KOKE ATSILEPIMAI APIE SHITA STRAIPSNI

KOKE ATSILEPIMAI APIE SHITA STRAIPSNI

Praėjusį savaitgalį Lietuvos baikeriai paskelbė važinėjimosi sezono pradžią. Į atidarymą, vadinamuosius "sborus", susirinko keli šimtai motociklų. Viskas prasidėjo draugišku praskriejimu Vilniaus gatvėmis – kolona, kurią mane vežęs baikeris apšaukė birbinimu dūmuose bei varikliu kaitinimu ir pasuko į kolonėlę… dar vieno buteliuko alaus.

Kai važiuoji su baikeriu, paaiškėja, kad kolonėlėse rūkoma, kad rūkoma netgi jose esančiose parduotuvėse prie kasos, kad negerti alaus važiuojant kolonoje per "sborus” yra tiesiog nepadoru ir apskritai, kad “laisvė” nėra kažkokia vėliavomis motyvuota istorinė koncepcija. Laisvė - baikerio būsena.

Po to Vilniaus kalnų parke vyko dešrelių ant virvučių valgymas bei įrengtas raudonųjų žibintų kvartalas po oficialiosios baikerių šventės dalies, bet šiandien ne apie tai…

Internetiniuose užsienietiškuose puslapiuose skelbiama, kad baikerių judėjimas prasidėjo Amerikoje. Po Antrojo pasaulinio karo grįžę būriai jaunuolių baisiausiai nusivylė tuo, ką rado namie. Puritoniškos taisyklės, komercinė dvasia ir akivaizdus amerikiečių apsimetinėjimas buvo visiška priešingybė Didžiajai Amerikietiškai svajonei, dėl kurios buvę kariai kovėsi. Negalėdami surasti sau vietos, svetimu staiga tapusiame pasaulyje, kariai persėdo ant motociklų, apsivilkdami juodos odos drabužius, apkabinėtus trofėjinėmis svastikomis ir geležiniais kryžiais. Netrukus jie pradėjo burtis į baikerių klubus.

Lietuvoje baikeriai į klubus pradėjo burtis prieš gerą dešimtmetį, o šios dienos pasakojimas apie vieną jų, ketvirtus metus skaičiuojantį Vilniaus klubą “Vorus”. Oblius, “Vorų” prezidentas, sako, kad baikeriui motociklas yra gyvenimo prasmė, o klubo narys yra baikeris, dėvintis odinį drabužį su specialiais, kaip man pasirodė, paveiksliukais. Oblius paaiškino, kad "paveiksliukai" vadinami ševronu, arba tiesiog - spalvomis. Baikeriai papasakojo, kad yra speciali tapimo klubo nariu procedūra: reikia nuvažiuoti ir įmerkti priekinį rusiško motociklo ratą į Baltijos jūrą, po to per valandą, sėdint ant motociklo, išgerti penkis butelius alaus. Jeigu tai sugebi - vadinasi, tinkamas.

Baikerių "Vorų" klube nėra merginų. Oblius, vorų Prezidentas, sakė nepasitikįs moteriškių gebėjimu apginti savo spalvas, jeigu ką. Nuo ko tas spalvas reikia ginti, nepaaiškino… Matyt kalbos apie trintį tarp Vilniaus klubų - ne iš piršto laužtos, kalbama, kad gerais užsienietiškais motociklais važinėjntys baikeriai nemėgsta senų rusiškų modelių, o kartu ir jų vairuotojų. Ir dar vienas vaizdelis iš Amerikos baikerių gyvenimo: viename baikerių suvažiavime, gūdžiais 1947-aisiais, dviejuose Kalifornijos miestuose situacija tapo nekontroliuojama, baikeriai užėmė miestelius ir, kaip laukiniai, siautėjo juose kelias paras. Lakstė motociklais gatvėmis ir nesivargino nuo jų nulipti norėdami užeiti į barą ar į restoraną. Vietos teisėsaugininkai buvo bejėgiai. Masinį pasilinksminimą ir baikerių išdykavimą "sugadino" Nacionalinė gvardija ir gaisrininkai su savo šlangomis. Vieno nuniokotų miestelių šerifas, tada pirmą kartą pavartojo terminą "outlaw" - už įstatymo.

Po šios istorijos, baikerių reputacija buvo kraupoka, gyventojai bėgdavo slėptis išgirdę harlėjaus riaumojimą, o patiems baikeriams susitarti dėl kokių nors renginių su vietos valdžia tapo neįmanoma.

Neiškentęs vienas baikerių lyderis kreipėsi į žmones teigdamas, kad iš visų motociklininkų Jungtinėse Amerikos Valstijose chuliganų yra tik vienas procentas, o visi kiti- įstatymus gerbiantys ir pavyzdingi piliečiai. Netrukus aikeriai prie savo spalvų prisiuvo dar ir vieno procento ženklą, kad niekam nekiltų klausimų, kuriems baikeriams jie priklauso. Ir dar, baikeriai "Vorai" turi tikslą, kad Lietuvoje būtų vienas ir stiprus baikerių klubas.

Pasakyciau,bet geriau patylesiu.

as tai uz, nors logiskai ir blaiviai pamastant kas per daug tas jau nesveika
BET BIKI’u gyvenimas idomus…

Sitas straipsnis x znjt kokio senumo, o ta merga ten nusisneka paviecnai, kai tik vasara prasideda taip uzfloodina laikrascius savo nesamonem kaip ji nori motociklo, kaip ji nori buti bikere Cha cha Cha cha Cha cha
be to apie baltijos jura, alaus butelius- irgi xiernia, taip kaip ir kad su jais nevazineja nei viena merga, o tas “piesinukas” tai cia ne mergu reikalas- neturi ir gyvena. Cha chaCha chaCha cha
taip kad ne tokiom pimpalem rasinet. Kietas

nu blin luxor…Cha chaCha cha
is kur tu istraukei sita nasamone…ApakęsApakęsApakęsApakęsApakęs
ten nieko teisingo,isskyrus sita:

[quote]Netrukus aikeriai prie savo spalvų prisiuvo dar ir vieno procento ženklą, kad niekam nekiltų klausimų, kuriems baikeriams jie priklauso. Ir dar, baikeriai “Vorai” turi tikslą, kad Lietuvoje būtų vienas ir stiprus baikerių klubas.
[/quote]
Aš nekaltasAš nekaltasAš nekaltasAš nekaltasAš nekaltas
nusneketa tai orginalei,tipo 1% banditu o kiti geri,o cia ziurek prisisiuna ta viena procenta …tipo banditus…
seip del afgano tai priskiesta,buvo kitaip.
grizo is afgano ir paprasciausiai jie buvo jau moraliskai ir fiziskai traumuoti zmones,zmonu nerado…ŠypsenaŠypsenaŠypsena,istatymai nieko jiems nedave,tik medalius sukabino ir pamirso,tipo daryk ka nori,ju i darba neeme…tai pradejo gyvent ant motu plesdami ir niokodami miestelius,uzgrobdavo miesteli ir gyvendavo ten…LiežuvisLiežuvisLiežuvisLiežuvis
dar ir daba ira like kaimu tipo kur tik bikerei cveisiasi…o vadinami jie ne baikeriais o gangband,jie tik save vdina baikeriais,
tai vat civiliai ir spana prisiziureje “legndu” eme juos kopijuoti,kure klubus,panasius istatymus ir priemimo taisykles,hierarhija ir t.t.
taip atsirado siuolaikiski"baikeriu klubai"Cha chaCha chaCha chaCha chaCha cha
o kas liecia vorus…patylesiu…viskas ten aisku,kaip ir su kitais"baikeriu"klubais,todel as save vadinu motociklistu…MirktMirktMirktMirktMirkt

Drovus

Nekaltas

Oj mes shnekam…oj kaip shnekam… Juokiasi

tikriausiai Cha cha

laisvu ranku iranga… bet iprotis laikyti ranka prie ausies taip ir nepraeina…