiusio Korana
P.s.: shiuolaikishkumas ir vakarietishka aplinka, kurioje gyvenu - neatspindi mano prigimties. ji slypi kazhkur anapus… kaip ir religija, kurios taip ieshkau
kodel nerasi? Juk ne arabiskai skaitai?
Skaiciau ir as Korana pries keleta metu… senai jau. Dabar zinau tikrai, kad tai ne man.
ieškai religijos ar atsakymo į klausimą "dėl ko gyveni"? Aš seniai ieškau bendraminčių, kuriems tai iš tikrujų svarbu.
… ieshkau acakymo, i klausima - "kas ash?"
"kodel ash?"
"kodel chia ir dabar?"
… religija - nera acakymas. bet kartais nukreipia tinkama linkme…
Yra mokslas Kabala, jis kaip tik ir padeda zmogui rasti atsakymus i siuos klausimus.
svarbu nepsistoti ties vienu… koranas, kabala, tantra etc. daugybe keliu tam paciam tikxlui pasiekti…
sekmes beieskant
butent!
nei uzh ka nesu uzhkietejusi fanatike vienos religijos, vienos pazhiuros, pakraipos, nesilaikau isitverusi vienos ir tos pachios vilties, svajones, nenoriu, nereikia, gyvenimas toks platus, o mes tokie mazhychiai, neverta apsiriboti ar juo labiau isireminti saves. kas nepritaria - dzhiugu, kad laikotes savo. vertinu atkakluma ir kantrybe. tachiau juk zhinome tiek nedaug… o pazhinti, ikvepti ir pajusti yra juk shitiek daug daug daug ko! naujo ir neatrasto!
ieshkokime…
visos religinės knygos, kaip ir pati religija tėra smegenu plovimas. . religija sukurta valdyti žmones, versti juos elgtis vienaip ar kitaip. "būsi blogas - eisi į pragarą"… pasakėlės… atsakymų reikia ieškoti ne atgyvenusiose knygose, kuriose tik bandomos įpiršti gyvenimiškos normos, o savyje. ar jum, žmonės taip norisi kad jus valdytų? religijia - tiesiog kitokia valdžios forma. savo galva galvokit
Aš koraną vis pavartau knygyne ir padedu .
Man nepatinka jų religija, nes žinau, kad moterys ten nelaimingos. kažkur skaičiau, kad dauguma serga juoda depresija. Nežinau ar koranas dėl to kaltas, bet jei rasčiau jame tesktą, kuris skatintų moteris kentėti ir aukotis ir už tai girtų, šią religiją nurašyčiau visam laikui .
Ką ten rašo apie tai, papasakokit .
Nors esu girdėjusi, kad pati jų religija niekuo dėta čia… Esą ji net labai žmogiška ir šilta, nors turiu pripažinti, kad esu prieš ją lyg ir nusistačiusi šiek tiek .
Ne Kristus kaltas dėl Kryžiaus žygių
Yra buki despotiški žmonės. Koranas jiems tapo geru įrankiu. Tiksliau ne pats Koranas, o tik tu žmonių religijos supratimas/nesupratimas.
Yra labai gerų musulmonizmo formų. Jordanija pvz. Ten moterys, manau, gyvena ne blogiau nei čia
Koranas tikrai vertas dėmesio, jei esi jau subrendęs/usi jį skaityti
si zinute parasyta 2003-09-28 prabego pakankamai laiko idomu butu isgirsti atsiliepimus
Gaila butu pasaulio jei viskas kas ten parasyta butu pritaikyta ,jauciu Dievas antra tvana atsiustu
neuzsiiminekit pasaliniias dalykais… geriau paskaitykite BIBLIJA !!!
Geriau jau neversk ir nepasinerk y tas… ai nesvarbu…
Panaši nesąmonė, kaip ir biblija. Galbūt šiek tiek geresnė, nes visgi su islamo atsiradimu prasidėjo arabų aukso amžius, o su krikščionybės atsiradimo - Romos žlugimas ir tamsieji viduramžiai
2 kartus skaiciau bet ir tai tik viertimai…tikrasis ir sventas koranas gali buti tik arabu kalba
zinai cia yra tokiu kurie nesubrendo dar net mineti ta zodi o jau skaityti