Keisti, nežinomi patiekalai ir maisto produktai

Keisti, nežinomi patiekalai ir maisto produktai

Manau daugelis esate susidure su jums dar negirdetais maisto patiekalais ir produktais. Tad manau siam forumui butu labai reikalinga tema, kurioje galetume apie juos suzinoti.
Rasydama eilini savo straipsni susiduriau su sia problema ir as. Veggie pesto quiche kaip suprantu tai kazkoks darzoviu apkepas. Bet kas per daiktas yra tas pesto? Gal gali kas nors paaiskinti?
Ps moderatoriams, gal tokia tema ir buvo, bet paieskoje jos nepavyko surastiNekaltas

O kaip lietuviskai jis vadinasi?

Va va kalbininku priekabiu as ir bijau. Todel ir klausiu. Labai aciu uz pagalba.

Man atrodo, pagrindinis pesto indigrientas - bazilikas + kt, kaip NARU rashe; bet neturiu dabar po ranka, negaliu paziuret…Nekaltas
O apie quiche tai chia gan gerai parashyta:

http://www.foodreference.com/html/artquiche.html

Tai apie ta quiche ir tilde pakankamai gerai parase. Dar turiu klausimuka. O kas yra ghi? paaiskinkite man neismaneleiNustebęs

Ghi(ghee) - indiskas sviestas, puskietis, 100% riebalai, ish kurio kaitinant pashalinti vanduo ir visos pienishkos prieshmaishos. Anksciau buvo naudojamas praktishkai visur (kepant), bet del aukshtos kainos + nesveika (cholesterolis), dabar daugiausiai naudojamas tik visokiems saldiems kepiniams.