Kodel fikuso lapai garbanoti?

Kodel fikuso lapai garbanoti?

Pries daugiau kaip metus laiko nusipirkau maza fikusiuka, kuri laikau darbe ant stalo. Sviesos ir vandens jam pakanka, auga normaliai. Jo lapai tokie neblizgantys, bet lyg aksomiai (na, tokie padengti pukeliu). FICUS BENGHALENSIS.
Iki siol visi lapai budavo tiesus, lygus. Ziema jis neisleidinejo nauju lapeliu, o si sezona nauji du lapeliai garbanoti, susisuke, krastai uzlinke. Bet jis neapdziuves, nesuvarges, lapai tokie mesingi, grazus, tik tiek kad jau nebe tiesus.
Gal tas fikusas toks ir turi buti (gal cia tokia rusis)? Ar jam kas nors nepatinka?

siaip kai lapai ima raitytis, kiek zinau augalui truksta dregmes - matyt per sausas yra kambario oras.nieko nuostabaus, nes dabar l karsta ir sausa lauke.pabandyk salia jo pastatyti bliudeli su vandeniu, arba zinau toki buda - lekstele po vazonu pripildai zvyro ar akmeneliu, pripili vandens.pastatai vazona ant ju.vanduo vazono dugno neturi siekti (kad saknys nepradetu puti), garuodamas vanduo drekins ora apie augala. be to ziurek kad pietu saule nesviestu ant lapu.

tikriausiai del to ka tik supuvo man kaktusasŽliumbia

Aciu CAWX, gal tikrai dregmes truksta…
Ta prasme, is oro, nes laistyt tai normaliai laistau, nedziovinu Laimingas
Gaila, darbe sedim keturiese kambary, tai manes bendradarbiai nelabai suprastu, ko as ten bliudelius pasidedu su vandeniu. Be to, per popierius ir vietos tam nera. O jeigu ji purksti vandeniu?

Gali būti, kad užpuolė smulkūs kenkėjai. Apžiūrėk apatinę lapo pusė pro stiprų didinamąjį stiklą.

Kenkejai tikrai neuzpuole, lapai sveiki, grazus. Tik krastai ne uzilenke ir patys lapai truputi persisuke - nera tiesus lygus. Apipurskiau siandien vandeniu, pabandysiu purksti, paziuresiu, kas is to iseis. Gal tikrai truksta jam vargsiukui dregmes?

Netikiu, kad drėgmės trūksta. Šiuo metu oro drėgnumas labai didelis. Trūkti gali tik žiemą, šildymo sezono metu, o ne dabar.
Tie kenkėjai kartais būna visai neįžiūrimi plika akimi, ir ant lapų jokių pastebimų žymių gali nebūti, tik tiek, kad šiek tiek deformuojasi lapai. Tiesa, dar viena įmanoma priežastis - gal augalas perlaistytas? Gali pradėti pūti šaknys, tada pats augalas negauna reikiamo vandens kiekio.

Esu gyvenime supudzius kelis augalus, taigi dabar stengiuosi palaukti, kol visiskai isdzius zeme, ir tik tada laistau.
O gal tam fikusiukui zeme pakeisti - persodinti?

Esu gyvenime supudzius kelisApakęs augalusNe, taigi dabar stengiuosi palaukti, kol visiskai isdzius zemeJuokiasi, ir tik tada laistauIgnoruoju.
O gal tam fikusiukui zeme pakeistiTūsas - persodinti?Baisu

kaip matau is taves sodininke nekokiaLiežuvis

O mano fikusiukas ir vel leidzia nauja grazu salotines spalvos lapeli - toki pukuota truputeli Šypsena
Dabar as ta fikusa purshkiu tris kartus i diena, taigi jei jis susisuks - tai zinosiu, kad visgi ne nuo dregmes trukumo, o tokia jau jo rushis, ir nesuksiu sau del to galvos.