Kažkas smirda automobilyje!
Dovanokit už tokį klausimą, bet jis man jau nebejuokingas… Diagnozė tokia - kai pavažiuoji per duobes, arba į statų kalną, arba pavažiavęs atbulas staigiai sustabdai pasklinda sugedusio vandens kvapas (sieros vandenilio). Viduje jis nejaučiamas, bet kai atsidarai dureles, keleiviui tenka teisintis, kad kopūstų tikrai nevalgei… Kolegos siūlė patikrinti, ar neužsikimšę vandens ištekėjimo angos slenksčiuose ir durelėse. Rodos ne. Kas dar galėtų būti? Aiškiai kažkur pilna vandens ir jis kartais susiteliuskuoja.
Dėkingas už pasiūlymus.
Tiesa, jei tai pades, mašina Nissan Primera universalas.
Katalizatorius…
Palauk, aš ne specas. Katalizatorius pas mane tikrai yra ir veikia.
Ką aš turėčiau dabar daryti? Ar čia taip ir turi būti?
As irgi ne specas. Zinau, kad katalizatorius kaupia sieros junginius, todel toks ir kvapas. Pas mane irgi panasi problema yra, na gal ne tiek juntama. O isheities nezinau, gal specai pamachys tuoj…
hashe
Aišku. Na, ką gi, dabar jau lauksime dviese… Šiek tiek nuraminai, nes jei vanduo kur nors skardose užsilaiko, tai, galvoju, tuoj gi išrūdys!
Būna, kad susikaupia jo duryse. Pabandyk prabadyti skyles, jos yra durų apačioje, maždaug po tris ant kiekvienų. Pažiūrėk bagažnike, kur ats.ratas, po galine sėdyne, apčiupinėk kilimą po priekine panele, ties viduriu (ar kartais neleidžia pečiukas), jei langų apiplovimo bakeliai yra 2, patikrink tą, kur bagažinėje. Jei visur minėtose vietose sausa, pračekink galinį dusliaros bakelį. Jei nėra ir ten, tikėtina, kad kvapas yra jau įsigėręs. Tada pasidaryk chem. valymą.
Ačiū!
Durys tikrintos - švaru; kur ats. ratas negali būti, nes smirdėtų viduje, be to masina kol kas nekiaura; aušinimo skystis niekur neišnyksta, todėl pečiukas nekaltas, be to ten ir sausa. Kaip dusliaros bakelį patikrinti? Ir ką daryti jei tikrai ten? Kvapas neįsigėręs, nes jis atsiranda tik po mašinos "pasimaskatvimo", kaip rašiau pirmoje žinutėje.
Greiciausiai katalizatorius. Jeigu taip, tai du variantai:
- keisti katalizatoriu (nezinau, ar kas Lietuvoj tai realiai daro, nes kainos kandziojasi);
- mesti lauk katalizatoriu ir vazineti be jo.
o tu pabandyk važiuodamas tiesiai geru keliu užimt tapkę iki dugno. jei po kurio laiko taip palaikius atsiras toks kvapas (važiuojant ar sustojus), 98 proc. tikimybė, kad užsiteršęs katalizatorius ir todėl paduoda supuvusiais kiaušiniais. variklis prieš tai jau turi būti įkaitęs iki darbinės temp.
o dabar offtopic: senais laikais būdavo taip - jei autoserviso klientas būdavo nemandagus, mažai sumokėdavo ar pan., meistriukai darydavo tokį liaudies medicinos manevrą - šiek tiek kakučio su pagaliuku į greičių dėžę įbrukdavo, ir užsukdavo viską atgal. kol neįšilusi dėžė, nieko. o vat kai įšyla, tai visa mašina. ir ieškok užsimušdmas, nerasi
Va parodoj (ALT) mačeu, nauji kokie tai itališki ar lenkiški katalizatoriai po 300-500 lt. O galinį bakelį tikrink taip: paimk mašiną, pakelk ją vertikaliai, ir pakratyk
Na, jei rimčiau, yra 2 keliai:
- prakalti skylutę žemiausioje bakelio dalyje
- nuimti bakelį, ir išpilti.
Šiaip gal padaryk dar taip: apeik visą mašiną, ją vis pajudindamas ir įdėmiai uostydamas aplinką. Šiaip turėtų būti efektyvu, tik žiūrėk, kad nebūtų vėjo, ar kitų kvapų šaltinių
nu ir pas mane smarve yra ypach kai tenka paganalint y taurakalni ir staigei sustojus ir durele pradarai tai pasmirsta. ish duslerkos manau pasmirsta. bet pas mane manau del to kad bishki ishmetimo sistema jau parudyjus, keura vietomis bishki tai sakau gal del to kvapas yra. va zhadu kesit galini bakeli tada ir zhiuresiu ar nebeliks to kvapo. o kvapas tai lygei toks kaip tu sakei-sieros toks ashtrus, nors pas mane katalizatoreus kaip ir nera-tik lankstus gofras prie kelniu(variklio vibracijos sumazhinimas ishmetimo sistemai turbut)
Nu netikiu aš, kad gali būti katalizatorius, mašinai tai dar tik ketvirti metai prasidėjo. Vat duslintuvao variantas man panašesnis į tiesą, tik labai jau nesinoti imtis tokių drastiškų priemonių kaip skylių badymas… Reikės šiandien pauostyti (gal kaimynai į narokloginį nepriduos?)
Buvo ir man panasiai, bet po to kai savo kojnes pradejau skalbti su TIDE, kvapas isnyko ! Aciu tau TIDE !
Tik neisizeiskit. Pokstas.
O ko čia įsižeisti - tai pirmoji mintis kuri ir man atėjo į galvą…
cia tai teisybe, yra pas mane eskortas 91 m., tai jame irgi atsirasdavo toks kvapas, geriau pagazavus, tai servisa pasake, kad katalizatorius, bet kadangi keisti neapsimoka, tai nieko ir nedariau, p oto savaime kazkaip pranyko.
O gal tai svylančios sankabos kvapas?
pas mane masinoj irgi smaradas baisus buna ypac jei saulej pastovi ilgiau… kazkur ish po kilimeliu dregme geruoja ir visa masina dvokia ai perkunas nemate ash pripratau, o man nepatinka - tas tegu nevaziuoja
hmm o tai ko ji turetu svilt? tipo kai ant pabaigos nuo buksavimo? bet tokiu pozhymiu nera pas mane
Nu kei su katalke tai klausimu tikraij nekyla kad dvokia ish katalizatoriaus!