Kas pigiau ? turto pirkimas ar dovanojimas.
pakelsiu tema…
mochiute nori man dovanoti soda…anot priesh tai buvusiu komentaru, geriau butu, jei ash ish jos pirkchiau nei kad ji man dovanotu…ar kaip??? sodas nera brangus…provincijoje…
beje, jei zhinote kaip ir kas vyksta, informuokite prashau, kokie yra turto perrashymo zhingsniai…
O sodas kadastrini adresa turi? Man asmeniskai labai aktualus klausimas, kaip parduoti nekilnojama turta (sodo nama) jei jis nera inventorizuotas.
nesu ash tikras ka tas sklypas turi…bet tik tiek kad visi dokumentai tvarkingi…
Pirkti nekilnojama turta ar rasyti dovanojima, jei ta turta buvau uzrases ant sesers o dabar noriu persirasyti ant saves.?
Pigiau yra dovanoti, mokestis mazesnis. Nors, jei turto verte nedidele, galima ir pirkti, keli simtukai tik kainuos. Bet turesi pagristi pajamas, is kur gavai pinigus, jei turto kaina virsija t.t. suma.
Is giminiu: tevo, motinos, sesers, brolio, sunaus, dukters dovanot pigiau nei pirkt. Kitais atvejais ne (net tavo seneliai tau ne gimines siuo atveju).
Pirkti yra pigiau nei dovanoti. Padovanojus reikia moketi valstybei 5 proc. turto vertes mokesti; o pirkti bei parduoti gali net uz labai maza kaina, o jei net ir uz didele, tai niekas gi neziures, ar tikrai tuos pinigus gavai/davei.
cia nuo turto vertes man atrodo, ir ziurint koks tas turtas
Gangiuxz rašė:
Is giminiu: tevo, motinos, sesers, brolio, sunaus, dukters dovanot pigiau nei pirkt. Kitais atvejais ne (net tavo seneliai tau ne gimines siuo atveju).
O žmona į tą sąrašą papuola ar jau ne?
voodoo2 rašė:
O žmona į tą sąrašą papuola ar jau ne?
papuola, jei vedi su žmona atskirą ūkį, o jei bendrą - tai ir turtas bendras
O padietis tokia kad viska ka pirkau rasiau ant sesers o ji ruosesi isteketi na ir paskola ketinu imti banke tai kaip turto ir reiktu, o turtas tai sklypas kurio verte uzaugo 10 kartu per vienerius metus
Man atrodo, kad geriau pirkti. Tada galima nustatyti savo kaina, nebutinai tiek, kiek tas turtas vertas.