Klausimėlis dėl funkcijų MS Excel’yje…
MS Excel funkcijas į dokumentą galima įdėti per Insert → functions. Turiu vieną funkciją, kuri sumą pinigų, įrašytą į ląstelę, kitoje ląstelėje parašytų žodžiais. Ta funkcija parašyta Visual Basic kalba ir išsaugota faile Module1.bas. Mano klausimas - kaip šitą funkciją įkelti į kitų funkcijų sąrašą pasiekiamą per Insert → functions. Dabar man pavyksta sužadinti šią funkciją tik atskiruose dokumentuose, per VB Editor, kuris yra Excel’yje. Tačiau pradėjus rašyti naują dokumentą tos funkcijos standartinių funkcijų sąraše nėra, ji ten atsiranda tik atskirai sužadinus. Anksčiau buvo pavykę ją ten įkelti, tačiau po Office perinstaliavimo, nebeatsimenu kaip tai padariau…
Prašau padėkite.
O kaip tu perinstaliavai ofisa, gal buvo typical instalation ir kokio nors excelio navaroto truksta?
ne, viskas savo vietoj - tik pamirsau kaip tai padaryti
As tiksliai nezinau, bet man atrodo kad Bilo chebra funkcijas isiuvo be galimybes papildyti savo sukurtomis. Macrosai - tai ka Bilas leido daryti patiems, kol protas nuvaziuos. Byla su macro gali ikelti i XLStart, tada pastoviai tavo dokumenta su macro "money to words" atidarines kiekviena karta kuriant nauja dokumenta.
Nu siai dienai atsimenu tiek. Tokia funkcija turiu parasyti ne VB, o naudojant Bilo standartines funkcijas, bet daznai naudoti netenka, pamirstu kartais kas kur surasyta ir ka reiskia.
tu atsidaryk faila kuriame tavo funkcija veikia, rasyk save as excel adins, padarys tau faila kurio pabaiga kazkokia ten, tada ta faila keli i direktorija xlstart ir kiekviena karta ykseliui kraunantis pasikraus ir tavo funkcija. tarpkitko teko visa diena prasedet kol pasidariau tokia programa kuri sumas zodziais raso. dabar visoms pazistamoms buhalterems dovanoju
Keista… tačiau tai nesuveikė. Aš viską dariau taip, kaip ir sakei:
- Atsidariau failą, kuriame VB kalba parašyta funkcija. Tuomet per File -> Save As jį išsaugojau kaip MS Excel Add-in.
- Kaip ir sakei, susiradau tą failą kataloge C:\WINDOWS\Application Data\Microsoft\AddIns.
- Susiradau tavo minėtą katalogą XLStart, pasirodo, jų yra net du -> C:\WINDOWS\Application Data\Microsoft\Excel\XLSTART ir C:\Program Files\Microsoft Office\Office\XLStart.
- Tuomet failą Module1.bas (jame yra ta funkcija) dėl viso pikto perkopijavau į abi šias direktorijas, tačiau, kad ir kaip bebūtų gaila manoji funkcija, pavadinta NumToText neatsirado kitų funkcijų sąraše.
Klausimas: ką dariau ne taip?
Tau reikejo perkopijuoti faila ***.xla ,kuri sukurei per save as perkelti, o ne Module1.bas
Tai kad man ir po Save As susikure tik .bas failas kuris buvo išsaugotas prie tu AddIns… nebesuprantu…
jeigu nori galiu tau savo padaryta skaiciu vertimo i zodzius .xla i pasta atsiusti.