Kas yra sekmes kelias . Karjera ar Asmeninis gyvenimas???
Kas sako karjera tai nuo kazko bega.
Kas sako Asmeninis tai jis viska sugeba suprast realiai.
O kokia jusu nuomone ???
Bandysim statistika isvest is paskutinio atsakymo.
Kaip tik tokia dilema mane kamuoja paskutiniu metu. Kas man svarbiau: ar karjera, ar asmeninis gyvenimas? Atsakymo as nerandu. O gal tiesiog bijau is esmes ka nors keisti? Daugelis isgirde, kad mokausi prestizines specialybes ir dar dirbu, nutaiso tokia pavydzia veido israiska. Bet is tiesu mano gyvenime ne viskas taip idealu, kaip atrodo. Asmeniniam gyvenimui nelieka laiko. As vienisa. Anksciau buvau rasytoja ir svajotoja, o dabar… tiesiog karjeriste. Nesuprantu, kas atsitiko. As nenoriu tokia buti…
Akivaizdziai turinte problemu, Buda nera kelias, Buda tai Budizmo - pirmosios pasaulio religijos pradininkas-kurejas-pranasas. Indu kilmingojo luomo atstovas ~Va. pr.Kr. atsisakes visu privilegiju ir isdumes i miskus, ten badaudamas sedejes berods 7 metus ir po to pasiskelbes Buda(apsviestuoju)(anksciau tikriausiai vadinesis kitaip) ir pradejes skleisti savo tikejimo tiesas. Atleiskit, jei siek tiek ne i tema, nors gal ir yra logikos, Buda daug kalbejo apie gyvenima ir tikrai verta pasidomet tokiais dalykais, net jei Buda tavo nuomone - tik kelias, jei suprasi, kvailu klausimu neuzdavinesi.
Geriau tokiu temu nebutu Nes realus gyvenimas nieko bendra su BUDA neturi
Nereik siet pasauli su iskreiptom ar netiesioginem formom.
Pasaulis Mums o ne budai ar ten kitokiem … geriau nerasysiu.
Mes cia , siandien ir dabar .
Susimastyk Rebel
Ir ko jam cia susimastyt? Savas1, juk tu neishradineji dviracio - jis jau ishrastas. Tai kodel to paties negalima pritaikyti laimes (ar sekmes) formules paieskoms?
Dar viena amzina ismintis - "Kartais geriau patyleti ir leisti kitiems galvoti, kad tu kvailys, nei prasizioti ir issklaidyti visas abejones." Kas sito autorius nezinau. Itariu, kad sis posakis turetu buti 19 - 20a.
Kai turiu iki 22 val dirbt(siandien sito malonumo nepavyko isvengti), nes neturiejau nei minutes darba atlikti anksciau, arba suprantu, kad uzmirsau isjungti sviesa iseidamas, ar uzmirsau telefona namie, arba suprantu, kad visiskai susimoviau per fizikos laboratorini (visai kaip siandien), arba kai rasau koki sumauta eilerasti (jie visi arba kvaili, arba liudni) jauciuosi sumautai, esu nelabai laimingas, jauciuosi issiblaskes, visais kitais atvejais - negaliu skustis, kartais bunu net labai laimingas. O ka?
Ar tavo Budistinis tikejimas leidzia ispresti toki paprasta gyvenimo issuki.
Kas svarbiau karjera ar asmeninis gyvenimas. ???
Ar tavo budistinis tikejimas neleidzia tokiu pamastymu.
Ar niekada negalvojai kad , yra kazkas geresnio nei BUDIZMAS ???
O tavo eilerascius galima butu perskaityt.
Ar bent akim zvilgtert, gal jie visai idomus ir neliudni kaip paciam atrodo , gal ne taip i pasauli ziuri ar kitu smulmenu nepastebi…
Ar gali pacituoti, kur as parasiau, kad as budistas? As visai nemanau, kad gyvenimas yra kancia, kad as persikunysiu i visokias ziurkes tol kol pasieksiu nirvana ir t.t…
Ar istorijos mokejimas (gal greiciau zinojimas) jau reiskia, kad as kazkuo susijes su budizmu? Ar protingu kazkieno zodziu citavimas(kad ir budistu, nesvarbu) jau reiskia, kad as visiskai sutinku su tuo asmeniu, kuris zodzius tuos pasake? Kai kurie dalykai tiesiog itelpa i mano moralinio kodekso remus nepaisant to, ar tai budizmas ar pagonybe ar krikscionybe…
Aisku, kad as manau, kad yra geresniu dalyku uz budizma, sitas tikejimas man visai nera priimtinas.
P.S. Pries kazka rasydamas perskaityk viska, kas parasyta auksciau, nes dabar gerokai nusisneki.