"Kauno alus"

"Kauno alus"

Apie “Kauno alaus” daryklą"Kauno alus" yra vienintelė stambesnė įmonė alų fermentuojanti atviruoju būdu. Pati fermentacija vyksta nuo 7-ių iki 14-kos parų, taip pat nepagreitintas brandinimo procesas užtrunka dar 30-60 parų. Taip gimstantis alus turi savitą skonį ir nepakartojamą charakterį. Visi Kauno alūs taip pat nėra dirbtinai sodrinami angliarūgšte, todėl išlaiko storą, standžią putą. “Kauno alus” Žaliakalnio rūsiuose nuolatos brandina 13 alaus rūšių, jas pilsto į BBH, KEG tipo ir plastikinius PET tipo butelius. 2004 metų pavasarį AB “Kauno alus” daryklos akcininkai nusprendė investuoti į gamybinių pajėgumų didinimą. Didinant gamybinius pajėgumus, jau įrengti CKT (cilindrinės konusinės fermentacijos talpos), pastatytas papildomas gatavos produkcijos sandėlis, įsigytas naujas kizelgūrinis filtras. 2006 m. alaus darykla investavo į naują PET pilstymo įrangą. Ši automatizuota, ekonomiška 1 ir 2 l PET butelių pilstymo įranga leidžia pilti alų su mažesniais nuostoliais. Šiuolaikinių technologijų pagalba užtikrinamas minimalus išpilamo alaus sąlytis su aplinkos deguonimi, tai leidžia prailginti alaus galiojimo terminą ir didinti PET alaus gamybos apimtis. Pagal naujausias gamybos technologijas modernizuojant gamybą kartu norima išlaikyti senovines alaus gamybos tradicijas - gaminti natūralų produktą. AB “Kauno alus” strategija – gaminti ir vartotojui patiekti klasikinės technologijos alų, išlaikant lietuviško alaus gamybos tradicijas. Įmonės ateities planai - atverti gamyklą visuomenei ir turistų grupėms. Numatoma gamykloje įrengti alaus restoraną, degustacijos salę, parodyti žmonėms, kaip klasikiniu būdu verdamas tikras lietuviškas alus. Alaus rūšys"Kauno alaus" brandinamą alų galima suskirstyti į kelias grupes. Tradicinių, senųjų rūšių savybių alaus mėgėjams pristatinėti nereikia. Tačiau nuo praėjusiais dešimtmečiais gerto alaus šis skiriasi savo kokybe. Visos daryklos alaus rūšys brandinamos į “Kauno alaus” kiemą besileidžiančio Žaliakalnio kalvos šlaito gilumoje. Dar praeitame amžiuje iškastuose rūsiuose visus metus laikosi vienoda temperatūra. Tokios gamtos dovanos neturi jokia kita alaus darykla Lietuvoje. Alus 0,5l BBH buteliuose: “Žaliakalnio” šviesusis – “gyva” pavasario naujiena “Kauno alaus” asortimente. Tai nepasterizuotas, šviežias, lengvas alus, pagamintas iš tyro vandens, lietuviško salyklo, apynių ir mielių. Į parduotuves patenka tiesiai iš senųjų Žaliakalnio šlaito rūsių. “Žaliakalnio” tamsusis – “gyva” pavasario naujiena “Kauno alaus” asortimente. Tai nepasterizuotas, šviežias, lengvas alus, pagamintas iš tyro vandens, lietuviško salyklo, apynių ir mielių. Į parduotuves patenka tiesiai iš senųjų Žaliakalnio šlaito rūsių. Gyvas su imbieru – šviesusis alus, turintis 5,2 tūrio % alkoholio ir 11% sausų medžiagų 1 litre. Tai nepasterizuotas alus, pagamintas iš tyro vandens, šviesiojo salyklo, apynių ir mielių. Švelniai juntamas Imbiero prieskonis suteikia šiam alui netradicinį skonį, švelnų subtilų aromatą. “Gyvas šviesusis” - šviesusis alus, turintis 5,0 tūrio % alkoholio ir 11% sausų medžiagų viename litre. Tai nepasterizuotas alus pagamintas iš tyro vandens, šviesiojo salyklo, apynių ir mielių. Lengvo tradicinio skonio su švelniai išreikštu apynių kartumu ir aromatu. “Gyvas tamsusis” - tamsusis alus, turintis 5,0 tūrio % alkoholio ir 11% sausų medžiagų 1 litre. Tai nepasterizuotas alus pagamintas iš tyro vandens, trijų skirtingų rūšių salyklo, apynių ir mielių. Alus nėra stiprus, sodrios tamsios spalvos, maloniai nuteikia jūsų gomurį vos juntamu karameliniu saldumu ir kartumu. “Kauno” – tradicinis Lager tipo 5,0 tūrio % alkoholio šviesusis alus, kurio gamybai naudojamas aukščiausios rūšies salyklas bei apyniai. Žaliavos alaus gamybai buvo kruopščiai atrinktos, siekiant išgauti tradicinio lietuviško skonio alui būdingas savybes. “Kauno tamsusis” - šis lengvas 5,0 tūrio % alkoholio tamsusis alus sukurtas pagal tradicines tamsiojo alaus gamybos technologijas, turi sodrią, tamsią spalvą. Išskirtinį aromatą ir skonį jam suteikia gamyboje su įprastu salyklu naudojamas karamelinis salyklas. “Pilies” menės alus - ypatingo skonio, šviesusis 5,2 tūrio % alkoholio šviesusis alus, gaminamas pagal šimtametę klasikinę alaus gamybos technologiją. Alus gaminamas iš natūralių kruopščiai atrinktų ir suderintų aukščiausios kokybės žaliavų. Alus brandinamas Žaliakalnio kalno rūsyje 21 parą, kur susibrandina išskirtinis alaus skonis, skaidrumas, ilgai išliekanti sodri puta. “Senasis Porteris” – 7,0 tūrio % alkoholio tamsusis alus. Jo sudėtyje yra karamelinio salyklo, kuris suteikia itin malonų aromatą, subtilų ir harmoningą skonį. “Biržiečių” - tamsus, tirštas, 8,0 tūrio % alkoholio alus, gaminamas naudojant karamelinį salyklą. Malonaus salstelėjusio skonio alus su lengvu karamelės prieskoniu. “Fano šviesusis” – šviesus ir lengvas, 5,1 tūrio % alkoholio alus. Pasižymintis švelniu skoniu ir aromatu bei ilgai išliekančia puta. “Fano” - 8,0 tūrio % alkoholio šviesus, sodrios aukso spalvos, brandaus skonio su gerai išreikštu apynių aromatu ir kartumu alus. “Fano stipriausias” - šviesusis, 9,5 tūrio % alkoholio alus, skirtas stipraus alaus mėgėjams. “Tvirtovės ledo” - šviesus 5,0 tūrio % alkoholio alus. Dėl ypatingo gamybos būdo gamybos procese alus yra peršaldomas. Šis alus yra lengvo, švelnaus skonio. “Tvirtovės tradicinis” - šviesus, 6,0 tūrio % alkoholio, su gerai išreikštu apynių skoniu ir kartumu alus. “Tvirtoves 7,2” – Tai šviesus, 7,2 tūrio % alkoholio stiprus su gerai išreikštu apynių skoniu ir kartumu alus. “Tvirtovės plius” - šviesus 9,5 tūrio % alkoholio alus. Šis alus skirtas stipraus, tradicinio alaus mėgėjams. Jam būdingas gerai subrandinto alaus skonis su stipriai išreikštu apynių aromatu ir kartumu. “Pilsner plius” – lengvo skonio ir aromato 5,0 tūrio % alkoholio šviesusis alus. Jo gamybai naudojami specialūs, išskirtinio tipo, aromatiniai apyniai. Nedidelis liekamojo ekstrakto kiekis alui suteikia lengvą ir gaivų skonį, o apyniai sodrų, ilgai išliekantį aromatą. “Hubertus” - šviesus, brandintas rūsiuose, 5,0 tūrio % alkoholio medžiotojų alus. Šis alus yra lengvo, švelnaus skonio “Pilot” 5% – 5,0 tūrio % alkoholio alus 0,5 l stiklinėje taroje. Tai aukštos kokybės, išskirtinis, skaidrios aukso spalvos šviesusis alus, brandintas rūsiuose net 30 parų. “Broliai Juodvarniai” - tai šviesus, sodraus skonio, 5,0 tūrio % alkoholio alus. Kruopščiai atrinkti ir suderinti komponentai sukuria ypatingą alaus lengvumą, subtilų skonį ir aromatą. Alus fermentuojamas ir brandinamas Žaliakalnio kalno papėdėje iškaltuose rūsiuose. Alus PET buteliuose**“Sostinės” - šviesusis Lager tipo, 5,0 tūrio % alkoholio alus. Jo gamybai naudojami ypatingos rūšies apyniai, todėl alus yra švelnaus skonio. Parduodamas 2 litrų taroje.“Broliai juodvarniai” 9,5 % - tai šviesus, stiprus, sodraus skonio, aukso spalvos, 9,5 tūrio % alkoholio alus. Kruopščiai atrinkti ir suderinti komponentai sukuria ypatingą alaus lengvumą, subtilų skonį ir aromatą. Alus fermentuojamas ir brandinamas Žaliakalnio kalno papėdėje iškaltuose rūsiuose. Gyvas alus statinėse **“Gyvas šviesusis” - šviesusis alus, turintis 5,0 tūrio % alkoholio ir 11% sausų medžiagų viename litre. Tai nepasterizuotas alus pagamintas iš tyro vandens, šviesiojo salyklo, apynių ir mielių. Lengvo tradicinio skonio su švelniai išreikštu apynių kartumu ir aromatu. “Gyvas tamsusis” - tamsusis alus, turintis 5,0 tūrio % alkoholio ir 11% sausų medžiagų 1 litre. Tai nepasterizuotas alus pagamintas iš tyro vandens, trijų skirtingų rūšių salyklo, apynių ir mielių. Alus nėra stiprus, sodrios tamsios spalvos, maloniai nuteikia jūsų gomurį vos juntamu karameliniu saldumu ir kartumu. “Kauno” - 5,0 tūrio % alkoholio šviesusis alus, kurio gamybai naudojamas auksčiausios rūšies salyklas bei apyniai. Žaliavos alaus gamybai kruopščiai buvo parinktos siekiant išgauti tinkamą alaus skonį, aromatą bei spalvą. Brandinimo procesas užtrunka 30 parų. “Kauno” tamsusis - šis lengvas 5,0 tūrio % alkoholio tamsusis alus sukurtas pagal tradicines tamsiojo alaus gamybos technologijas, turi sodrią, tamsią spalvą. Išskirtinį aromatą ir skonį jam suteikia gamyboje su įprastu salyklu naudojamas karamelinis salyklas. “Sostinės” - šviesusis Lager tipo, 5,0 tūrio % alkoholio alus. Jo gamybai naudojami ypatingos rūšies apyniai, todėl alus yra ypatingai švelnaus skonio. “Tvirtovės Ekstra” - šviesus 5,2 tūrio % alkoholio alus. Šio alaus brandinimo procesas užtrunka 21 parą. Naudojami ypatingos rūšies apyniai, todėl alus yra švelnaus skonio. “Širvenos” - šviesusis 6,0 tūrio % alkoholio alus. Alaus gamybai naudojamas karamelinis salyklas, todėl alus turi vos jaučiamą karamelės prieskonį. “Biržiečių” - tamsus, tirštas, 8,0 tūrio % alkoholio alus, gaminamas naudojant karamelinį salyklą. Malonaus salstelėjusio skonio alus su lengvu karamelės prieskoniu. “Tvirtovės” - šviesus 8,0 tūrio % alkoholio alus. Jaučiamas giliai sufermentuoto alaus skonis su maloniu apynių aromatu. “Tvirtovės plius” - šviesus 9,5 tūrio % alkoholio alus. Šis alus, skirtingai nuo kitų gaminamų stipriausių alaus rūšių, pasižymi ypatingai lengvu skoniu. “7,3” - Tai šviesus, stiprus, 7,3 tūrio % alkoholio alus su gerai išreikštu apynių skoniu ir kartumu. daugiau informacijos kaunoalus.lt

Siela trokšta šampano ir ananasų, o rankos tiesiasi prie alaus…

Pilna jo, visai nesunku rast. Bet… Veee

viska pasako pavadinimas Šypsena

Negeriu tokio alaus,tai ir skonio nezinau. Nekaltas

hrrrr … jau isiwaizduoju skoni Šypsena)

Kadangi esu vilnietis, tai galiu pasakyt, kad vienintelę vietą Vilniuje žinau, kur jis yra, tai - “Pilies menės” lauko kavinė prie Sereikiškių, ir tai pilstomas, tik ten jie kažkaip įdomiai sugalvojo tuos alus vadint - “Valdovų”, “Tvirtovės”, “Pilies”… O iš tiesu tai yra “Tauro”, “Kauno” ir dar kažkoks, nepamenu koks… Tik pagal eilę, t.y. pagal pavadinimus nepamenu, kuris yra kuris, bet “Kauno” tikrai ragavau, nes paklausiau barmeno, kas tai per alus, ir galiu pasakyti, kad tikrai visai neblogas. Gerai

tai reik gerti ir žinosi skonį.Pameni sovietinį žigulinį su tokiom balzganom nuosedom?

Esu is Vilniaus bet kai nuvaziuoju i Kauna butinai nusiperku Kauno alaus (pilstomo prie gamyklos). Tikras alus - geri ir jauti kad tai natur produkt. Rekomenduoju!

o kai i Biržus nuvažiuoji arba i Dzūkiją,ko parsiveži?

Geras geras. Turi specifinį geležuoto vandens iš krano prieskonį Šypsena

Ale kad pastaruoju metu man pasirodė, kad “Švytūrys” pradėjo panašų skonį turėt.

nebesvaik

kad ner to kauno,kiti,pvz svyturio original,irgi geri

dalykas tas alalis Cha cha anksciau net i firmini bariuka su chebra numindavom pagert to alaus. dabar kai vaziuoju kur nors i gamta ar kaima tai pilstomo pora bambaliu arba penkialitrini kaniuka prisipilu daznai Girtasvienzo rekomenduoju ir as Geraitiesa, bonkese dar neragavau jo, laikas pasitaisyti Laimingas

Sendien su draugeliu Kauno produkcijos- “N” deze patvarkem…Visai nieko pasirodo ,tiesa dar reiks Taurė Nekaltas Angelas

persilpnas gal?

Nesirauk Cha cha Aš senas Žalsvyčio produkcijos gerbėjas - žinau tą skonį Šypsena Nemanau, kad šio alaus gamybai naudojamas “tyras kaip krištolas šaltinio vanduo” Cha cha

apie kauno alu zinau ir dekui uz info taip tu teisus alus brandinamas statinese o jie yra zalakalnio kalne teko ragaut nenusivyliau siaip jo galima gaut ir pas mane mieste