Kas yra limuzinas?
Kebulo tipas ar šiaip tačka su per dideliu navarotų kiekiu? Tarkim BMW 750 vadinam limuzinu, o BMW 535 bus limuzinu, ar ne? Šiaip man atrodo kad tai tik dideli sedanai Gal ir klystu, susiveliau su tais limuzinais
Paasiškinkit prašau !
Dazniausiai taip vadinami aukstos klases auto,nors tam tikro standarto nera.
Pvz. dabar kokias masinas vadina "kupe" ,"dzipais",Nors kartais nieko bendro su pavadinimu neturi.Prisimink VW Polo "kupe"-paprastas hecbekas.
Limuzinas - tai kėbulo tipas, kai vairuotojo vieta (priekinės sėdynės) yra atskiriamos pakeliama pertvara. Įsitaisyk žigulyje tokią pertvarą, ir tavo žigulys irgi taps limuzinu. Kaip pavyzdį, galiu paminėti GAZ-14 (naująją Čaiką): sėdimos vietos 8, mašina ilga, tačiau kėbulo tipas - sedanas, kadangi nebuvo montuojama pertvara. Tai ir 7 klasės bmw be pertvaros ne limuzinas.
Daug kas maišo strečus su limuzinais (strečas - kai paimamas auto ir prailginamas, įdedant papildomą kėbulo dalį). Kaip pvz, strečą naudojo išbalsuotiems akvonautamas išvežti. Tačiau, kadangi jame buvo dar ir pertvara, atskirti vairuotoją nuo salono, tai viena iš limuzino atmainų.
man rodos yra limuzinai ir limuzino klases masinos. limuzino klase galima vadint MB124 kebulu peugeot 605. o limuzinu tai CICINAS vazineja. USA man rodos yra kitaip suprantamos sios savokos. ten nebuvau nezinau
Klasės taip, bet ne visi limuzino klasės atstovai yra limuzinai Kaip jau sakiau LIMUZINAS yra KĖBULO tipas.