Koki banka rinktis paskolai bustui gauti???
Tai va susiruosiau namuka pirkt vilniuj ir visuose bankuose paskola siulo uz 4% palukanu, o Nordea 3.6%. Klausimas: kodel Nordea taip nusipigino gal yra uzsleptu dalyku jos sutarty?
Paskaityk sutarti ir pamatysi Apie Nordea esu labai geros nuomones. Jie dar gana jauni Lietuvos rinkoje ir gana mazi, todel vertina kiekviena savo klienta. Kai ieskojau, is kurio banko imti paskola, buvau ir Nordejoje. Labai nusivyliau, nes mano situacija neatitiko ju reikalavimu. Jie galbut suteikia geras salygas, bet savo ruoztu nori ypatingu gerantiju is paskola imancio kliento. Tokia mano patirtis su Nordea. Susumuojant, labai geras bankas
Pabandyk dar Sampo ir Nord/LB. Nors ir VB neblogai Sampo man atrodo turi salyga, kad negali be baudos perkredituoti paskolos ish kito banko Neuzkibk ant mazu palukanu, isiskaityti reikia visas salygas
turiu tokį klausimą nors jau paėmus paskolą : ar yra bankų, kur jau pradėjus mokėti paskolą galima atidėti jos mokėjimą pvz. metams dėl nedarbo išvykos į užsienį ar kt priežasčių Nord/lb nea
Jei gerai prisimenu salygas, man atrodo, kad Hansoje galima . Siaip girdejau kazkuriu banku reklamose, kad siulo tokias salygas.
Hanza
man pasiūlė paskolą su 10.000 Lt didesnėm palūkanom
o šiaip įdomu, jeigu turi darbą bet oficialus atlyginimas mažas, ar jie ten labai žiūri, jeigu pvz.gauni 500 ir tiek pat atiduodi ar nea? o jeigu netenki darbo? ar kabinėjasi iš kur pinigai?
tiesa, geriau apie Hanza nekalbeti , nes is pat ryto nuotaika sugenda. i detales nenoriu leistis
Kol moki laiku, neprasai keisti jokiu sutarties salygu-nesikabineja.
ane ? tai kodėl manęs metų gale prašė atsiųsti sodros knygelės, ten kur įmokos , kopiją?
Absurdas kazkoks
Gal kai kurie bankai isgudreje? Musu aplinkoje kiek kas paeme paskolas moka sau ramiausiai, niekas neprasineja jokiu sodros knygeliu gale metu
O kame problemos ? Bankas kaip bankas, niekuo nenusileidziantis kitiems bankams. as naudojuosi ju paslaugomis ir esu labai patenkintas…
Offtopic: noreciau isreiksti pastaba del moderavimo, kas antroje temoje siuloma naudotis paieska. O jei klausimas visai kitu kampu pateiktas, kas kad apie ta pati dalyka, mane pvz labiau erzina atsidarius sena iskelta tema eiti i jos gala, ieskoti, kur cia kas naujo klausima apie ja paklause, negu perskaityti nauja tema. Aisku apie laminata negalioja Siaip daug kur pelnytai aisku nukreipama i paieska, bet sitoj temoj tai biski niftemu. -------------------------------------------------------- ------ Tai as irgi atsidarau man nematyta tema,nustembu, kad tiek daug jau pasisakymu o as jos nemaciau dar, tada jau noriu atsakineti - ir pamatau kad irgi kokiu 2002 m., o paciam gale koks nors vargsas su panasaus tipo klausimu laukia atsakymu…kiti net neatsivercia senu temu! Visur saiko reikia
Pilnai sutinku. Nes kai iskelia sena tema, kuri senai isdiskutuota, nera smagu. As vos nesiuliau antra karta samatininko siulyti, kol neapsiziurejau, kad tema - 2002 metu
bet daugumoje sutarciu yra irasytas kliento isipareigojimas - kas kazkiek tai laiko bankui pateikti pazyma is darbovietes apie darbo uzmokesti…
Gali buti. Bet logiskai mastant, tai koks bankui skirtumas, jei pinigeliai ramiai sau laiku ateina i saskaita. jei netenki darbo, tai pats gal eini tartis del nukelimo. VB paskolos sutartyje yra punktas kad kazkiek menesiu gali atkelti mokejimus del darbo pakeitimo, ligos ir panasiu priezasciu. O siaip tai jeigu sutartyje perliuku nera, tai koks skirtumas, koks bankas, svarbu maziausias palukanas duoda! Juk imanciajam paskola nebaisu jei ir bankrutuotu bankas man atrodo, juk sutartis paskolos tai yra, niekas negaletu reikalauti staigiai atiduoti ka pasiskolinai…
kurios čia ta dauguma? kiek žinau, bankui pranešama tik apie pablogėjusią finansinę padėtį, tada vyksta svarstymai. pakitimai į didesnę pusę vertinami teigiamai ir pažymų apie tai nereikia
o kuriomis ju paslaugomis naudojiesi? as tai turejau nelaimes “susiristi” su jais ilgiems metams
Kai tik pradejau ieskoti, kuris bankas man galetu duoti paskola butui, Hanza man pasiule geriausias salygas (procentu atzvilgiu) ir pasake, kad jokiu problemu del t.t. mano konkrecios situacijos nera. (daugelis banku, deja, negalejo man duoti paskolos del tos pacios priezasties). Taigi, pirmas atsakymas buvo “no problem”. Po to, kai surinkau bankui visus reikalingus dokumentus, prasidejo, “taip, bet…”, “nezinom…”, “turime svarstyti…”, va jau kita savaite bus atsakymas, tikrai nesijaudinkite, bus teigiamas…", ir taip kas diena vis daugiau abejoniu. darbuotoja pradejo sakyti, kad “as jums to nesakiau”, “as jums to nezadejau”
. Taip prasitese TRIS savaites! (o sake, kad atsakymas zodziu bus po keliu dienu!!!, o buto pardavejai jau vos nepardave buto kitiems zmonems. Na, gerai, atsakymas buvo teigiamas, bet kai sedau pasirasyti sutartiems, paaiskejo, kad salygas diktuoja jie, nepriklausomai nuo mano anketoje pateiktu pageidavimu. Labiausiai pasipiktinau, kai mane priverte moketi palukamas anuitetiniu, o ne linijiniu metodu. O as visur pabreziau, kad noriu linijiniu [/]. Kai as papriestaravau, pasake: oj, taip, tikrai jus norejote…, bet sorry reikes daryti taip… daugiau komentaru neturiu
Kol kas esu geriausios nuomones apie Nordlb. Vyras yra paemes antra paskola ir kazkaip pas juos be problemu. O hansa tai is vis as patyliu. pries kelis metus mums reikejo 20 000 Lt paskolos, tai hansa tepasiule tik 10 000 lt. o pagrindinis motyvas buvo tas, kad mano vyras tipo per jaunas (jam buvo tada 25 m). net nepaziurejo i tai, kad atlyginimas geras. o nuvarem i Nordlb, tai is karto dave. ir jokiu problemu neturejom. o dabar kai antra karta emem, tai net palukanas Nordlb sumazino, kadangi atlyginimo balansas geras buvo.