Kiek kainuoja operacija?
Labai prasau patarti tokiu nekorektisku klausimu, kiek kainuoja operacija? Nusprendem operuoti suneliui 4.5 metu polipus su narkoze. Su gydytoja susitarem be eiles, dabar nezinau kiek reikia duoti pinigu chirurgei ir kiek anesteziologui? Suprantu, kad galima nieko neduoti, bet norisi, kad butu geriau. Operacija atliekama Kauno 3-čiojoje ligonineje. Patarkit, jei kas buvot su tuo susidure.
Kazhkur girdejau kad 100 gydytojui ir 50 anesteziologui.
Kam reikia dovanu? Uztenka, ir geliu, arba pakvietimo
i jauku restoraneli. Manau, uztektu po 50lt. O jei turi daug
tai duok ir po 100lt padalink tolygiai, bus pravarciau.
Sekmes.
O kur zmogiskumas, kur Hipokrato priesaika, ot laikai atejo…
Zinai, pries pusmeti mano suneli (3.5 m) operavo toje pacioje ligonineje irgi polipus. Siaip as esu grieztai nusistacius pries visokius “mokescius” ir dovanas gydytojams, nes jie dirba savo darba, gauna uz tai alga ir taskas. Bet mano tevai ir kiti pazystami pradejo: …vaje, kaip tu cia dabar nieko neduosi…, atrode, kad jei nieko neduosiu, gydytojai mano vaika numarins
Tai davem gydytojai 50 Lt ir viskas. Manau to pilnai uztenka, ir ta operacija nedidele, 10-15 min ir viskas.
Sekmes
Duokit,duokit negailekit.Cia gi ne kysis,o tradicija.Jei paskui bus kokiu komplikaciju,aisku ne del gydytoju kaltes,bet vistiek uzsigrausi save.
Tuoj pačioje ligoninėje prieš 2 metus mano dukrai operavo polipus. Kaip žinau ten stavkė, pasak ten dirbančių medikų, 50lt. Jei gauna šimtą, tai buna labai patenkinti. Nors kadangi gydytojas, operavęs mano dukrą, nepasižymėjo dideliu dėmesiu aš nedaviau nieko.
Mus operavęs gydytojas prieš operaciją net neužėjo į palatą, o atėjo tiesiai į operacinę. Taigi jei ruošiesi duoti, tai siūlyčiau užeiti dieną prieš operaciją pas jį ir sumokėti.
O šiaip, jei įdomu apie polipus apskritai, tai mano dukrai metams praėjus po operacijos jie ataugo. Sekančią operaciją darėm klinikose pas gerai žinomą su laipsniais gydytoją. Ten sumokėjau 100 lt ir dėmesingumu bei priežiūra buvau sužavėta. Po operacijos pasiūlė net kavos su konjaku.
Taigi, jei mums dar kartą reikėtų operuoti kažką pas LOR gydytojus operuoti, tai aš eičiau tik į klinikas
Nu dieve dieve… kai pagalvoji, tai jezusmarija… gal ir man taip pradet?.. imti pinigu, kad su klientu graziai elgciausi? o visus kitus suraukta nosim, sukastais dantim priimt? ir nesvarbu, kad uz tai man ir taip pinigai mokami… O jus paskui aimanuokit apie korupcija, biurokratija ir visas kitas “gerybes”
Man tai kas? Jus duodat - as imu
Jo, visi skundziasi, kad kysininkavimas, korupcija, bet patys samoningai ja skatina Kiek teko gydytis, atlygis budavo simbolinis israsymo diena. Operacijas kol kas dariausi tik kosmetines ir specializuotose klinikose uz pinigus. Manau, kad gydytojas dirbantis valdiskoj istaigoj privalo atlikti savo pareiga, o jei to nenori ir pageidauja uzdarbio tegu eina i privacias klinikas ar keicia darbo pobudi. Suprantu, kad daugelis ju yra nevykeliai, be pasaukimo, kazkada ikisti teveliu. Bet gave atitinkama sumele jie netampa profesionalesni
as niekam niekad neduodu. jei gydytojas is tikro butu ypatingai geras, gerai padetu, tai be abejo padekociau, ir ka nors nupirkciau, bet kitajp - ne. gauna gi wisi algas ir t.t.
Ir svarbiausia, kad niekam ne i galva, jog ir be kyshio darbas bus atliktas vienodai gerai ir rupestingai… Bet juk kai sumoka, tai galvoja, kad padare dar geriau negu kitiems… Bet is kur toks isitikinimas, jei nebande nepatepti rankeles?..
Tie kurie rašo, kad niekam nedavė ir neduos ko gero per mažai bendrauja su medikais Nes tikrai būna atveju, kai tenka užmiršti savo principus ir viską daryti, kad tavo vaikui būtų geriau.
Na, o kalbant apie privačią mediciną aritmetika paprasta, jei aš einu pas gydytoją į valstybinę įstaigą, tai aš sumoku pas antrą vizitą po 50lt, jei aš eičiau į privačią įstaigą pas tą patį gydytoją, tai už vieną vizitą mokėčiau 90 lt. Bent jau aš stengiuosi būti ekonimiška
Nors kalbant apie polipų operaciją kai jau vaikas gerokai paaugęs, aš sutinku, kad tai iš ties yra paprasta ir pilnai galima apseiti be kyšio ar tik su gėlėm ar saldainiais.
kam geriau???
gydytojas bet kokiu atveju darys tik taip kaip reikia, kaip ji moke ir kaip jis ta moka!!! va kaip jis ta moka tai jau kitas klausimas.
o jei norisi duoti, tai duok kiek negaila.
2 GL:
duodama i kisene tu neturi jokiu garantiju, o mokedama oficialiai i kasa gali kelti pretenzijas uz nekokybiskai atlikta darba
Cia kaip masinos taisymas pas garazininka, kur tarifai imami is lubu ir mokam grynais arba kai tvarkaisi servise, kuriame tau israso saskaitas ir garantijas.
Nors buna visko. Pazistama gimde Kaune Mazylio gimdymo namuose. Buvo sumoketa 400lt. i rankas, nors toks pats tarifas yra oficialus (taciau nuo jo gydytojas gauna maziau). Buvo komplikacijos. Gydytojas priemes gimdyma pasiplove. Atejus rimtai atrodanciam vyriskiui, be kalbu atidave pinigus ir ivykde visus reikalavimus
Mane siutina ne mokejimas uz paslaugas, bet mokanciuju poziuris. Jei turi pinigu tai eik pas privatininkus. Kuo kalti tie, kurie neturi ir atgule i ligonine stresuoja del ligos + del to, kad nedave gydytojui ir mano, kad bus apleisti.
Kodel pensininkas turi moket uz seseles patarnavimus, jei jai atlyginima moka valstybe? Sudarykit kainininkus, nustatykit uz kokia paslauga koks aptarnavimas ir bus ramu.
As uz savo pareiga ir atliekamus darbus esu atitinkamai apmokamas. Jei man nepatinka, as ieskau geriau mokamo darbo Is kitos puses mokedamas kas menesi sodrai keturzenkle suma, nenoriu papildomai skirti lesu gydytojui ar ligoninei, nes mano inasas i savaji gydyma yra pakankamai didelis.
Mano mamai atliko kitokio pobudzio operacija: isoperavo skydliauke, na ji tam paskyre 100 lt suma, nors rekomenduotina 200 lt (bet juk pensininke), taciau operacija buvo nevykusi, katastrofiskai sumazejo kalcio kiekis kraujyje. Operacija nekokybiska, ispjove ir prieskydines liaukas, dabar vos ne antros grupes invalide. NA o chirurgas tik keliomis dienomis ligoninej ilgiau palaike klinikose, ir ka tu jam? KAip kiti dalyviai rase: cekis juk neisrasytas
Is anksto ispeju, kad neskatinu duoti kysio. Pati elgiuosi visaip…
Kaimyne pagimde pries keleta metu sunu. Gimde pas visame rajone gerai zinoma kysininka (ginekologas sugeba ir vyrams isduoti sveikatos pazymas)… Nemokejo jam nieko. Gimdymo trauma. 8 metu sunu operavo, kad vizualiai nesimatytu tos traumos padariniu. Jau 10 metu ji kartais grauziasi, kad gal kysis butu padejes isvengti traumos, kartais galvoja, kad nebutu padejes.
o paskui eina legendos apie tai, kad va tas nedave ir todel turejo problemu. Tie kas turi pinigu juos kisa vien del ‘apsidraudimo’. tai gal geriau apsidrausti sveikata ir gyvybe ir nesekmes atveju pasiimti atitinkama suma gydymui Po siai dienai medicina (visame pasauly) yra eksperimentine sritis, kurioje mes esame tik daktaru ir farmacininku ‘triusiai’
Tai va, ka ir sakau…pas mano beibi irgi gimdymo trauma. O jie gudrus-naudojasi silpna mamos sveikata ir viska grazhiai uzhglaisto. Kai pazhiurejau i ishrasha ish gimdyklos tai net ishsizhiojau… Saremiu trukme ish 28 valandu paversta i 4. Gimdymas, pasorodo, be komplikaciju O vaikas sveikutelis (nors buvo reanimuojamas…). Net nepazhymejo aishkiai pastebimu dalyku, kad kojyte deformuota. Neurapatologai apake buvo, kai tyrimus padare. O as ka…tokia nusikankinusi buvau, kad nepaejau kelias diena, be to grazhiai pasakyta buvo, kad pati kalta, nes blogai gimdzhiau
Va taip… Ir neduok kyshio…
Ir nori pasakyti, kad jei butum davus kyshi, tai saremiai tikrai butu truke 4 valandas vietoj 28? Ar kad vaikelis butu teisingai prashesis i pasauli? Ar kad butum is karto pasikelusi is lovos, nors tavo sveikata aiskiai slubavo dar priesh pastojant? Nezinau… Nepyk, Gluosne, bet taip jau butu atsitike ir su kyshiu, ir be jo…