Koki kompiuteri pirkt ftp serveriui?
Noriu nupirkt kompiuteri serveriui .Dabar Yra 1000 duron,dfi plokste,ramai sdr nu zodziu, nuo hdd apkrovimo luzta.Koki patartumet pirkt kompa kad neluzinetu,veiktu stabiliai? HDD- IDE, 2 po 120gb ir vienas 200gb,Dar koki griau pirkt IDE hdd kontrolieriu? Nes manau kad prireiks jei dar pora hdd desiu.Siaip pagrindine funkcija FTP serveris - naudojasi apie 20 zmoniu.Veikia ant win2003.Pirkciau tik motinine plokste,ramus ir procesoriu,ide kontrolieriu,gal dar maitinima,va tik reikia kad viskas staboliai veiktu,neluzinetu.
Gal RAM mazai? PAs mane buvo 256,pakeiciau i 512 ,gerai padejo.
ramu 512 yra, stabiliai eina,kol neapkrauti hardai,kai tik pradeda siusti kokie 4-5 zmones ir viskas luzta.
Tiesiog windows FTP serveris yra isvis nereiklus resursams. Tik reikia tureti gerus HDD ir gera kontroleri. As siulyciau nusipirkti SATA kontroleri ir SATA HDD. Zinoma jei turi $ gali imt SCSI.
Siulyciau serveriui RAID’a uzkurt. T.y. pirk motinine su SATA kontroleriu, du SATA HDD. Juos sujungi i stiped RAID’a. Duomenu nuskaitymo/irasymo greitis realiai isauga kazkur dviem trecdaliais. Na va Medys aplenke mane P.s. ir nepirk DFI motinines, tai neluzines
Pasikonsultavau su draugeliu, tai pas ji LAN’e stovi 800MHz duronas, su 192MB RAM. Ten pakurta FTP ir Samba. Prie jo leidziama prisijungti maksimum 20 zmoniu (FTP), o Samba nezinau. Serveriukas nekelia jokiu problemu neluzineja ir nesispardo. HDD stovi paprastuciai. Sistema FreeBSD sukasi senuciukame 8.4GB harde. Papildomai i ji ikista 2*80GB HDD. Kazkada testavom is jo vienu prisijungimu ejo ~10MB/s. Piko metu dazniausiai siuncia ~1.5MB/s Tiesa norima pakeisti serveriuka i greitesni, mat ten kontroleris tik ATA100 o be to ir vietos truksta.
na siaip 10MB/s cia su kokiu tinklu ? kiek pamenu 100T skaitosi iki 8 MB/s ) o del servo konfiguracijos pritariu kad dideliuresursu jam nereik, bet Raid padaro naudotina kompa (kai servas l;eidziamas ant paprasto darbinio kompo
)
Pas mane P4 1600 stovi,bet buna max 5 useriai ,tai viskas sukasi labai normaliai.] Kietas diskas 160 gb 7200 rpm 8MB cache. Sistema win2000. Su tuo kompu as dar ir dirbu. Naudoju Serv-U ftp programa.
Darbe buvau uzkures serveriuka. celeronas, 300A, 256 RAM Debian’as proftpd (atrodo) ir 120Gb hardas. pradzioje dareme “chrash test” Susijungeme 12 uzeriu ir paleidom filmus kacialint. Greitis gavos neipatingas (sene tinkline ideta) bet jokiu stabilumo problemu. Manyciau tavo atveju kaltas daugiau softo/gelezies konfliktas o ne resursu trukumas.
as tai pirmiausiai siulyciau windowsus i stabilesne os, tokia kaip openbsd arba bent i linux, pakeist
bandes openbsd? As bandes , todel galiu pasakyti, kad stipriai nusneki galejai freebsd sakyti bent.
gero serverio nesalygoja vien tik geras kompas, juk daug kas ir nuo provaiderio priklauso.nuo os duomenu saugumas freebsd bene didziausias, nors kazkodel daugelis ir renkasi unix
o FreeBSD tai ne Unix?
UNIX