kompe winXP ir win98. kaip viena pashalinti?
tai va noreciau patarimo. as turiu winXp ir dar susinstalinau win 98. dabar noriu panaikint 98 ir klausiu jusu patarimo. kaip manot kaip geriau? ar tiesiog… Shift+Del?
format c:
Albinai daug komentuoji ir mazai patari
Daffy rašė:
…(tarkime ka man daryti, jei pas mane 30 GB svarbios informacijos, gal kas nors koki FTP pasiulys
Jei informacija kainuoja daugiau nei naujas hardas - tada pirk harda, arba protingi zmones priesh prikishdami i ""pylesosa"" informacijos ji su ta pacia PM sukapoja.
As panashia beda ishsprendziau nusipirkdamas antra toki pat 40GB diska, bet yra nesveika tokia tendencija - ""pylesosas"" pritraukia tiek ""dumblo"" is I-neto , kad net 80GB tampa mazai. Gerai kad dar pas dukra yra 30GB. Poizzon sake kad apie 120GB turi ir bijau klausti, ko gero i pabaiga jau
O jei konstruktyviai - tai dabar visi turi didelius diskus, na beveik visi, ypac tie kurie perkat naujus kompus, pas visus tikriausiai ne maziau 40GB. As jau sakiau ne karta siame forume. Pirmiausia skaldymas i particijas. C: diskui 4-8 GB, i ji tik OSas ir softas, jokiu geimu. Pasidarot su Symantec Ghost C: particijos image, pasidedat i D: diska ir galit eksperimentuot iki kol stogas nuvaziuos. Prisidirbsit, sukrushit sistema - is to pacio Ghost flopiko uzsikursit programa ir uzkrausit sistema buvusia is image per kelias minutes, su visu softu, draiveriais ir t.t.
As niekaip negaliu ikalt tautai kad tai yra gerai. Jei norit galiu parashyt koki FAQ, i koki saita idet, bet tikrai tai isigelbejimas ir nervu taupimas.
Pas mane ant Tunderio 1200 C: particija 8GB, used apie 2-3GB, particijos imidzas yra apie 1.3GB. Daug aisku, bet as ji su Ghos7 pasidarau per 5 minutes, jei ka sumaitojau, prisidirbau, uzkroves kompa is flopiko su Ghost7 progse pakraunu pirmini C: particijos varianta is imidzo per 5 minutes. NEREIKIA sedet ir dulkintis, atsiprashant, su visu instalu, draiveriais ir softu vel visa diena o tik 5 minutes. Aisku, jei kas nors jaucia kaifa kai reik sukti sharikus ir vel galvot kaip cia nepramazinus ir viska gerai uzinstalinus - no problemo, nedarykit taip kaip cia as … rashiaw. So … that’s all… Dar jei imidza irashineji i kita particija tame paciame fiziniame diske - laikas kiek didesnis, apie 15 minuciu. Tai darem su Duron 800 ir IBM 40GB hardu, C: particija 6GB - 15 min. Jei i kita fizini diska irashinejamas image - 5min, testavom ir ant AMD 1200 ir ant 1333.
[volk] rašė:
Albinai daug komentuoji ir mazai patari
Patariu ten, kur jaučiu ką nors žinąs…
Whistlerio dėsnis:
Mes niekad nežinome, kas teisus, bet visada žinome, kas kaltas.
Peterio pastaba:
Per didelė kompetencija yra labiau nepageidaujama nei absoliuti nekompetencija.
Aignerio aksioma:
Kad ir kaip gerai atliktum savo darbą, jo rezultatus viršininkas visada pasistengs sumenkinti.
too Validolis
laukiu, sudominai
Pirmiausia padeka Validoliui uz puikias idejas viskas puikia veikia
O dabar i tema arba tiksliau kaip elgciausi as aisku pasidares visus reikalingus backupus
1)Pasiemame,kad ir 98se startupini diskeli pasileidziame fdisk istriname visas esamas siuo metu particijas
2)Susikuriame 3 particijas
3)Pirmaja particija priskrisime swapui
4)I antraja particija is doso suinstaliuojame Win Xp
5)Paskutineje particija bus skirta visokiam stufui(install,games ir t.t.)
6)Susiinstaliuojame draiverius,softa,zodziu susitvarkome kaip norime windus
7)Su Norton Ghost pasidarome particijos image ir pasidedame ji i paskutine particija
8)Susikrusus windams ilgiausiai per 10 minuciu vel turime "grazius" windus
9)Pamirstame visus galvos skausmus
10)Eimame gerti ir myleti
uzot krusesi prie pc
tai dabar aiskiai pasakykit, jei mano win98 kitome loginiame diske, o as ant XP sedziu tai galiu trint su shift+del win98??
ne,ne
1)Jei pas tave 98se yra C diske,kas greiciausiai taip ir yra gali buti,kad tokiu budu istrinsi ir reikalingus sisteminius failus
zakas
ne,ne
1)Jei pas tave 98se yra C diske,kas greiciausiai taip ir yra gali buti,kad tokiu budu istrinsi ir reikalingus sisteminius failus
ne , ne pas mane win98 D diske
o is C karta jau XP istryniau nai ir buvio…
Tad jeigu D diske tai galima,tai supratau
skautas rašė:
zakas
ne,ne
ne , ne pas mane win98 D diske
o is C karta jau XP istryniau nai ir buvio…
Tad jeigu D diske tai galima,tai supratau
Trink velniop, jei nebereikia. Prireiks, vėl susiinstaliuosi.
Jei pas tave dabar yra ""Dual Boot"", tai taip ir liks. Pasikraudamas kompas vis paklaus, kokią sistemą pasirinkti, nors ji tik viena likus .
Tuomet atidrysim temą - kaip redaguoti boot.ini.
Žiūrėk, kad to failo boot.ini neištrintum kartais, tada blogai bus .
Aš bežaisdamas ištryniau XP (liko Win98), tai tas ""dual boot"" vis tyčiojosi iš manęs. Tada išmečiau ntdetect.com (NT sistemos tai nėra).
Tuomet ir Win98 daugiau nei pasileido, nei persiinstaliavo, vis verkė, kad jam labai reikia to failo. Teko formatuoti :C. Beje, tuomet tos dvi sistemos vienoj particijoj pas mane alkūnėmis stumdėsi, tikrai buvau pasimetęs, kurie failai kuriai priklauso. Bet nieko tragiško tuose eksperimentuose nėra - visada galima ""format :C"" ir pasidaryti viską iš naujo. 10 kartų instaliavau XP įvairiais variantais - ant viršaus, su particijom, be particijų, su formatavimu ir be jo, rankos nenudžiūvo. Aišku, visus duomenis, kurie turi istorinę vertę, reikia išsaugoti kur nors kitur - particijoje ar HDD, kurių tuo tarpu neformatuoji.
del tu sistemu susistumdymo tai man buvo pakise versija tokia: win98se tureti fat32, o xp instalinti ntfs, kadangi tokiu atveju xp greiciau veikia, o bet kuriuo atveju paleisdus viena is siu os - kitos nesimato. idomu ar tai realu ir ar verta?..
nieko gero deskope kas ten per programa SMS.exe?
ir kas cia tokio ? nematei normalaus terminalo/remote desktop’o ? kiekvienas XP pro vartotojas tai gali daryti… isbandyti - deja rysys reijkalingas ganetinai geras… vnc atmainos turi mazesnius reijkalavimus rysiui… gal ma savo ideti, idesiu