Kitu kampu


Kitu kampu

Ejau ir ištiko nuotrauka… suabejojau ar tikrai pilis ant kalno stovi…

Kampas gal ir kitoks, bet bent jau ryskumas butu i pili… Nekaltas

dar viena mirusio centro fotografija…

Martynuk --paaiškink nemokytam žmogui kas yra mirusio centro fotografija? zmogui – Zoomas -380 mm išlaikymas - 1/80 fokusas max - begalybę tarp stogų ir pilies gal apie 500m. pilis neryški dėl zoomo, irgo išlaikymo ir atstumo iki jos…

Padesiu martynukui. Fotoaparatas yra ne sautuvas, kad taikytum visada tiesiai i taikini." Rule of thirds " pasidomek. Paprasciausia, bet dazniausiai padeda.

Trijų taisyklė yra dažniausiai taikoma dailėje, bet ji suteikia erdvės ir atstumo pojutį tarp objektų, ko šioje fotografijoje kaip tik ir negalima daryti, nes matysis realus atstumas iki pilies. O mintis ta ir yra, kad pilis kaip netolimas kitas pastatas už pirmame plane matomų stogų. O už patarimus ačiu.

dar kazkiek paaiskinau prie angelo fotografijos.

Tavo kompozicija apsprendzia cia 380mm o ne centrine kompozicija. Tai kad pilis atrodo salia namu lemia didelis zidinio nuotolis, kuris panaikina perspektyva ir suspaudzia objektus esancius toli ir arti. Taciau jei vistiek manai kad centre ji atrodo gerai, nesigincysiu. Del triju taisykles. Kazi kodel kas antra skaitmenine muiline turi ant displejaus galimybe uzsideti tinkleli toki ? Ir vis vien labai liuks kad kalbam apie uzmanyma ir kaip jis atliktas. Galetu ir daugiau buti tokiu kurie paaiskintu ka norejo padaryti ir kaip atliko.

giedlius – šaunu, kaip tik artėjame prie esmės, kai nagrinėjame kas ir kaip pavaizduota ir kodėl. Šios nuotraukos kaip tik ir buvo tikslas išaukti diskusiją apie vaizdą. O čia elementarus pavyzdys iš vadovėlių apie artimo ir tolimo vaizdo komponavimą. Dėkui…