Koks slegis?
Cia yra galvotu zmoniu, koks turi buti jame slegis? raso kad reikia ji patikrinti nana, tai ka turi rodyti manomentras? ir kaip jis veikia ten vidui balionas, kazkur skaiciau kad jeigu sistemos virslegio voztuvas atsidaro ant 1,9, tai tiek reikia ir pripusti sita daigta ? kaip yra istikruju paaiskinkite?
čia tipo hidroforas?
cia uzdaras isipletimo indas kaikas ji vadina hidroforu bet hidroforas kaip suprantu yra ant siurblio kad islyginti slegio suolius
pas mane toks kaip piešinėlyje, pradžiai buvo 2atm jame, gerai veikė, po to santechnykas nuleido slėgį iki 1.6atm irgi veikia, tik pildant sistemą vandeniu ties 1,5atm žyma ilgai laikosi slėgis, tol kol pripildo šitą talpą. Šiaip šalta sistema 1.5atm, o karšta būna ir >2.5
Bijau apsimeluot, bet man aiškino, kad slėgis turi būti apie atmosferą. Tik nepamenu, ar tuščiame inde, ar su vandeniu… Tik tiek aiškino, kad nuleidus slėgio, vėl pripumpuoti su rankine pompa tai nu i NATO…
ne taip senai pats to klausiau peckuriu temoje. Variantu buvo, bet protingiausias man pasirode jusiuko pateiktas variantas, kad sitame idne ant salto turetu buti toks pat slegis kaip ir visoje sistemoje. t.y. 0.9 atmosferos. Sistemai kaistant indas kompensuoja pertekliu ir slegis kinta minimaliai, t.y pagal norma prie 90 laipsniu sistemoje slegis pakyla iki 1.2-1.3 atm.
žinau tik tiek, kad turi būti min P>=1bar, t.y. min slėgis 1 ir daugiau, čia iš instrukcijos
na pas mane berods 1,5 balione. Bet uzknisa kai atsala buna 0,2 o kai ikaista 1,9 o apsauginis perkaitimo voztuvas stovi ant 2,0 ble kazkokia xernia reikes paeksperimentuoti, dėkoju uz nuomones.
visu pirma apsaugini keisk 2.5 dek arba 3 bar. Pagalvokit patys, jei issipletimo inde bus 1.5 bar slegis, o darbine katilo temperatura 0.9-1.3… tai kaip indas kompensuos pertekliu jei jame didesnis slegis nei darbinis katilo ?
teisingai, slėgis turi būti parinktas pagal katilą, atmosui iki 3 tikrai galima