koki katila pasirinkt?

koki katila pasirinkt?

Kondensacinis jeigu sildomis grindys, jei radijatoriai paprastas. Kondensaciniai visi brangus Cha cha skirtumas tik toks

Pas kriksto teva kondensacinis, sildomos grindys ir radijatoriai, tik kad pas juos 23 laipsniai, pas tevus 21C skirtumas ziaurus kriksto tevo nenaudai. Apie 70 ar 100 kubu skirtumas prie -20C. Senas nesiltintas namas daro savo

Kaip ir sakiau jei radijatoriai ir boileris uzteks paprasto :wink:

ta 100 ar 70 kubu skirtuma padaro tie 2 laipsniai. O kondensacinis katilas gerai, kai griztamo temperatura zema, jei griztamo temperatura virs 50 laipsniu, tai jis dirba kaip paprastas dujinis katilas, jam griztamo temperatura kuo mazesne, tuo jis efektyviau dirba. O ar grindys ar radiatoriai, ne taip svarbu, gali būti ir radiatoriai, bet didesnio ploto. Pas mane dalis grindinio ir radiatoriai, griztamo temperatura aksciau 35 nebuvo pakilusi, tai tokiu rezimu kondensacinis katilas pasiteisino. Ir dar, reikia neperlenkti lazdos renkantis katilo galia. Mano 236 kvadratu namui kazkodel daug kas siule 30 kW katila, bet ivertines kokiu reizimu dirbo mano kieto kuro katilas, emiau 18 kW dujini ir tokio galingumo per akis. Per didelis katilas dirba neefektyviai.

visi GB, d, FR, CH rinkoms skirti katilai apie 30% taupesni uz siulomus/parduodamus rytu europos salims !!!