Kokia šildymo sistema geriausia

Kokia šildymo sistema geriausia

PIGIAUSIAS YRA KIETAS KURAS,O BRANGIAUSIA ELEKTRA.GANA NEBLOGAI SILDYTIS DUJOMIS.O JEIGU DAR KATILIUKAS "BUDERUS" VOKISKAS!!!JAME LABAI DAUG NAVAROTU,NES JAME IMONTUOTAS KOMPIUTERIUKAS.IR TO KATILO KOMPLEKTO KAINA YRA APIE 7000LT.I KOMPLEKTA IEINA BOILERIS,KATILAS,IVAIRIOS APSAUGOS GRUPES,ISSIPLETIMO INDAS IR T.T.

siltu oru tai gal kalbi apie apsildyma zidinio kapsule? Kiek teko girdeti, sildant tokiu budu patalpoje tragiskai issauseja oras ir kvapas specifinis Nustebęs
sildyti kietu kuru pigiausia, taciau jei namie ivestas centralinis, nelabai iseis ziema isvykti ilgesniam, nes reikia periodiskai pakurti, arba teks susirast peckuriCha cha arba isleisti vandeni.
Taigi, jei yra galimybe, manau idealiausias variantas butu kurenti dujomis, nes elektra brangiai kainuoja Mirkt

eina kalbos kad dujos gali brangt…

Dar girdejau visai nebloga dalyka apie geotermini sildyma. Pasiziurek tinklalapyje http://www.naujosidejos.lt. Taip pat kazkurioje laidoje maciau atsiliepima apie si sildyma, zmogus kalbejo kuris isirenges jau keli metai ir labai patenkintas, principas tas pats kaip centralinis sildymas, visam sistemos aptarnavimui naudojama elektra, bet tik aptarnavimui.
RB

O pasakykite man, kas zinote- dujoms sildyti katilai pritaikyti gamtinems dujoms ar skystoms?

gamtinems…

Kiek teko susidurti ir nagrinetis, tai pakolkas pati optimaliausia shildymo sistema yra dujos. Na ir dar yra vienas variantas, jei yra galimybe pasidaryti zidini Šypsena

Yra kieto kuro katilu kombinuotu kartu su elektra, tada nebaisu ir isvykti kur nors. O siaip tai pigiausi katilai lietuviski. Tokia firma "Gilius" prie keliu policijos yra. Gero katilo kaina ~3200Lt (duju generacinis). O boileriai ir issipletimo bakai ne tiek jau ir daug kainuoja.

gamtinems…
tai blogai. O skystomis dujomis kurenamu ar buna katilu? Kur cia man ta reikala issiaiskinus- kainas, pajegumus, adresus? Gal kas galetu pasidalinti patirtim, kas jau turi dujomis apsildoma busta? Pliusai, minusai- kastai- viskas dominaNustebęs

Žinau tikrai, kad yra tie patys katilai šildyti gamtinėmis ir suskystintomis dujomis.Pakeičiami tik degikliai, kaip ir dujinėms viryklėms ir reikia atitinkamai sureguliuoti. Asmeniškai pas mane 4 kambarių butas šildomas suskystintomis dujomis.Beveik šimto kv.m.ploto apšildymui,vandens pašildymui esant dušo kabinai ir maisto gaminimui dujine virykle esant dujų kainai 3.5 Lt už kubinį metrą žiemą užtenka 200 Lt.

…namas medinis, 2 a. apie 160 kv.m. Šildomas dujomis, taip pat ir vaduo šildomas dujomis. Šildymo sistema - centralinis. Katilas - Junkers.
Viskas labai OK. Gamtinės dujos (jei yra) pats patogiausias būdas šildyti - kietas kuras reikalauja nuolatinės priežiūros (paklauti krosnį, išvalyti), skystos dujos - keisti balionus ir kita, skystas kuras - taip pat vargas (užsąla kai l. šalta, kemšasi).
Aš nustatau pajėgumą (temparatūrą) ir palieku - jei temparatūra per daug nesvyruoja, galima savaitėmis prie jo nesiliesti. Vanduo šildomas "tekėjimo" būdu: kada atsuki čiaupą - sudirba automatika ir katilas persijungia iš sistemos šildymo į vandens. Beje, sistema šildoma periodiškai - temp-ra pakeliama iki nustatytos ir tada išsijungia. Kuomet sistemos temp-ra atvėsta iki 40 laipsnių, vėl įsijungia. Nors mano namas senas ir šilumos koef. labai mažas, žiemą pakanka 150 - 200Lt./mėn. Tokio pečiaus kaina apie 4000Lt.
Beje, "samdomo pečkūrio" problemą galima išspręsti sistemą užpildžius neužsąlančiu skysčiu, pvz. skirtu mašinų aušinimo sistemoms. Kaime jau prieš 10 metų taip padarėme, o pernai ir name - skiedėme su vandeniu ir padarėme apie 20 laipsnių. Užteko 180Ltr. Dabar ramu…
Jei dar bus klausimų - rašykit.

Gal kas isirenginejo daugiaukscio namo bute autonomini shildyma ir galetu step-by-step papasakoti isirengimo proceduras, kancios kelius ir apytiksles kainas. (katilas, vamzdziai , radiatoriai, projektas, derinimas ir panashiai). Mano butas 74 kv.m.

Mano senukai neseniai baige kapitaliai renovuoti savo ir taip jau neblogai atrodziusi nama, o viena sistemu, kuria jie ysirenge - nesudetingas (is paziuros) kombinuotas aparatas sildymui gamtinemis dujomis/kietu kuru (t.y. malkomis). Ziema sildesi ir rankom tryne is pasitenkinimo: jei sedi namuose, metai malkas, jei iseini ilgesniam laikui (arba del kitu yvairiausiu priezasciu) - jungi dujas. O dar turint omenyje, kad namas buvo gerokai apsiltintas, ekonomija pasiekta labai zymi.
Deja, dabar visos yrangos pavadinimu pasakyti negaliu. Jie gyvena tolokai nuo Vilniaus.

Esme tame, kad kai buvo renkamasi sildymo budai, sis pasirode priimtiniausias.

Idomu, o kas pigiau - sildymas dujomis ar naktine elektra (0.16Lt/kWh) ?
Gal kas esat skaiciave?

Kol kas dujom, o ateity elektra visvien sparciau branks nei dujos.

Butent tokia sistema as ir pats daraus: dar vienas + nakti kai uzgesta malkos automatishkai isijungia dujos, ko pasekoje kambariuose visa para ta pati temperatura!

Katile kaip ir dujinej viryklej- ziklerius pakeiti (skiriasi skylutes skersmuo- gamtinem didesne atrodo) i fsio!Gerai

Tai dujos pas juos i namus atvestos , kiek suprantu? Parasyk koks katilas kaip vadinasi ir kiek kainavo, kai suzinosi.

Vienareiksmiskai dujos geriause pigiause.