Klausimux del LM3886 stipro,aktyvus filtras jam

Klausimux del LM3886 stipro,aktyvus filtras jam Mirkt

Sveiki,greiciausiai jums mano klausimas pasirodys labai paprastas ar net kvailas Mirkt,bet visgi- kaip reikia nustatyti,kokio nominalo turi buti R9(82Kohms//560Kohms) sitam stiprintuve: audioclone.free.fr/Ampli-LM3886.html Ji islygina abieju stipriu galia kaip suprantu,ar pan…Tai va,domintu info,kokiuos taskuos,ka ir kaip matuot ir kt. daryt,kad nesupleskint stipriuko ŠypsenaLabai nebarkit uz nemoksiskuma,paieska irgi naudojau Taipp.s.: skubu,stiprius jau praktiskai sulipdytas Laimingas

Paieška… Paieška…

nu kad nelabai ten ka radau as apie derinima…Bent bendrais bruozais pasakykit ka tikrint,matuot…

Tam, kad neprisidaryti bėdos, junk maistą per 10-20omų rezistorių. Geriau kad sudegtų jis, o ne mikroschema. Toliau, nepadavus jokio signalo į įėjimą, pasižiūrėk, ar nėra pastovios įtampos išėjime ir ar negeneruoja ( su skopu). Jei viskas normoje, pajunk į įėjimą signalą ir veizėk kas bus.

nu kad nelabai ten ka radau as apie derinima…Bent bendrais bruozais pasakykit ka tikrint,matuot…

ok,cia aisq,tik kaip man nustatyt R9 nominala ? kaip suzinot,ar negeneruoja be oscilografo ?

Nepergyvenk dėl to nominalo, 10% stiprinimo paklaida nieko nereiškia, kai jungta tiltu. Beje, kokia bus apkrova ir kiek maitinimo? O be skopo nieko nebus…

Tai tada kokia ta varza det,ten gi nuo 80 iki 500 Omu intervalas R9… apkrova apie 100W(subui darau),maistas 2x22V…Ta prasme,be skopo nepaziuresiu ar negeneruoja,taip ? Kokia tikimybe,kad generuos ? Projektelis gi isbandytas Nekaltas

Kad dirbtų abu pečiai vienodai, reikia, kad jų stiprinimas būtų vienodas. Tai reiškia, kad R9/R8=1+R3/R2. Tikiuoi algebrą moki… Kokios varžos apkrova? 4 ar 8 omai? Jei 4 omai, tai tikrai normaliai nedirbs… Tai 2x22v kintamos ar jau išlygintos?

na del varzos aisq,siaip galvojau 4omus jungt,bet garsiakalbio dar neturiu.22V islygintos…Tai kodel ant 4om nedirbs ? Degs ?

O gal kas zino,kodel ant 4Om negros ??? Ir siaip laukiu pastabu ir pasiulymu (ypac is blasterio Mirkt) susijusiu su stipriuko paleidimo subtilybemis Taip

O gal kas zino,kodel ant 4Om negros ??? Ir siaip laukiu pastabu ir pasiulymu (ypac is blasterio Mirkt) susijusiu su stipriuko paleidimo subtilybemis Taip

Jungti tiltu 4omus, tai tas pats, kas kiekvieną stiprą atskirai apkrauti po 2omus. Nepavež tau srovės, sudirbs apsaugos. Gal?.. Blasteris bandė jas stipriau kankint, gal buvo apkrovęs 2omais…

Hm, kažkas mini mano niką be reikalo? Cha chaPrimityvus paaiškinimas kodėl sutiltinus nebegalima jungt 4 Omų: Sutiltinus stiprintuvą į garsialbį eina dvigubai didesnė įtampa, nes kai vienas stiprintuvas duoda minusą kitas duoda pliusą. Iš fizikos pamokų žime, kad nuosekliai sujungus grandinę per visas dalis tekės vienoda srovė, pas mus nuosekliai sujungti stiprintuvai ir garsiakalbis. Tarkim, stiprintuvas gali laikyti max 10A srovę išėjime. Sutiltinus šis skaičius nesikeičia. I=U/R, taigi, jei nekeičiam varžos ir padvigubinam įtampą (sutiltinam) padvigubėja ir srovė. O tai reiškia, kad jei iš pradžių stiprintuvui tekdavo 10A, tai dabar teks 20A. To stiprintuvas neišlaikys ir paleis džiną. Kad to nebūtų, reikia padvigubinti varžą…

Kazko mano Opera po du postus metyt pradejo…Dekui abiem padedantiem Taip Klausimux: o suba su 8 Om garsiakalbiu irgi iseitu padaryt,a ? Nes pas mane stiprius jau surinktas namie guli,vakare reix pakurt bandyt…

Buitiniam subui 8 Omai būtų privalumas, galima bus dėti plonesnius laidus.

Nu ka,astuoni tai astuoni,tikiuos skembes ne blogiau Mirkt Tuoj nuvynioju kelias apvijas nuo trafuko ir bandau kurt,kas bus,tas Nekaltas

Nu ka,astuoni tai astuoni,tikiuos skembes ne blogiau Mirkt Tuoj nuvynioju kelias apvijas nuo trafuko ir bandau kurt,kas bus,tas Nekaltas