man toks klausimas iškilo - ar daltonikams iį vis neleidžia važinėti, ar vis tiek - išduoda invalidumo pažymėjimą ir paleidžia į gatves? Vakar teko matyti du cowboy’jus, kuriems pabodo stovėti prie šviesoforo degant raudonai šviesai Vienas iš jų buvo su invalido ženklu, tai dar kažkaip pyktis ant jo neėmė - invalidas visgi Bet merso vairuotojo taip ir nesupratau
Aga ash irgi pastebejau kiek invalidu prie prekybos centru, stovi jiems skirtose vietose be skiriamojo zenklo ant stiklo
o ir mashiniukai ju irgi neblogi visokie mersiukai ir bemsiukai ir patys dazniausia graziai plikes susisukave
niu cia ju reikalas… as tai nestatau del to, jog kai pagalvoju, kad su apsauginiu arba su mentu tai pasigincyciau, bet jei invalidas paklaustu kodel cia pastaciau, tai is gedos i zeme sulisciau…
Praeita penktadieni prie Mindaugo Maximos invalido vietoj stovejo Chrysler (ar Chevrolet dabar nepamenu) kazkox prabangus ir kaip tik savininkas ejo i masina (aisku ne invalidas ),tai as taip leptelejau,kad "su gerom masinom invalidai vazineja" ,tas piktokai paziurejo i mane ir tuo metu prie jo priejo EPT pareigunai ir paprase dokumentus parodyti kuo baigesi nemaciau-tikiuosi bauda israse.
Dabar niekada i invalidu vieta nestatau,sazine neleidzia,tuo labiau,kad tiems zmonems ir taip sunku,anksciau keliskart buvau palikes porai minuciu pinigus is bankomato issiimti,nors suprantu,kad tai negerai
o kad zinotumet kiek protiskai atsilikusiu invalidu musu keliuose… ir kodel jiems zenkleliu nedalina? juk debilas, tai irgi praktiskai invalidas, tik tiek kad ne fiziskai…
Aj mačiau ir prie Karoliniškių Maximos mentai su busiku atvažiavę rūrino invalidų vietose sustojusius, džiaugiausi , užknisa tokie visagaliai kur stato mašinas kur nori, mol mano bemsas krutas, tai ir galiu statyti jį kur noriu
Del invalidu pykt neina. Bet negaliu pakest proto invalidu - kietuoliu su prabangiom masinom besijaucianciu dievais… kuriem ket visiskai negalioja, atsakomybes, mandagumo ir kulturos nerasta Zinau toki turtingu teveliu vaikeli bevazinejanti brangiom auto ir kuriam ne lygis laukt prie raudonos, nes jis labiau uz kitus skuba Kitos taisykles irgi px… nes $ yra, naglai pakalbet iseina, uztarianciu teveliu pazystamu irgi matyt yra, sudauzyta masina irgi nesvarbu, nes galima kita nusipirkt. Nukentetu koks vargsas zmogelis tai kogero dar pats kaltas ir liktu…
Prekybos centro aiksteleje pamacius besiparkuojanti "invalida" (i likimo nuskriaustiems zmonems skirta vieta statanti sawo auto) geriausia yra prieiti ir paklausti solidaus pono: "ponas, gal jums padet islipt?" tik nesumastykit uzsiraut ant to an ko nereiktu rautis