Kokia CPU temperatura yra optimaliausia?
Sveiki,
pazystamas neseniai nusipirko nauja kompa. Viskas susiinstaliavo ir dirba kuo puikiausiai. Instaliuojant softa is motinines plokstes CD kartu su visais draiveriais susiinstaliavo tokia programulka "Intel mainboard resource meter" ar kazkas panasaus. Dabar ji pradejo metyt perspejimus, kad CPU temperatura perzenge optimalia riba ir yra +51 c.
Klausimelis toks - ar tokia temperatura yra per didele procesoriui ir kaip elgtis sioje situacijoje. As manau, kad reikia sita programulka paprasciausiai isinstalint, kad nervu negadintu ir viskas. Kokia yra sito CPU kritine temperatura?
CPU - Intel P4 2.60 GHz FSB 800 Mhz HT
Mama - ntel D865GBFL
Kazka tomaskantara blevizgojo apie tai gana neseniai, pabandyk paieskot
normali cia ta temperatura net nesuk galvos. Procai su 70 laipsniu temperatura dirbs tau tiek, kad jau po to jo ir nenaudosi. kelk tas temperaturas ribines. gali drasiai iki 65 o ir iki 70 laipsniu
mano AMD Athlon 1700+ dabar su 39 gradusais veikia, nors buvo ir iki 48 pakile, efekto jokio nebuvo. Pentiumas aplamai turetu didesne temperatura pakelt, manau tikrai nerverta sukt galvos arba pasikeisk cooleri, kazko ytariu prastokai jis ausina
Na, pavojinga riba yra 70-75 laipsniai… O šiaip intelio ketvirti pentiumai kai pasiekia kritinę temperatūrą restartuojasi.
O optimali temperatūra yra maža temperatūra… Pvz kokie 25 laipsniai.
Siaip tai cooleris In Box’inis, bet siaip tai viskas aisq. Isinstalinsiu as ta programulka ir bus viskas ciki. Thnx uz info
nu pas mano pusbrika su p4 tai visada buna temperatura kazkas apie 40~50,kartais aukstesne temperatura,bet kompas kaip dirno tai dirba,pas ji yra problema kuris pats zino,nes blogas cooler
pas man celeron’as, tai palaiko apie 30 nelabai apkrautas, pakyla iki 39-42 max… miela malonu, coolerio veik nesigirdi, minimaliom apsukom dirba…
50 gradusu, kad ir koks kompas, jai jis neturbintas, yra perdaug normaliai temperaturai. Arba meistrai pagailejo idet geresni cooler, gal jis pagedes, arba tu kompa turgui pirkai. O seip tokia temperatura nekenkia tavo CPU
Geriausia yra mazhiausia Ir taip aishku…
Aukštoka visdėlto temperatūra. Čia 51C kai kompiuteris apkrautas ar ne? Nes aš šiaip pats sėdžiu su Pentium 4 + tuo pačiu softu, maximum 49C buvau pasiekes (100% proco apkrovimas), o paprastai buna apie 29-35C
nieko cia ne auksta. skaau gi procai su 70 laipsniu temp dirbs tiek, kad ta jo ir naudotis nesinores.
o wat >75 tai jaunegerai. cia nepriklausomai. gal pentiumams biski ir 70 laipsniu pavojinga, bet amd, tai tikrai nebijo.
Petium ištveria didesne temperatūrą, tačiau esmė tame, kad temperatūra vistiek aukštoka, ypač Pentium’ui, o dar su boxiniu cooleriu
0.18 Atlonams ~70 pagal socetini davikli dar nieko.
0.13 ~70 pagal ta pati davikli procas gyvens neilgai ypac jei prie to ir itampa kilstelta. Tada suzinosi ka reiskia "Tbred sudden death syndrome"
Lyg ir issiaiskinau del ko ta temperatura buvo uzkilus. Kuleris truputeli brokuotas. Tiksliau sakant ne kuleris, o jo fiksavimo plastmases. Kas rinko kompa tai zino, kaip P4 In Box kuleris fiksuojasi ant MB. Tai stai, vienoj pusej tas fiksatorius prispaudzia labai gerai, o kitoj pusej jis gerokai per laisvas. Tai as tarpine tokia padares ikisau, kad tvirtai prisispaustu. Tai dabar temperatura - 39-41 laikosi. Tiesa dar nebandziau ant apkrauto proco ziuret, bet manau, kad irgi bus normaliai.