Klausimas del blogo burnos kvapo.
Pastebejau, kad kartais po dideliu fiziniu kruviu is burnos sklinda blogas kvapas. [liaudyje sako “acetonas”… ] tai noreciau paklausti, kokia galetu buti sio reiskinio priezastis. pries pora menesiu tyriausi gliukozes kieki kraujyje. nepavalgius is ryto buvo 5,2mmol/l …tai kaip ir cukralige nesergu, atrodo…[sveikata irgi nesiskundziu]
Dantys tvarkingi ir priziurimi, liezuvis kartais buna truputi baltas, bet neypatingai. beto keista tai, kad blogo kvapo nera nuolat. gal kas nusimanot ir galetumet patarti…?
Gal treniruočių metu mažai geri/visai negeri vandens?
Geriu ir pakankamai daug vandens, pries treniruote ir per siektiek
Gali būti skrandžio problemos
…vis tik greiciausiai dantu problemos…
aš ir sakyčiau, skrandžio problemos
jau minejau - su dantim viskas normaliai - du kart i diena valomi, vakare su siulu. nesenai odontologas apziurejo.
o kas man gali but su tuo skrandziu? niekad jiokiu problemu neturejau…
man keista tik tai, kad “tas kvapas” buna tik po treniruotes.
bioxemija jau senokai mokeusi bet kiek atsimenu tai sportuojant naudojama energija ir skaidomas glikogenas vyksta krebso ciklas ir wienas is pasigaminanciu produktu buna ketoniniai kunai del ko tu ir jauti acetono kwapa is burnos.
as ce nelabai issamiai ir tiksliai nupasakojau nes smulkmenu nebepamenu.smulkiau apie tai galetu kolega monoxide pakomentuot
nu bet cia biski speju ne mano atvejis. nes tada visiem sportininkam turetu smirdet is burnos
o as ir galvoju, is kur ta smarve sporto salej
Su skrandziu kazkas negerai
tai cia smarve nuo prakaito. t.y. visi sushile, suprakaitave ir gerai veisias bakterjos ir kvapas sklinda. nes siaip tipo prakaitas tai kvapo neturi kaip ir…
prasyciau susilaikyt nuo tokiu "as manau" komentaru. nes pirmoje zinuteje rasiau: "gal kas nusimanot ir galetumet patarti…?". nes tai ir as, nenusimanantis, dar sugebu sugalvoti, kad tai gali but del pagedusiu dantu ar virskinimo sistemos sutrikimo.
man keista tik del to, kad tas kvapas atsiranda tik kartais. pvz jo savaite gali nebuti, o po to lyg is niekur atsiranda ir kaip taisykle visada tai buna po aktyvaus fizinio darbo…
del skrandzio ,manau klasiokui buvo diagnozave ta del blogo burnos kvapo ,bet tai jam smirdedavo pastoviai
tavo atveju manau kad gal del to kad kaip intensyviai sportuoji yra tokia smegenu zieves dalis kuri impulsa duoda tik abstrakciai kaip signala nuo kurio paprasciausiai nedaeina is kur ir ar istikro cia viskas yra taip kaip kad knygose rasoma …
mjo… kazi kasnors supras ka ce norejai pasakyt?
As irgi nelabai supratau ka cia norejai pasakyt, nors lyg ir mokaus apie panasius dalykus…
kas nelabai supratot
cia panasiai,kaip -nueini pas daktara ir suzinai ,o ne internetine literatura skaitai
o girdejes irgi esu kad del virkinamojo trakto sutrikimu toks kvapas gali but