Klausimėlis!!!
Čia ne klausimėlis, čia Opuncijos modelio fotelis svečiams Cefalocereus toliau, jei akys neapgauna…
Mano kaktusas (dabar jis jau daaaug didesnis negu nuotraukoj) pradėjo mest vaikus. Jis turėjo tris dideles atšakas ir prieš kelias dienas jos visos nukrito. Iš pradžių pagalvojau, kad nupuvo, bet kai patikrinau “motiną”, tai pasirodė, kad ji kieta, nesuminkstėjus. Susodinau nukritusius vaikus, praėjo diena ir vėl nuo jų nukrito vaikai. Gal kas turit minčių kodėl taip vyksta
Neturiu supratimo. Turėjau opuncijų, bet su tokiu fenomenu nebuvau susidūrusi.
Niekaip nepagaunu kodėl mano gražuolytei taip atsitiko… Žiauriai gaila
Tokia didelė jau buvo, o dabar… Nebežinau ar prigis tie vaikai vėl
Nereikėjo vaikų iš karto į žemę kišti. Padžiovinti biski reikėjo dienelę kitą.
Padžiovinti ?? Taip geriau? Aš niekada vaikų nedžiovindavau jokių.
Jei sodinti nepadžiovintus “vaikus” yra didesnė tikimybė, kad pačios šaknys ( echinopsių atveju) arba ta vieta kuri kontaktuoja su žeme gali pradėti pūti. Džiovinti - tai nereiškia kad juos kišti į orkaitę. Tieisog jie, atskirti nuo motininio augalo gali kokią dienelę kitą tiesiog pagulėti šalia. Man taip atskirti mažyliai prigyja 100 procentu. Jei lūžio vietos yra šlapios, jas galima pabarstyti medžio anglies miltukais.
Aišku… Reiks bandyt Na lauksiu dar pasisakymu, gal kas buvo su tokia problema susidūręs…
Per mažai trąšų Augalas nebeišlaiko ausyčių ir jos krenta žemyn
Bet čia tik toks mini spėjimas. Nesu su tuo susidūrusi. Arba dar kenkėjai. Erkutės pavyzdžiui.
o tokius kaktusus, kaip jus formuojat: leidziat tiem vaikam bele kur augt, kur jie dygsta? ar kazkaip kryptingai forma stengetes palaikyt?
As ir turiu pasisodinus du vaikus tokio kaktuso. Pasodinti jau apie du menesius, bet neaisku ar jie prigijo ar ne, jokio augimo nematyti. Ar jie greitai auga? Kaip juos priziureti?
As viena vaika labai maza pasodinau, tai stovejo stovejo, gal 3 menesius, pradejo paskui augti. Kitus nuroviau jau delno dydzio, tai greiciau prigijo. Bet va ka su tais vaikais lendanciais daryt, tai nzn. Ar juos nuraudinet, ar leist plestis taip be jokios sistemos…