Kodėl žmonėm patinka eiti tarp dviejų linijų?
Visų pirma norėčiau pasveiknt naują forumą! Sėkmės jum
Kątikpastebėjau,kad šis forumas jau sukurtas, tai nusprendžiau užduot klausimą, kuris ramybės man neduoda jau kurį laiką.
O dabar einu prie reikalo. Iškart perspėju, kad čia ne pokštas (nors pavadinimas gal ir kvailokai skamba) ir norėčiau sulaukti bent kiek psichologijoje nusimanančių žmonių atsakymų (žinoma, laukiamos visų nuomonės )…
Tai va, kadangi esu dažnai dviračiu važinėjantis žmogus, pastebėjau tokį dalyką-jei yra platus kelias (skirtas pėstiesiems), o jame 2 lionijom išskirtas dviračių takelis, tai žmogus būtinai eis dviračių takeliu. Aš čia tikrai nesipiktinu…tiesiog susidarė nuomonė, kad žmogui labiau patinka eiti kažkokioje apribotoje teritorijoje, gel jis ten jaučiasi saugesnis ar pan…ar aš teisus? Gal kas galėtų smulkiau tai paaiškint?
Nesupraskit šio klausimo, kaip "kodėl žmonės vaikšto dviračių takais?" -tai tik pavyzdys
Minčių yra?
na bent jau man tai jokio skirtumo eit tarp dviejų linijų ar išvis ne prie linijų…
jokio saugumo nejaučiu…
ir kažkaip nesu pastebėjus tokio dalyko…
reiks atkreipt dėmesį
Kodel taip yra nzn
taciau pastebejus kaiptik is dalies priesinga reiskini -
Pavizdys - autobusu stoteleje, autobuse zmogus stengiasi atsiseti atskirai (kalbu kai vaziuoja vienas), o ne salia kito zmogaus…Jam reik erdves, taip patogiau ir t.t.
O taip vaiksto nzn kodel…Kelios hipotezes : gal tiesiog nepastebejo tako, elgesi spicialiai taip…
nemanau kad jie ten jauciasi saugesni ar kaip
Nors viska pasakys labiau patyre, psichologai
a man patiktu vaiksciot ne tarp liniju, o per linija kokia viena ir net nzn kodel
ir as dar nzn, kodel kada kylu laiptais, tai juos suskaiciuoju
ir dar, kada vaziuoju masina, tai visada keleive budama ziuriu tik i kelia, ir i tas linijas, skyriancias eismo juostas…
nzn kam tai visa darau, bet nesiskundziu man patinka
cia tai dar niekis, bet vat liudna daros, kai eini po miesta, stebi zmones, o jie visi tokie susirupine ir nesidziaugia niekuo…tik skuba skuba…tarsi jie tik egzistuoja o ne gyvena
O! Kadangi aš pati važinėju dviračiu, tai irgi pastebėjau šitą faktą tai važiuodama paburbu kokio velnio žmonės vaikštinėja dviratininkų take…
Kalbant apie saugumą…sakykim einant man taip pat patinka eit kuo toliau nuo gatvės (kažkoks instinktas)…važiuojant autobusu visada sėduosi ten, kur daugiau vietos (platus aš žmogus… ), taip pat sėdint šalia vairuotojo mašinoje irgi stebiu visas eismo juostas, kelio ženklus ir t.t…bet tai tik todėl, kad reikia mokytis vairuot…
…
Aš tikrai kartais einu dviračių takais .
Nesuprantu irgi kodėl. Jei užsisvajoju tada tikriausiai pasamonė supranta, kad aš nesu atidi keliui ir nevalingai mane pasuka į pakraštį (kur saugiau). Gal…
Gal zmogus pasamone jau taip uzprogramuota (ne tai kad uzprogramuota, o instinktas), kad vaiksciotu apibreztame plote, lygiai taip pat kaip eimas takeliu. Na bent as taip manyciau
o mano manymu tai tas takelis tiesiog yra tokioj vietoj, kuria zmones megsta eiti. imant, pavyzdziui, laisves aleja kaip pavyzdi, tai duodu beveik simtaprocentine garantija, kad zmoniu ja einanciu butu gerokai maziau, jei ji butu nupaisyta ne toj pusej, kur arciau vidurio, bet kitoj pusej…
labas silverbat
dar kaj ankschiau ishgirdau shita klausima ilgaj galvojau nusprendzhiau, kad ash asmenishkaj tajp ejnu todel, kad man rejkia kazhkokiu ribu, o ne plachiu erdviu,va tajp
na cia kaip kam… siaip dazniausiai zmogus tikrai jaucias saugesnis tarp nubreztu ribu pvz namai
konkreti teritorija apstatyta sienom…
grazu, aisku ir saugu…
na, ishesmes sutinku su atsakymais, bet pamastykime shiek tiek giliau…
juk kiekvienas esame TARP kazhko. tarp gyvenimo ir mirties, tarp meiles ir neapykantos, tarp laimes ir skausmo ir t.t. tos dvi linijos galetu kaip simbolis visam gyvenimo TARP.
aishku, galima galvoti labai paprastai - nes ten patogiau eiti, bet juk paprastas takelis irgi turi savo ribas, kad ir kokios jos nepibrezhtos.
p.s. buvau vasara juodkrantej. mariu krantas sutvarkytas - viskas puiku, pristatyta daug skulpturu, i kurias tikrai verta pasiziureti. tik vienintele problema - nuo peschiuju tako nesimato nei skulpturos nei jos pavadinimo, kaip tai matosi nuo dvirachiu ) chia tik elementarus pavyzdys - sutapimas
)
gal jie eina tarp dvieju liniju tam kad zigzagais nevaiksciotu? o jei rimtai tai MANAU kad pasamoneje zmogui tos dvi linijos lyg sienos saugo ji nuo kitu… taigi ejimas tarp liniju tikriausiai kazkox sauguvo uzsitikrinimas… na bent jau zmogaus pasamoneje
beje as irgi vaikstau tarp liniju, man taip patinka, linksmiau eiti pasidaro
Jau2iuosi saugesnis…
gal laisvės per daug…
galbut megsti rizika (ejima per lyna)