Kodel pakimba kompas? zvilgtelkite i bios reiksmes mano:
Kompas Amd athlon 2800+ bartonas 333 fsb.
Kai reiksmes buna tokios, jis kiek padirbes pakimba:
CPU external freq. - 166
x cpu freq. multiple - 13.5x
Active precharge delay - 7
Ras to cas delay - 3
Ras precarge delay - 3
SDRAm CAs latency 2.5 T
xCpu vcore 1.600
O kai nustatau 133 vietoj 166 - viskas veikia ciki piki. Kame kampas, ka daryti, juk nenoriu kad mano athlonas veiktu kaip 2200+
Teisa, kai jis pakimba, tai cpu tempetarura buna apie 51 laipsni. Cia daug ar normaliai?
Na cpu temperatura atrodo normali. O kam tau 2200+ jei gali 2800+
Temperatura tai normali, o del bios nustatymu, tai padaryk default ir stebek kas bus. Jei pakibines, tai ne BIOS kalte
Gal proco temperatūra yra aukštesnė, o daviklis yra per toli nuo proco, ir rodo žemesnę temperatūrą… Kaip manot? Tada reikėtų pakeisti esamą kūlerį geresniu
Gal proco temperatūra yra aukštesnė, o daviklis yra per toli nuo proco, ir rodo žemesnę temperatūrą… Kaip manot? Tada reikėtų pakeisti esamą kūlerį geresniu
Nesamone
Na gerai, gal pirma issiaiskinkit kur beda. Nes zinai jei pakeisi cooleri ir sis bus galingesnis (o kalte tai bus ne jo) tai kompa saldys ir gali kiek suletet. Tai kam nuo to geriau bus
Kai padarau default, tada jis uzmeta pagal defaulta 133 ir niekas nepakibineja, bet juk procas tai 2800+, tad rankiniu budu nustatau 166 ir tada jau rodo, kad procas 2800, bet pakibineja…
Nu va, problema ir aptikta Reikejo is pradziu taip rasyt
Siaip jei tau greitis nelabai svarbus palik 133. O siaip tai su motinine beda gali but (nors nebutinai). Paziurek taip junktys
Tai dabar ir as jau pasimeciau, tai kas per beda
Tai kame ta problema, vis tiek nesuprantu ir kaip man ja spresti?
Įsitikink, ar temperatūros daviklis ne per arti prie proco. Apie šitą dalyką ir eksperimentus šia kryptimi kažkada rašė Valius.
Negali taip buti del temperaturos, nes stovi galingas titan ausintuvas, be to korpuse yra oro istraukimo kuleris… Gal cia nustatymuose kas netaip?
Tai kame kampas, gal v-core 1.6 per maza athlonui 2800+?
bioso default, nereiskia kad nepakibs. Uzdekite ribine perkaitimo temperatura 70 laipsniu ir bus viskas normaliai.
procai genda prie daug ausktesnes temp.
58 laipsniai (apkrauta/neapkrautas pc?) yra normaliai.
blogiausiu atveju galima laikyt sonini dangti atidaryta
TAi kokia v-core nustatyt athlonui 2800+?