kokia turi but hardo temperatura?

kokia turi but hardo temperatura?

kalba eina apie exelstor j640. keista,bet temperatura laikos 42 laipsniai.max buwo pakile iki 48.Naudoju programa Smart,tai kai hdd temp.pasieke 48,gavau ispejima,kad pasikeite hardo parametrai

nu skaito kad 45 riba o 50 kritinė

tai ka daryt,jei kyla temperatura?gal i garantini nest?

ausinima gali uzdeti ant hardo

As paprasčiausią ventiliatorių už ~10Lt prisukau prie hardų tai dabar ~20°C būna.

aisku…teks keliaut i kokia parde ventiliatoriu pirkt

as net nepirkau - paemiau nuo seno proco AMD k6 kuleri, kurio maitinimas - 4pin kabelis (toks koks ir hdd ar cdrom), ir pririsau virvutem Šypsena siuo metu temperatura 30, bet cia jau dydele. paprastai buna apie 25-26 Šypsenabet man perdaug, uzmesiu normalu kuleri Šypsena bo ano skersmuo gal 6 cm Cha cha

Seagate hdd darbine temp iki 60C Gerai apkrovus (defragmentuojant or smth) iki ~42 buna.

Zerg, na tau gerai, manasis seagate (120 GB SATA ST3120026AS) be aušinimo su dideliu apkrovimu ir pasiekia tuos 60 (bei 61) gana greitai, be apkrovimo apie 50 ir daugiau laikos. Dabar su dviem ventiliatoriais ir radiatorium 33 laipsniai (titan aušinimo sistema hardui), bet hardas neapkrautas, apkrovus virš 40 šokteli. Jei tik radiatorius, išjungus aušintuvus, tai kokie ~44 laikosi neapkrovus.

WD 80GB, be jokiu cooleriu 28-30C, kompas sukasi beveik visa laika, isjungiamas ~2kartus per men.

nu del sito tai tikrai nekeis hardo. Kai kurios programos raso kad kritine 50, kai kurios daugiau. Man asmeniskai nepatinka kai virsija 40 Cha cha Tai Maxtoriui 40GB buvau prikabines nuo P120 kuleriuka, vesino kaip reikiant (na neatsimenu, apie ~ 7-9 C numusdavo). Bet uzkniso uzimas jo, jau senas. Tai nusipirkau paprasta uz 6 Lt, panasiai ausina. Hm… dar turiu WD 40GB, tas tai beveik nenaudojamas o kaista labiau uz visa laika veikianti Max’a Nežinau Tai jaam irgi panasu uzdejau, bet sitas tik kokius 3-4 laipsnius numusa. O jei apkraut tai kyla virs 40 vistiek. Gal koks uz 10 Lt ar 15 Lt geriau vesintu Cha cha

sukasi tai sukasi, bet ar apkraunamas? ka jis veikia?

Nedek antt hardo coolerio. Coleris suges ir hardui kaput. Du hardus sitaip paskerdziau.

As cia prie to patie paklausiu, naudoju Active smart,paskutiniu metu pradejo mest pranesima 07 Seek error Rate, ir temperatura sokineja.Ar cia rimta? Baisu

Pas mane yra Samsung 60GB hardas, kuris yra kaip ir FTP serveris, taip pat DC++, jame nuolat vyksta informacijos nuskaitymas/įrašymas, na temperatyra stabiliai laikosi 28 - 32 laipsnių ribose, nėra jokių aušinimų papildomų. Va neseniai bendradarbis buvo atnešęs taisyti kompiuterį, kuriame yra WD 80GS SATA hardas, tai po kokių 5 minučių temperatūra pakilo iki 42 laipsnių. Visgi virš 40 laipsnių manau trumpina hardo gyvenimą, geriau nepagailėti keletos litų aušintuvui.

sugest gali bet kas, tai gal kompo isvis nenaudot tada?? Šypsena O siaip tie hdd kuleriai brangus zarazos, man uztenka paprastu system fan’u, jei suges tai temperatura labai jau stipriai nepakils, nes pakabinamas jis virs ar po, yra atstumas tarp kulerio ir hdd. gal ir procui kulerio nenaudot? juk irgi gali sugest Šypsena