knygos - filmai
Ar visada eini pasiziureti filmo, jeigu esi jau skaites knyga, pagal kuria jis yra statomas? Ar daznai tenka nusivilti? O gal yra nutike taip, kad pirma pasiziurejai filma ir tas tau taip patiko/nepatiko, kad nusprendei perskaityti knyga?
LOTR ziurejau jau perskaiciusi Tolkieno knyga ir nenusivyliau, bet dar karta isitikinau, kad knyga visada verta perskaityti.
Nusivyliau tiesa sakant "Harry Potterio" ekranizacija - kazkaip knygoje viskas atrodo idomiau ir paslaptingiau.
O "Pianistas" priverte mane paskaityti titulinio herojaus bei jo geradario (hmm, ar galima taip pasakyti?) vokiecio karininko dienorascius.
man yapc patinka filmai pagal styveno kingo romanus ,va ten tai jegele
knygos ir kinas.
Literaturos ekranizacijos
http://www.banga.lt/admlt/2forum.showPosts/69332.462-=(372046689
Kokį literatūros kūrinį norėtumėt pamatyt ekrane?
http://www.banga.lt/admlt/2forum.showPosts/158040.462-=(1930496008
na shiaip man labiau patinka knygos. jose viskas yra geriau. ta prasme, kad yra parashyta kaip zmogus jauciasi, ka jis masto ir t.t… filme juk to neparodysi…
"
"
Manau, kad jeigu filmas yra gerai padarytas, galima daug ka parodyti. Manau knyga nuo filmo kartais yra geresne tuo, kad viska galima paciam isivaizduoti. O filmas tai rezisieriaus vizija, ne musu.
Dazniausiai jei filmas statomas pagal knyga, tai daugelis filmu ja sumaitoja. Yra isimciu, bet ju nera daug.
Kaip pavyzdi galima naudoti "BattleField Earth".
3 gana storos knygos ir pusantros val (gal daugiau) filmas.
Ka galima sugrusti i pusantros valandos is triju knygu? Ogi nuotrupas.
i filma pateko dalis pirmos ir antros knygos, trecia ten net nekviapia.
Tie kas skaite knygas mane supras. Pasiziurejes nusivyliau juodai.
LOTR irgi kazkas norejo padaryti viena dvieju valandu filma…
Man labai patiko "Ziedu valdovo" pastatymas. Tikrai sunku butu geriau ekranizuoti. As knygas perskaiciau pries filmus ir tik pirmaja kiek nusivyliau. O Stephen King romanai man labiau patinka nei ekranizacijos - jo stilius toks uzvaldantis, o to tikrai nepajusi ziuredamas filma.
Geriausia knygos ekranizazija - Joanne Rowling Harry Potter,
nes ra6ytoja tiesiogiai itakoja filmavimo procesa
Pritariu
na nezinau del to "Harry Potterio" - man knyga labiau patiko
padarom dviguba citata? cituoju kertuka, kuris citavo kazka kita: ‘lyginti filma su knyga tai blogo skonio zenklas’.
tiesiog ziurint stengiuosi uzmirsti kad filmas pagal KNYGA, ir ziuriu FILMA, o ne ekranizacija…
As nors ir perskaitau knyga einu paziureti filma!..
Man buna labai idomu…Pvz kai perskaiciau LOTR ir nuejau paziureti filma pasakiau wow…jis taip gerai pastatytas, kad dauguma epizodu filme buvo pavaizduota butent taip, kaip as isivaizdavau skaitydama knyga
6ito aforizmo autore buvo viena zhiurke, grauzhianti kinojuosta, o iki to pabuvojusi bibliotekoje
vienintele knygos ekranizacija, kuri man patiko, buvo “Enemy of Mine” pagal to paties pavadinimo Barry Longyear’o kurini. puikus filmas, puiki knyga.
taigi “stebuklu” pasitaiko
[quote]olo rašė:
vienintele knygos ekranizacija, kuri man patiko, buvo “Enemy of Mine” pagal to paties pavadinimo Barry Longyear’o kurini. puikus filmas, puiki knyga.
[/quote]
cia tai tiesa
bet buna ir kitu stebuklu. pvz. M.Scorsese’s Last Temptation of Christ - puikus filmas pagal puikia knyga, bet … jie abu puikus skirtingai: zhiurint filma atrandi vienus dalykus, o skaitant knyga - kitus.
Aš citavau Rasą Paukštytę, kuri pacitavo kažkieno mintį.
Jeigu kas nepratęs, tai citata 4-ame laipsnyje gavosi…