Kokius pasiulitumet linuxus tokiam kompuj?

Kokius pasiulitumet linuxus tokiam kompuj?

Tai va turiu toki kompa: Pentium 120mhz 1gb hdd 50mb ram Man reikia linuxu namu naudojimuj nu interneto narsimuj! Siulikt varijantus!

SuSE 7.0 ant tokio kompo be jokiu problemu eijtu, na dar reiketu shiek tiek pakonfiguruot ir atjungt nereikalingus servisus, bet ir be to kuo puikiausiai suktusi Šypsena

Visi linux’ai veiktų tekstiniu režimu…

Visi eitu optmaizinus kernely butent tam pc. kreipkis y /dev/null.

Geriausiai Slackware, Debian. Pats naudoju P1 133Mhz Ram 33Mb Vaizdo 8Mb HDD 2Gb Slackas 10 + Fluxbox + Netscape… gerai eina

Jei norima grafinės aplinkos, nerekomenduočiau jokio. Pats esu pakūres Linux + X.org + Fluxbox ant Ppro 200mhz, 32mb RAM, 1GB HDD, 8MB vaizdas. Kaip pagrindą pasirinkau Slackware 10 distribuciją. Tai padariau skiriant nemažai laiko eksperimentavimams ir kodo kompiliavimui. Rezultatas patenkinamas, bet iki pilno užbaigtumo trūksta laiko. Nemanau, kad alternatyvu naudoti senas distribucijas, kadangi X serveris visuomet buvo lėtas, o dauguma servisų nebus naudojamasi. Jei poreikius tenkina konsolė(kuo aš labai abejoju), tuomet siūlyčiau tą patį Slackware, kadangi jokia kita distribucija neturi tokios gausybės konsolinių UI konfiguravimo įrankių.

kodel niekas nesiulo Red Hat ?

Kiek dabar kainuoja Pentium 120 MHz? Kaip gera porcija cepelinuu? Ar ne geriau pasikeisti CPU, o gal ir MB?

Rekomenduoju debian. Susidėsi icewm (neturėtų stabdyt). O šiaip tai expermentuok Mirkt

Todėl,kad tinka turbūt visos distros.Linuxo minimalus reikalavimai - 386,486 procai…O va kaip sakė @Mundi,visai kita kalba apie X’us ir grafines aplinkas… Mirkt

Toks kompas jau pavez visus linux,tik nevisas grafiniu aplinku versijas… O del RedHat tai puikiausiai tinka,kokia senesne kde ar gnome versija tikrai paveztu…

ash pats dar prisiminiau kaip i savo p75 32ram 1gb hdd kroviau RedHat,ot geri laikai buvo Cha cha

Ar tik neklysta kai kurie cia esantys, kad veiks bet kuri linux versija Šypsena Stai pas save Pentium 200 MMX, 112MB RAM nepavyko pasikurti Mandrake 10, o stai FreeBSD 5.1 suejo su daina Šypsena

Apie Mandrake atskira kalba… Cha cha Todėl ir įterpiau žodelį ‘turbūt’.