Katė naminė, bet elgiasi kaip laukinė

Katė naminė, bet elgiasi kaip laukinė

Tai va turiu jauna kate gal kokiu puses metu ar dar jaunesne, paimiau priklydusia maza laukencia prie laiptines dar rudeni. Elgesi kaip laukine puola ant koju kaip aini kandzioje ir drasko, pradziai tai neskaudziai tik biski po to jau stipriai kaip isisiaucia. Ir nelabai megsta pas zmogu but mane beveik viena pripazysta ateina kada nori pamurke ir t.t, bet pvz tevams kaip miega pradeda kojas draskyt ir t.t. Per naujus metus buvo gimines atvazeve tai ko ji nepridare puole ant ju pirsta pradreske vienam. Tai va kaip ja sutramdyt musti nesinori, bet gal maza ir durna :confused:

visi katinai kol jauni puola Cha cha Cha cha Cha cha maniskiai kol mazi buvo irgi miegant kojas apdraskydavo… o naguciai tai astrus, dantukai irgi… auga Cha cha Cha cha Cha chasu amzium praeina… Šypsena na o jei jau labai nekas… imkites siek tiek grieztesniu priemoniu… ne, tik nemuskite…

Mano katinui nepraejo Nežinau , bet juk taip linksmiau, nereikalingus svecius isvaro Juokiasi . O jei rimtai tai ji pas jus nori tik zaisti, bet graziai zaisti nemoka Ne. Juk reikia mokytis medzioti Mirkt.

mano 2 metu katinas visdar megsta dukt, o tu nori kad jauna katyte nelakstytu. tai normalu. gal ji ir per daug truputi ishdykus, bet turetu shiek tiek paaugus aprimt, o galu gale juk taip dar linksmiau Cha cha

laukine prigimtis pasireishke Mirkt

o gal ji pasiutus? Kietas

jei paėmei priklydusią, tai kokia ji naminė? Nekaltasaš su viena kate taip jau pasimokiau, tai antrą ėmiau tik tokią, kurios mama visiškai naminė Nekaltas

nieko cia nepadarysi… manau,kad kiekviena kate,kaip ir zmogus turi savo charakteri… Mano kate irgi laukinio budo ir niekas jos neperauklejo… Mirkt

…tai gerai kad, kate linksma, negi smagiau butu jei ji visa laika miegotu Mirkt

Kate jauciasi “gaujos vadu”,tai nera gerai. kuo veliau tuo sunkiau bus perauklet. Jau beveik jauciu, kad jos ateitis bus “i kaima” arba dar blogiau Žliumbia ZMONES, negi jus nesuvokiat, kad kate gyvena panashiai apie 10 metu !! dabar jums linksma, kad ji kazkam idreskia ar apibraizo, bet pagalvokit apie tai, kad kada nors jus turesit vaiku…Ar tikrai dziaugsites kai katyte apdraskys jusu kudiki??? arba tarkim suzalos jam akis??? (kates megsta duoti i veida silpnesniam). Zinau ir tokiu atveju. Zinoma, kate buvo uzmigdyta, bet vaikas liko su suzalota akimi. Gyvunai turi pripazinti, kad pagal hierarchija jie yra zemiau, net uz pati maziausia (vaika) zmogu. Ir jei jus shito nepasieksit kuo anksciau, tuo labiau neprognozuojama gyvuna turesit. Beje o gal kada teks gyvuna nuvesti pas veterinoriu… ir jus negalesit shito padaryt, nes nesileis??? beje dazniausiai paimti is gatves kaciukai jau kraujyje turi “kovos uz buvi-uz vieta gaujoje” instinkta. Jei skaitot rusishkai cia yra labai daug informacijos apie kaciu psichologija (puslapio deshineje atskiri straipsniai): cats-portal.ru/pub/psyho/ Cia straipsnis “Seimininkas namuose-gaujos vadas”: cats-portal.ru/pub/psyho/?p=boss P.S. o siaip tai as pradedu biesintis kai skaitau apie tai, kad kazkam linksma yra tureti agresyvia kate. Kanda pati pradedu darytis agresyvi Nekaltas

Aš taip pat turiu katę,kuri iki 6 mėn.buvo visai laukinė.Bet kai parsinešiau ji niekada nebuvo agresyvi,tik baikštoka ir labai atsargi.Tokiu užaugino ir savo sūnų. .

Katei reikia parodyti jos vieta, tik zhinoma jokiu budu nemushti, nes jos baisiai kershtingos, ir gali netycia batuose atrasti dovanele… Nekaltas

Per visa ta menesi kates elgesis koordinalei pasikeite, pradejo ateit pati murkt ir t.t buvo jau pirmas morcius, pries morciu labai gera buvo, per morciu isvis namuose neimanoma buvo but nuo jos miaukimo. Tai va morcius praejo ir visai kitokia tapo, gal suaugo jau, nesidrasko isvis jei zaidzia tai nestipriai kanda ar drasko, o anksciau budavo visos rankos sudraskytos Šypsena.

o tai kaip jai jos vietą parodyt? Drovus

Kaip parodyti katei jos vietą? Už pakarpos, pakeli į orą ir gerai papurtai. Taip elgiasi ir mama katė su savo vaikais. Jeigu dar priešinasi - laikant už pakarpos prispaudi prie žemės (bet ne pilvu aukštyn, kaip šunį, nes katei tai yra gynybinė, o ne nuolanki poza) ir laikai, kol apsiramina. Jei draskosi - galima sugriežtinti balso toną, nagučius “sukišti” atgal į leteną, vėl sušvelninti balsą ir toliau žaisti (kartoti n kartų, kol dašunta Cha cha). Šiaip tai baisu klausyti, kaip žmonės įsivaizduoja, kad viskas normalu, kai katė puola žmogų, draskosi, rodo agresiją. Mol tik šuo turi būt žemiau už šeimininką…

Mano teta turi siamo katyte, tai didziausias kosmaras buna jei reikia su masina vaziuoti kur-miaukia kaip isprotejusi Apakęskarta vezesi i kaima, teko ir man salia pasedeti, kelione truko pora valandu, tai neuzsiciaupe nei vienai minutei Pavargęsgal ji bijo?Bet sedi ramiai, nebega, nesidrasko, tik miaukia miaukia miaukia visa gerkle, ir glostyti bandai, ir raminti, niekas nepadeda, kaip siuo atveju elgtis? Drovus

joo…ir mano siamo kate nuo pirmos keliones minutes iki paskutines kniaukia Nekaltas…bet kaip uzknisa tada…

Kišti katės galvą sau į pažastį Šypsena Dažnai padeda (suveikia principas “nieko negirdžiu, nieko nematau, tai nelabai ir baisu” Mirkt. O šiaip - kad šunis reikia prie mašinų pripratint, daug kas susipranta, o kad kates - nei per kur… Nuo mažens reikia duot stovinčioj mašinoj pasivaikščiot, apsidairyt, apsiprast, trumpai kur nors pavažiuot (į malonią vietą, ne pas veterinarą !!!) Pripratinti katinai ramiai važinėja mašinose, per langus dairosi, ant saulutės šildosi Šypsena Tiesa, tai nėra labai saugu, geriau būtų vežioti bokse - tik prie jo irgi reikia pripratint !!!

ačiū, dabar žinosiu Šypsena nes kaip su šuniu elgtis moku, o va su kate teks išmokt dar Šypsena