kokia programavimo kalba patartumet mokintis?

kokia programavimo kalba patartumet mokintis?

Kokia patartumet programavimo kalba mokytis? Kokia literatura patartumet (Literatura butu primenybe aisku lietuviskai , 2- angliskai, 3 - rusiskai)?
Siaip su mano darbu (energetikas esu) visai nesusije bet kaip sakoma kol yra noras kur nors tobulet reik stengtis ateityje gal pravers. Nesiruosiu siekt aukstumu noriu perprast pradziai pagrindus, na jei patiks ka nors ir rimciau tada ziuretis.
Suprantu kad vien is literaturos sunku ishmokt, bet tikiuosiu nors susipazines su pagrindais, kai atsiras klausimu, neaiskumu atsiras ir draugu kurie pades.

Oi kiek daug patarimu nespeju net skaityt Liūdnas

paieskok J. Blonskio Juso Buksnaicio ir tt knygos
cia laborai pirmakursiams "C++ builder" ar kazkas panasaus net nzn paieskok o programuot nesunku su C++builder 4 as bent mokiausi tai neblogai
o toje knygoje yra ir pvz
siaip gali pradek ir turbo paskaliu kol ikirsi sistemaŠypsena
as tai pradejau su logoŠypsena
sekmes

jei kas sudomins klausk pabandysim paziureti beje ta C++ tai KTU spaustuves paieskok tenais

Na pasoūlyčiau Delphi, C++ ir Java. Delphi yra nemažai literatūros lt kalba, C++ begalės pavyzdžių ir literatūros visomis kalbomis, o Java todėl, kad aš ja programuoju Šypsena šiek tiek. Gali aišku ir Visual Basic, bet tai nerimta Šypsena Mano nuomone, tai geriausiai pradėti nuo Delphi.

Siaip Blonskio knygos nepatariu, ji tikrai nera gera, ypac pradedanciam. Ir apskritai as nesuprantu, kokio velnio KTU destytojas aprase komercini produkta, kai galejo tiesiog siaip C++ kalba aprasyti… hm…
Anksciau buvo sakoma, kad geriausia mokymuisi yra Pascal, taciau dabar ji jau pasenusi. Ir geriausia turbut mokintis is karto C, C++ ir t.t.
Beje, C++ mokintis neseniai kiek zinau pasirode Vilniaus Pedagoginio destytojos isleista knygele, ten labai paprastai ir aiskiai viskas destoma. Deja, detaliu daugiau nezinau.

Sekmes!

Jo, kalbant apie Win aplinka tai Delphi yra gera, nes tai Pascal’io seimos kalba.

kodel visual basic blogai ten gana nesudetinga ir paprasta kalka ir interfeisai ojam kiek ir tereikes
manau tiktu sitas variantas bet literaturos mazoka

Kaip supratau siulote C++ arba Delphi. Ok, prabegsiu per pietus pasiziuret ka knygynai gali pasiulyt.

Gal pasiulytum kokia?

nepatarsiu kuria mokintis, bet duosiu schema:
turbo pascal/delphi/c++ ir optional php (Cha cha)

Tai patark nors demesio vertos literaturos

Zinok su padoria lietuviska literatura siuo metu yra gana prastai. Yra kelios tos pacios KTU rodos isleistos knygos apie Delphi, kurios gal ir pravers. Bet siaip… kol kas vaizdas gana skurdokas.
Jei draugauji su anglu kalba, tiesiog siulau internete paieskoti tutorial’u. O ju tikrai pilna. Tiesa, ne visi jie skirti "zaliems". Taciau ir tokiu nemazai yra.
Na, o jei nori lietuviskos butent, tai bandyk pirkti kuria nors is esanciu. Knygyne tikrai jas pamatysi, yra tik pora rodos Liežuvis Pradziai gal ir pakanks, nors mano asmenine nuomone apie KTU destytoju knygas nera itin gera Liūdnas

Tiek.

Jei viviskai zalias siuliciau pradziai paskali, su juo bent programuot ismoksi, o su delphi ar kokiu kitu objektiniu programavimu be pagrindu ner ko prasidet, va kai turesi tiesinio programavimo pagrindus, tai gali lyst ir i objektini. Va tokia mano nuomone. Aisku su kokiu Delphi smagiau, prisidedi visokiu objektu, nustatineji propertis ir tt. issyk matosi grazus vaizdelis, bet ar tai programavimas? Va kai mokesi programuot, tai i su objekriniu galisi kanos padoraus padaryt. Del literaturos:
Kiek zinau Tumasonio kaskokia knyga buvo apie paskali. Kiek prisimenu nebloga.

jokio skirtumo kokia kalba man, tik kaip aisku lietuviu kaip ir smagiau, anglu be problemu, rusiskai labai sunkiai pas mane atsijungineja smegenys nuo kirilicos vel prie lotynisko alfabetoŠypsena)
Svarbu kad kokybiskai, aiskiai.
Kalba neesme

nu pascalio pagrindus zinau… kazkada jaunystyje uzsivede su ZX spectrum ant basico kurdavom programindavom (na koks ten programavimas) po savaite nenulipdavom trise susede nuo teliko. Tiek kad ttie pagrindai seniai alum nuplautiŠypsena

Na, nesakyk kad kalba ne esme Mirkt Kai kurios kalbos yra tokios, kad nuo ju pradeti mokytis tiesiog neimanoma. Todel ir buvo sukurtas paskalis, kuris yra labai gera pradzia. Po jo daug lengviau "ilisti" i kitas kalbas. Tad is esmes geriausia pradeti is tiesu nuo Paskalio. Jai ir knygu lietuvisku netruksta: to paties Tumasonio (tiesa, knygynuose tikrai nerasi jau), tiek ir kitu vis naujai kepamu. Tiksliai dabar irgi nepasakysiu…

Cha cha BASIC Cha cha

Ta prasme kalba, tai cia omenyje turejau literaturos kalba: lietuviu, anglu, rusu…Šypsena nesusipratimas