kiek laiko trunka disko defragmentavimas ? kazkaip ilgai defragmentuoja manaji 40 GB
galetumet pasakyti dar koki gera defragmentatoriu be diskeeperio
Savo HDD defragmentuoju, bet tik ta, kur Win irasyti. Siaip as turiu ji perskeles i dvi dalis, tai defragmentuoju iskarto po instaliacijos (atjungus visus Page file ir hibernate’us). Tada sumetu draiverius, visa softa ir vel defragmentuoju (bendras laikas abieju defragmentavimu - ne daugiau 10 min.). Tiesiog kad win sistemos failiukai, nesimaisytu su visokiais dravieriais. O po to jau kai turiu likusia vieta, tai ten sumetu dar ka nors (nes HDD mano tik 40GB). Siaip defragmentacija darau tik tokiu atveju, kai sistemoje lieka tiktai tos programos kurias naudoju pastoviai.
Esme ta, kad as megstu tvarka.
O deframentavimas man uzima - 10 minuciu. Ta darau i menesi 1 - 2 kartus, kai sisteminiam diske pasikeicai draiveriu bei programu versiju kartos ar siaip visokie rasymo/trynimo darbai buna atlikti intensyvus.
Duomenu hardu nedefragmentuoju, nes ten pastovi kaita. Nedefragmentuosi gi disko po kiekvienos kopijavimo/trynimo/rasymo operacijos?
Be to, cia tik mano nuomone.
P.S. Mano HDD irgi leeetas. Turbut letesnins nei tavo - 4200RPM. Tai kiekvienas suletejimas jauciasi velniskai.
Ipac rasant DVD/CD diskus.
mano 52
OT.
Labai laukiu kai turesiu atliekamu pinigu ir galesiu isigyti 72000RPM, notebukini hdd. Tai bus laimes ir jauciu pasijus greicio skirtumai.
aš tai galvoju nafig to 7200, juk baterija paliubomu 20-30minučių lėčiau veikti pradės
o su kuo defragmentuoji ?
jo aisku geriau defragmentuoti kai tik sistema suinstaliuoji visai apie tai nepagalvojau
Man tai baterija jau mirsui beveik (laiko kolkas tik valanda) ir siaip ji man nera aktuali, nes kompu dirbu dazniausia stacionariai. Jis daugiau pernesamas nei nesiojamas.
O defragmentuoju as su standartiniu defragmenteriu kuris kartu su WinXP eina. Tai nera man mirtinas dalykas tas defragmentavimas, tai ir kazko ipatingo nenaudoju.