Kelionė i Čekiją (Prahą) savo auto

Kelionė i Čekiją (Prahą) savo auto

Labas,

gal kas nesenai važiavę į Prahą su savo auto ir galėtų pasidalinti info. Domina viskas: kelionės kaina, nakvynės, degalų kainos, ką galima pažiūrėti. Ačiū.

vo ir man labai aktuali tema Šypsena Bet manau, kad Cekijoj panasu kaip Lietuvoj, na nebent skirtumas labai nezymus Šypsena

Dar vat labai idomu kaip nuo Varsuvos link Cekijos vaziuot geriausia.

Matyt nėra keliautojų ir niekas nežino Ne. Labai gaila Liūdnas

Tiesiog visi tingi rašyti. Nenustabsiu jei kas nors iš nuolat beplūduriuojančių Bangoje parašys ką nors tipo "Piktas ieškok, apie tai jau daug kartų buvo rašytaPiktas". Šiaip tai nemažai apie keliones diskutavome šitoje temoje:
http://www.banga.lt/admlt/2forum.showForumPosts/103919.231-=(879853505
Gal ką naudingo rasi.

Ale kad žinok nemažai ieškojau, tačiau nieko gero neradau, pas visus padrikos mintys. Tačiau parašė keletas bangiečių i privatą, tad manau pakamuosiu juos Cha cha Cha cha Cha cha ir išspresiu visus klausimus.

nu nezinau jei jau tokia tema atsirado, tai kam supulti visiems i privatus? Nejaugi gaila su visais pasidalinti patyrimu? Nebent uzduodama daugiau klausimu negu atsakymu Šypsena Del paziurejimo pasiulysiu (pati Cekijoj nesu buvusi Šypsena:
http://www.visitczechia.cz
http://www.pbrana.cz
mapy.atlas.cz

Buvau Prahoje ir siek tiek toliau su savo masinuku liepos pradzioje.
Kainos:
Benzinas tuo metu kainavo apie 2.7-2.8lt


Nakvojome studentu bendrabutyje. Dvivietis kambarys 25 lt vienam zmogui. (Adresiukas: Vanickova 5), taciau norintiems truputi daugiau patogumu patariu paieskoti http://www.lonelyplanet.com - ten tikrai nemazai informacijos apie gan pigius hostelius ir viesbutukus. Kainas ir litais parodo.


Apziurejome senamiesti - rajoneliai Stare Mesto, Nove Mesto, Mala Strana. Uz ~20 lt galima apziureti miesto katedra, uzlipti i jos boksta, nueiti i rumu muzieju ir "zlata ulochka" - labai grazi trumpa gatvele, kurioje pardavinejami suvenyrai nuo atviruku iki sarvu.
Jei turit daugiau laiko nueikit i salia Karlo tilto esanti kluba pasisokti, nuvaziuokite paziureti dainuojanciu fontanu (tikrai puikus reginys uz 15lt)- adresa suzinosit informacijoje - rajonas Vystavisce berods.
beveik kiekviena vakara baznyciose vargonu ir kitu instrumentu koncertai vyksta, kam idomu tikrai verta paklausyti.


Maisto kainos panasios i Vilniaus, taciau jei nevalgysite centrinese gatvese, tai atseis tikrai gerokai pigiau, nors kai kur prie saskaitos gali uzrasyti ir 20% arbatpinigiu ŠypsenaKaimo parduotuvese apie 1.2 lt tikrai neblogos alaus rusys kainuoja


Mes vaziuodami toliau, aplankem dar ir Karlstaino pili, kuri visai netoli Prahos, o demesio tikrai verta - Maximoje ant kokio ketvirtadalio Puzzle’iu puikuojasi Šypsena

geru kelioniu visiems Šypsena