Kodėl statybininkai mano, kad visos merginos yra visiškos blondinės ?
Nusipirkau butą naujame name, pasisamdžiau statybininkus kruopščiai atsirinkus. Ir vistiek sugebėjo man prikabinti makaronų taip, kad vakar nervai neišlaikė .
Plotą paskaičiavo kambario ir prieškambario dvigubai, (skirtumas virš 1.500 Lt, ) durys įstatė priešinga puse, nors visa specifikacija buvo padėta prieš nosį, + penkis kartus pakartota, prieškambaryje darau dvi sienines lempas, tai pasiūlė jas įsijungti ne nuo laukinių durų - atstumas apie 3 m. iki lempos, o virvute. o vakar visai pribaigė- susitariau užvažiuoti po darbo, tai radau langą atidarytą iki galo, ir duris pabučiavau. Paskambinus jų vadovui, pasakė, kad nežino kur jie yra, sakė prieš valandą buvo. Nors buvo kelis kartus apie tai šnekėta, kad užvažiuosiu.
Labiausiai patiko vakar užduotas klausimas - o plyteles už šaldytuvo ir visų kt. spintelių - kur jų visai nereikia - klijuoti ar ne?
Pasijaučiau lyg butas būtų ne mano,o jų, o aš tik sponsoriumi būčiau. Plius paaiškino, kad iki penktadienio turbūt nepabaigs(žadėjo praeitą penktadienį) nes išvažiuoja grybauti.
Žodžiu nacionaliniai grybavimo ypatumai. Beje problemos tik su vadovais, su jų darbininkais jokių problemų neturiu.
Kas čia per požiūris į klientą?
o pabandyk suprasti, kad gal kai kam ne tik pinigai idomus. Jam gi ir pagrybauti rupi, ir bei kitaip dvasiskai tobuleti.
P.s pats su susiduriu su tokiom problemom
aha, norėtum
kad pinigai nerūpėtų
paaiškino taip -pinigus norėčiau gauti rytoj, VISUS, penktadienį grybai ri kt. žvejybos ypatumai, o kada pabaigsim remontą, pasakyt negaliu
paguodei, kad ne aš viena tokia . Beje, tu grybavimą prie dvasinio tobulėjimo priskiri ?
o su kokiom problemom pačiam teko susidurti? papasakok, įdomu
velkam to ze klub.
99% atveju yra tas pats, nesvarbu kas stato ir kur. todel kartais visai smagu pasamdyt ka nors, kas su jais uzsiima.
dziaukis, kad ju neradai, o ne girtus miegancius kaip man kazkada atsitiko. dar buvo bajeris, kad paprase daugiau nei buvo tartasi ir siaip visokiu nutikimu buvo
Reikia tartis del kiekvieno darbo ikainavimo , ir aplamai kai samdai brigada per trecius amenis ( vadovus) tai taip ir gaunasi. Geriausia meistrus imti po viena , tipo vienas sustate duris , atejo kitas nudaze ir tt. toks budas gal sudetingesnis, bet patikimesnis. Nepatiko darbas
tegul perdaro su savo nuostoliais arba tegul eina lauk.
njo…po viena. zinot kas tada bus? vienas sumurys sienas, iseis, kitas ateis tinkuot ir prades spiegt, kad sienos kreivos, ir jam reikes 5 kart daugiau tinko ir darbo. tada jis iseis, ateis dazytojas, prades spiegt, kad blogai nutinkuota ir jam reikia 5 kart daugiau tinko. ir taip toliau iki begalybes. O turint viena rangova, kuris stato nuo a iki z, yra galimybe kad jis sh nemals, nes paciam reikes savo broka po to ir taisyti.
aš ir susitariau dėl kiekvieno darbų įkainavimo, gavau detalią sąmatą, kiek jie ten ko priskaičiavo, atsekti labai sunku, bet įmanoma. Kai aš samdžiau juos, man buvo paaiškinta, kad man niekuo rūpintis nereikės - viskas bus suvežta, sutvarkyta, man tik reikia nuvažiuoti į parduotuvę, išsirinkti pvz. duris, plyteles ir kt., o jie jau pasiims patys. Toks būdas kaip tu rašai tai yra vargo vakarienė, mano vieni draugai taip darė, sakė niekada daugiau - vienas pridirba kažko, kitas atėjęs kaltina jį ir pan. Jau geriau kad vieni darytų viską.
tai va ir passisamdžiau
grybaut žada važiuoti
gerti negeria,bent jau ne prie akių . pasisekė bent tuo atveju
va va aš irgi taip manau
galiu pasidžiaugti- užmynimas vyrams ant "mazolių" ir garbės kodekso padėjo.
darbus baiginėja
Bet kokiu atveju-nemokėk pinigų, kol jie visko iki galo nepadarys.
Jo, velkam tu ze klab indyd…
Na, belieka tau tik guostis, kad SEKANTĮ kartą tokių “nesusipratimų” išvengsi…
Čia tavo eramiečiai-marazmiečiai taip, ar ką kitą samdei?..
Klaidų ir ko nepadarei analizuoti nenoriu - visi protingi po laiko. Noriu tik perspėti, kad jei visko nesumokėjai, tai ir nemokėk, kol:
-
Nebus pabaigta, kas priklauso, ir perdaryta, ką padarė ne taip.
-
Gali ir nemokėti visos sumos. Kaip kompensaciją tau, jei tai buvo numatyta sutartyje, arba, jei jau ne, tai piktai ir užsispyrusiai, kad nepadarė visko, kas sutarta (o pretenzijas - įformink).
-
Neleisk peržengti sąmatos.
-
Ir tegul viską sutvarko po to - už savo sąskaitą.
-
Nepriiminėk buto po darbo, nes kol viską apeisi, tai sutemps ir taip nusikalsi, kad sakysi, tik eikit iš čia, bus gerai ir taip…
Gerai nebus.
Beje, jų grybai ir praleisti terminai - jų galvos skausmas. Dėk jiems tokį pareiškimą, kad kiekvieną pavėluotą dieną jiems skaičiuoji baudą, tobiš, atimsi nuo bendros sąmatos sumos. Todėl ir neatiduok visų pinigų!!!
kaip ne keista, Eramai pretenzijų neturiu tikrai jokių. Bent jau kol kas. Pagyvensim pamatysim, išlįs įtariu smulkus brokelis.
Sąmatą turiu, aiškiai paaiškinau, kad turiu tik tiek "babkių" , kiek nurodyta sąmatoj ir ne daugiau . Dar ryt ruošiuosi paklausti, kodėl už priežiūrą turiu mokėti apie 1.000 Lt, jeigu pati ją turiu vykdyti ir dar rodyti viską pirštu ?
Plius žodžio nesilaikymas nigaliu į pasiutimą varo. Makaronų fabrikas kažkoks
Bet pabandyk jiems ką pasakyti, jezau, nekalti visi…
Sutarties nesudariau. Viskas daroma nelegalno
Taip kad mano babkes tiesiai jiems į kišenę. Mokėt tikrai daugiau nežadu, kaip ir klijuoti plytelių po spintelėm. Jezau, kaip prisimenu jų visas nesąmones, tai nžn. Tikrai nors įsnukį duok. Atsiprašau baisingai
Vakar įsikėliau į naują butą
Atrodo viskas liuks, dar tik reikia baldų… Statybininkus teko "pastrointi" ir šiaip viskas liuks. Kol kas tik vienas radiatorius nesandarus …
Gal jau paveluotai,bet yra meistru,ar buna keliese dirba,kurie patys nuo sienu iki raktu viska padaro!Tad mieli LRS zmones pasisamdai meistra ir jis viska nuo a iki z padarys,pagal jusu nora ir jusu reikalaujama kokybe!Tiktai skirsis kaina!O del tu brigadu ir firmu pasakysiu tikra nesamone!
taip nemokek tu 1.5K kuriuos is oro nuleido ir kuriu darbu kokybe abejotina gali ikainius mazinti uz netaip idetas duris, neirengtus lempu jungiklius ir t.t kantrybes
Požiūris į klientą? Tipiškas - lietuviškas…
Beje, prie ko čia tos blondinės?