Klausimas del mirko

Klausimas del mirko

Kaip prisijungt prie irc per wapa? Šypsena

nueini i WAP google, rashai toki ir toki reikshmini zhodi (ne mIRC, bet panashu), nueini i nuorodas, atsisiunti programa ir sedi. tik vienas dalykas - tuo pachiu IP gali vienu metu ten but tik 20 zhmoniu, del to nesakau to reikshminio zhodzhio, nes WAPe visi vieno tinklo IP - vienodi.

Sveiki LabasGal ir durnas klausimelis, bet vat prireike Šypsena Gal kas galit pasakyti kaip mirke (versija 6.16) padaryti, kad rodytu kiek zmogus idle yra (per who is)? Nes daba kai kuriu rodo, kai kuriu ne. Nuo ko cia priklauso? Gal nuo serverio? Apsvieskit kvailute Girtas Aciukas Drovus

Reishkias, priklauso nuo to, ar Tu su tuo zhmogumi esi tame pachiame IRC serveryje. Jei ne - tuomet ir nerodo Laimingas Tachiau, gali tuomet rashyti pvz. taip: /whois irc.serveris.lt Nikas ir tuomet parodys Laimingas Ta prasme, priesh Nika - serveris. T.y. gaunasi kad toks ir toks nikas tokiam ir tokiam serveryje Mirkt

veikia, aciu Bučkis

dar norejau paklaust…as naudojuos dokeda ir man nesvarbu koki serva irasyciau visda meta dokedos ta irc.dokeda.lt, cia rulez ar as kazkaip galiu pasikeist? Drovus

Prashau, nera uzh ka MirktShiaip, pasikeisti negali, nes yra tychia padaryta taip, jog ish Dokedos tinklo Tu galetumei prisijungti tik prie ju vidinio serverio - ir tam kad taupyti kitu serveriu resursus, ir tam jog taupyti interneto greity, ir tiesiog tam, kad butu papraschiau Nekaltas Apskritai, man tai irgi nebutu prie shirdies toks ribojimas, bet… NekaltasJei Tau labai reikia kazhkodel tais patekti y kita IRC servery ish savo kompiuterio, tai galetum atlikti pasinaudojusi IRC bouncer’iu (taip vadinamuoju “BNC” MirktDrovus

Dar gali rasyti /whois nickas nickas t.y. nicka du kartus pakartot Mirkt

O geriausia taj naudoti x-chat wietoj mIRC…

A vo shito nezhinojau, achiu Laimingas Geras Šypsena Heh, prikolnas irgi variantas Cha cha Ash shiaip ne mIRC ( mirc.com ), o *kekšė*X ( *kekšė*x.org ) naudoju, del to ir nezhinojau Angelas

Visishkai nepagrystas teiginys - chia pirma. Antra - tema visai ne apie tai Drovus

nieko reklama gerai Flirtas be to apie toki as nelabai girdejus Ne

Tiesiog tingiu maigyti mobiliaka dabar, nes per wap sedzhiu… Nekaltas

Prašom pakeisti temos pavadinimą į informatyvų, apie tai informuoti vieną iš moderatorių ir tema bus atrakinta. Ignoravus prašymą pakeisti temos pavadinimą tema bus ištrinta. Užrakinta pagal taisyklių 2.3 punktą Klubo taisyklės čia: [bite.lt/plius/bendravimas/klubai/2forum.showPosts/283046.46 1-=(756162064](http://www.bite.lt/plius/bendravimas/klubai/2forum.showPosts/283046.461-=(756162064)

Galiu pagrįsti: 1. mIRC nepalaiko unikodo, o be jo šiandien normaliai išsiversti nebeįmanoma. 2. Per mIRC labai dažnai plinta virusai, ko nepasakysi apie x-chat. 3. Prie x-chat kūrimo, vertimo gali prisidėti visi norintys.

1. 99% shiandienos pokalbiu IRC’e yra be unikodo - bent jau ash nemachiau nei vieno populiaresnio kanalo ar senesnio IRC’eshniko, kuris naudotusi unikodu. Pats naudojuosi *kekšė*X be jokio UNICODE ir del to man nei kiek negeda Nekaltas Kitaip sakant, tai dar netapo shiu laiku standartu, todel be to galima ishsiversti laisvai. Kaip ir be IPv6, IRC per SSL ir t.t. de facto naujoviu Angelas2. Jei rankos pas vartotoja nekreivos, tai ir tinkamai sukonfiguruotas mIRC’as nebus pazheidzhiamas virusu. Kitaip sakant, programos pazheidzhiamumas yra tik galbut del jos funkcionalumo - tachiau jei zhiuresim ish tos puses, tai praktishkai kiekviena populiaresne programa yra pazheidzhiama. Programine yranga kuria zhmones - tai ir yra pagrindinis problemu shaltinis. 3. Prie mIRC kurimo irgi gali prisideti visi norintys. Gali kurti skriptus, yvairius priedus prie programos, gali remti autoriu ar jo aplinka finansishkai. No offenceDrovus, ash pats esu uzh “free software”, tachiau sakyti kad X-Chat yra geriau uzh mIRC yra dar kiek per anksti Mirkt Tiesiog reali padetis dar iki to “nedaaugo” ir tiek Angelas

O tu pabandyk prisijungti prie Aitvaro naudodamasis Unicode. Atsakymas bus paprastas - visi rėks, kad nerašytum lietuviškai, nes jie mato kringeliais. Būtent dėl to niekas ir nenaudoja unicode. Tuo tarpu kitos populiariausios programos, platformos jau senai unicode naudoja kaip pagrindą (windows, KDE, Gnome ir kt.)

Rask nors vieną tokį eilinį userį - visų userių rankos yra kreivos. Jei useris advanced, tada susitvarkys, bet jei vidutinis - ne.

Aš kalbėjau ne apie skriptus, o apie pačią programą. Gali atsisiųsti x-chat source ir pats prisiprogramuoti ko trūksta, o paskui gali siųsti pachą autoriams, o gali ir nesiųsti ir naudotis savom reikmėm. Galų gale, gali išsiversti x-chat į lietuvių kalbą, gali pasitaisyti vertimą pats - tai sugebėtų ir vidutinis vartotojas. Su mIRC to nebus niekada. Negana to, dar vienas x-chat privalumas - veikia ne tik windows, bet ir visose platformuose. Tokiu būdu nepririša vartotojo prie konkrečios platformos.

Tai vat kada UNICODE taps ir IRC susirashinejimo pagrindu - tuomet tai galesim traktuoti kaip mIRC trukuma… Nekaltas O dabar to tiesiog nereikia - pats juk supranti geriau tai uzh mane. Teigi, kad neva eiliniam juzeriui kreivom rankom mIRC susitvarkyti nera lengva - galiu pasakyti, jog tam pachiam eiliniam juzeriui UNICODE nera reikalingas, ish esmes. O jei rimchiau kalbet - tai tas pats, kaip Tu sakai, eilinis juzeris visada kentes del savo zhiniu trukumo - nesvarbu ar tai bootu IRC, ar tai bootu WWW, ar dar kas nors NekaltasNei X-Chat, nei mIRC surcu man nereikia - neesu ish tu zhmoniu, kuriems privaloma tureti su savim surca TIK TODEL, kad ji tureti. Nes tiesiog elemenatariausiai ash pvz. neesu ekspertas nei ant C, nei ant C++, nei ant Python. Kitaip sakant, realiai man tai jokios naudos neatnesha - ash nesamdysiu niekeno kad man darashytu kazhkokia f-ja ar pvz. net jei programos development’as nusitrauks - ash pats neimsiu jos toliau tobulinti, o tiesiog ieshkosiu nauju alternatyvu. Kitaip sakant, jei Tu nori pasakyti jog X-Chat yra “programuotoju sukurtas programuotojams” - tuomet okey, sutinku, olrait Mirkt Bet mes kalbam ne apie programuotojus, tiesa? Beje, Tu savo post’e padarei klaida - palei GPL jei vis delto pasidarai kazhka programai, tai patch’a turi nusiusti autoriams, t.y. modifikuota versija privalo buti nemokamai pasiekiama kitiems zhmonems, kitaip tai jau violation’as. Tai ir yra pagrindinis skirtumas nuo BSD licencijos. mIRC’a galima ishsiversti y lietuviu kalba eiliniam vartotojui - t.y. be jokio programavimo kalbos zhinojimo. Kiek yra lietuvishku skriptu, papildu, priedu ir modifikaciju Nekaltas Ir tenais galima suprasti viska net ir visishkam lameriui, kuris apie IRC girdejes tik ish draugu. Juo labiau, tas pats multiplatformishkumas… Laimingas Jei zhiureti y mIRC - tai galima ji per WINE paleist, galima ji paleisti ir per VNC, galima ji paleisti ir dar kitaip Cha chaAsh nesakau, kad vienas dalykas yra geriau, kitas blogiau - ash tiesiog sakau, kad mIRC yra geriau eilinei “katyte_13_kns”, kuriai nei tos platformos, nei unikodai, nei surcai bei kiti dalykai neydomus.

Nesuprantu. Unicode suteikia žymiai daugiau galimybių, deja jų negaliu parodyti bangoje, nes ši irgi nepalaiko unicode.

Įsivaizduok realią situaciją. Vartotojas yra rusakalbis, nori turėti atskirą kanalą ir rašyti gimtąja kalba gimtaisiais rašmenimis ir jis to padaryti negali - turi rašyti lotyniškais rašmenimis. Ir tu paaiškink, kodėl worde jis gali rašyti ir rusiškomis raidėmis, ir lietuviškomis, o štai mIRC’e - ne. Juk nepatogu!

Ne! Jokių aš klaidų nepadariau - aš juk neparašiau, kad modifikuotą programą platinsiu, aš rašiau, kad modifikavęs naudosiu savom reikmėm. O jei norėsiu platinti, vėlgi siųsti patch neprivalau, privalau, tik padaryti laisvai prieinamus source. Programos autoriai šiuo atveju man nieko negali uždrausti daryti. Tuo tarpu mIRC neturiu šios galimybės.

Argumentuok! Kuo mIRC geriau už X-Chat? Šypsena Ką tokio mIRC turi, ko neturi x-chat ŠypsenaGaliu pasakyt iš savo patirties - vienoms panelėms bendrabutyje suinstaliavau x-chat. Ir jos dabar trys vienu metu naudojasi viena programa trimis skirtingais nickais ir nė negalvoja apie mIRC - x-chat joms žymiai patogesnis nei mIRC Šypsena