Klubas \"Pas Vladą Račių\". Šią savaitę apie rinkimus ir referendumą.

Klubas “Pas Vladą Račių”. Šią savaitę apie rinkimus ir referendumą.

Gerbiami Kolegos ir Kolegės, suprantu, kad elgiuosi nekorektiškai. Todėl visų atsiprašau iš anksto. Per trumpą laikotarpį, kol esu Jūsų forumo dalyvis, patyriau atviros diskusijos malonumą, tikiuosi ir kitiems atsilyginęs tuo pačiu. Turiu pastebėti, kad didelę laiko dalį, kurią aš skiriu diskusijoms forume, atima "klaidžiojimas" po neparėpiamą temų kiekį, dalis argumetų lieka be atsakymo. Situaciją dar daugiau pagadino prievartinis forumo jungimas su teise. Galbūt kaltas mano neįsigilinimas į "Bangos" teikiamas galimybes organizuotis diskusijas. Štai tik vakar sužinojau, kad naudą bangietis gauna iš žinučių rašymo, o ne iš jų gavimo į savo temą. Keista tvarka, bet kokia jau yra, tokia lai būna.
Todėl, sekdamas vieno iš kolegos "Šeimos" klube pavyzdžiu, moderatorių leidimu norėčiau turėti vieną temą, kurioje įsipareigoju atsakyti į kiekvieno kiekvieną iškeltą argumentą.
Vertingiausia diskusijoje ne tema, o pati galimybė komunikuoti su įdomiu pašnekovu, oponentu. Todėl Sunnylt, 90h, boundin, banguoli ir kiti kolegos ir kolegės - jūs čia visuomet laukiami su Alus ir Taurė. Laikas, kai aš dažniausiai būsiu klube - nuo 18.00 iki 19.00 ir šeštadienį iš ryto. Laukiu Jūsų kvietimų diskusijai.
Žinutės klube ir temos bus atnaujinamos kas savaitę.

V chiom bazar, rachiusAš nekaltas

pirma: teise ir politika siek tiek susije, artimi dalykai.
antra: naudos is zinuciu kiekio - jokios.
atsiprasau, kad postas neatitinka temos pavadinimo.

Iš karto pateikiu atsakymą kolegai 90h, kurio jis laukia jau porą mėnesių. Dėl šovinių Lietuvos kariuomenėje. Gerbiamas Kolega, naudojamos ginkluotės įvairovė ir slaptumo skraistė, kuria lietuvių kariškiai dangsto viską, kas susiję su karo reikalu, daro neįmanomu įvykdyti mano pažadą parašyti Jums apie Lietuvoje naudojamus šovinius, remiantis patikimais šaltiniais.
Jeigu dar prisimenate, mudu nesutarėme dėl Ginklų fondo ataskaitos, kurioje rašoma, kad ginkluotės gamykla Giraitėje leis apsirūpinti Lietuvai visais naudojamais šaudmenimis.
Savo teiginiui (kad tai yra dar vienas savireklaminis blefas) patvirtinti galiu tik pateikti techninio pobūdžio bendrus samprotavimus. Kaip žinote viena iš svarbesnių šaudmens charakteristikų - šovinio fiksavimo būdas šovinyne. Skiriami trys svarbiausi tipai: atrama 1)į gilzės kraštą (9mm "Makarov" tipo pistoletų šoviniai), 2) į gilzės sustorėjimą ( 5.45 ir 7.62 mm "Kalašnikov" tipo automatų šoviniai bei 9mm "ČZ" tipo pistoletų šoviniai) 3)gilzės dugnelio kraštą (7.62 "Mosino" ir 7.62 mm sunkiojo "Kalašnikov" kulkosvaidžio.) Šių trijų šovinių tipų gilzių gamybai naudojamos skirtingo tipo apdirbimo operacijos, kurios negali būti suderintos vienoje linijoje. Tikiu, kad perderinti linija ir pakeisti štampus bei matricas taip, kad vietoj 9mm "Lugerio" šovinių gamintų 5.56mm ar net 7.62 NATO šovinį, galima. Bet nepatikėsiu, kad ta pačia linija galėtų būti gaminami ir 9mm "Makaro" šoviniai. Antras dalykas kalibras. Kariuomenėje naudojamų šaudmenų kalibras varijuoja nuo 5.45 mm "Kalašnikovo" automato 4cm ilgio šaudmenų iki 14.5 mm "Vladimirovo" sunkiųjų kulkosvaidžių beveik 30 cm ilgio šaudmenų. Linijos derinimo galimybės turi ribas. Kaip pagaminti visą tą įvairovę trijose linijose?
Todėl, kartoju teiginys, kad Giraitė aprūpina kariuomenę visais reikalingais šaudmenimis - blefas. Neužmirškime dar ir licenzijos reikalų. Kiek žinau, su Prancūzijos vyriausybe buvo problėmėlių dėl licenzijos perkant ir pačią pirmą liniją, ką jau kalbėti apie gero tuzino šalių ginkluotės, kuri naudojama Lietuvoje, šaudmenis.

Zonbiui. Teisė ir politika susietos kaip realaus gyvenimo fenomenai. Tačiau kaip to gyvenimo matymo būdas šios dvi sritys skiriasi tiek savo objektu, tiek savo tyrimo metodais. "Perbėgelių" arba "mišrūnų" nemėgsta bei nepripažįsta tiek politologai, tiek teisininkai. Konstitucinio teismo Pirmininkas E.Kūris, buvęs Tarptautinių santykių instituto direktorius, graži šios taisyklės išimtis. Todėl maišyti diskusijų klube dviejų tipų "diskutantus" nėra gera mintis.
Nauda iš žinučių ta, kad prie tavo niko kolegos gali prikabinti baisesnį arba garbingesnį vardą, priklauso, mano žiniomis, nuo perlų kiekio. 1 žinutė - 1 perlas.

Butu Kuris ne Kurio sunus (EZTT teisejas, buves LAT pirmininkas), kazin ar jis LKT pirmininku dabar butu.
Taip Bite padare (2in1) del taupumo turbut. Kazi ar atskiras teises forumas isgyventu.
Na ir kur as tas zinutes/perlus kisiu? I litus iskeisiu.

Apie E.Kuri gerai arba nieko Kietas manau, kad jeigu ir nebutu jis buves Kurio sunus, jeigu butu pasirinkes teisinko specialybe butu tuo kuo dabar yra. To zmogaus galvoje tiek telpa kad ojojo… kiekvienam palinkeciau Šypsena

Rachiau publika jums ploja Taip

neuztenka ojojoj kiek galvoj turet, reikia ir geruuuu pazinciu.

neuztenka ojojoj kiek galvoj turet, reikia ir geruuuu pazinciu.

[/quote]

Taip sutinku. ypac tokioj shvogeriu shaly kaip Lietuvoj Cha cha

Mano nežinau kuriam blogiečiui, širdingai dėkui už komplimentą.
Beje, temoje apie talką referendumui Tamstos žinutėje buvo juntamas paslėptas nepasitenkinimas atvirai skelbiama pavarde ir vardu. Kolega, tai galite padaryti ir Jūs, drąsiau, tai visai neskauda.

Zonbiui. Sutikdamas su Tamsta, kad E.Kūris yra P.Kūrio sūnus, ir tam tikrą įtaka tėvas sūnaus likimui turėjo (be tėvų motinos vis dar neišmoko apsieti), pritariu ir kolegos Yummi nuomonei, kad Kūriukas daugiausia pasiekė pats, ir visų pirma savo tvirtų nuostatų atviru deklaravimu.

mielas pone Rachiau, jums reklama reikalinga, man ne, jei jus primygtinai reikalaujate ar pageidaujate, ar norite as galiu jums parasyti kas as toks, bet skirtumas toks, kad jus cia varote propaganda, o as paprasciausiai isreiskiu savo nuomone

ir dar pone Rachiau, sutikite tada su mano senu teiginiu kad ekonomika ir politika taip pat atsiejama, juk pagal jus teise ir politika atsiejama, kiek prisimenuAš nekaltas

Is kur tokia meile Kuriukui? Ar tik nebus Rachius tarptautiniu sant instituta baiges ir pas Kurioka 10 gaves? Bet visgi savo galva ta 10 gavo, nors ir visokiu ideju prisigaudes, bet galva veikia, argumentu netruksta.
Teise ir politika atsiejama, tai galime matyti is LRS, kuriame tik kokie 2-4 teisininkai yra. O tikrai, nx tam seimo nariui teise, politika ar ekonomika ismanyt? Svarbu, kad tik ukinikaut moketu, tokiu budu ir Lietuvos zmones seimo narys supras.

jusu abejingumas kelia jums uzuojauta, o vaziavimas ant kitu zmoniu kaip asmenybiu vetinamas neigiamai, jus turetumete kritikuoti mintis ir zinutes o ne zmones, o dar laiko save profesionalu, geda

Na, Shustauskas savo Kibuciuose irgi ukininkauja: turi pora ozku, kaciu , shunu, na ir dar ir Shustauskiene Cha cha Ne is kelmo spirtas politikas Cha cha

hehhh, mielas Rachiau, va jumi dar vienas perlas parskrenda:
siulyciau teise, politika ir ekonomika suvokti ne kaip " fenomenus " ( ir kas tokius vejus galejo i galva ipoosti? ) , o kaip kasdienybe, kurioje visi kartu ir bandome gyvuliuoti. Ir siu kasdieniu dalyku objektais esame mes visi. Tai jeigu esi Rachius kaip teises objektas, ar pasidarai kitokiu Rachiumi, kai perki cigaretes kioske, to bish patampi rinkos santykiu dalyviu ir ekonomikos objektu?
Va tokios va, kruopos perlines. Vienok, megstate papliurpti, Rachius Cha cha

Mano nežinau kuriam drasiąjam zuikiui. Kolega, pavardė skelbiama ne reklamai, o tam, kad identifikuoti save. Tai panašu į paprotį, kurio laikydavosi senovėje riteriai, prieš kovą pakeldami antveidį ir parodydami savo veidą. Mūsų diskusija ir bendravimas virtualūs, todėl ir prisistatymas yra virtualus. Manau "90h", arba "banguolis" ne mažiau ryškūs "veidai". Tikimybė gi, kad mes susitiksime realiame pasaulyje nulinė. O dėl mano propagandos, tai aš vertinu Jūsų, kolega, n u o m o n ę.